Spiritualiteit

Het spirituele immuunsysteem: hoe kun jij jezelf goed beschermen tegen energetische negativiteit?

Door Saskia Willockx
Het spirituele immuunsysteem: hoe kun jij jezelf goed beschermen tegen energetische negativiteit?

Ons spirituele immuunsysteem is minstens zo belangrijk als onze fysieke afweer. “Als het goed functioneert, houdt het energetische negativiteit buiten je aura en chakra’s. Maar door trauma’s zoals mishandeling, ongelukken en operaties kan het minder goed z’n beschermende werk doen,” zegt therapeut Saskia Willockx. Ze laat in dit artikel zien hoe je een verzwakt spiritueel immuunsysteem herkent en deelt een oefening om het te versterken.

Grenzen bewaken

Je grenzen voelen, bewaken en aangeven. Het is een thema waar veel mensen mee worstelen. Wat betekent het om zwakke grenzen te hebben? Hoe merk je dat, hoe uit het zich? Het is een breed onderwerp en er zijn vele manieren om ernaar te kijken. Ik bespreek enkele invalshoeken die ik in mijn praktijk tegenkom.

In ons fysieke lichaam hebben we een immuunsysteem dat ons beschermt tegen onder andere bacteriën en virussen die overal aanwezig zijn. Onze huid helpt daarbij. Dit beschermlaagje maakt deel uit van de afweer. Je zou kunnen zeggen: de huid en de rest van het immuunsysteem bewaken onze fysieke grenzen. Komen er ongewenste gasten binnen, dan merkt een gezond immuunsysteem dit op: het verwijdert de indringers. Vaak gebeurt dit zonder dat jij je ervan bewust bent; soms merk je het aan malaise en koorts.

De grote gevolgen van trauma’s

We hebben ook een spiritueel (of energetisch) immuunsysteem, dat onze grenzen bewaakt op energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Uiteraard zijn het fysieke en het spirituele systeem niet strikt gescheiden en werken ze samen. Het onderscheid maak ik nu even om enkele begrippen toe te lichten. Het spirituele immuunsysteem bestaat onder andere uit onze aura en chakra’s. Dit energiesysteem bevat ervaringen en gegevens van het huidige leven én voorgaande levens. En daar wringt vaak de schoen…
Trauma en stress hebben invloed op onze fysieke gezondheid, maar óók op andere niveaus. Trauma’s zoals mishandeling, seksueel misbruik, ongelukken en operaties overschrijden en beschadigen grenzen op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Hoe jonger je bent ten tijde van het trauma, des te groter de impact op je ontwikkeling. Want het spirituele immuunsysteem kan z’n beschermende werk minder goed doen.

Zo herken je een verzwakt spiritueel immuunsysteem

Nu vraag jij je misschien af: wat zijn de spirituele equivalenten van bacteriën en virussen? Het spirituele immuunsysteem houdt, als het goed functioneert, energetische negativiteit buiten je aura en chakra’s. Het gaat dus om ‘lage’ entiteiten, dolende zielen, elektromagnetische verstoringen en straling en heftige zware emoties van anderen.

Moe zijn en dromen over demonen

Er zijn enkele duidelijke signalen die erop wijzen dat je spiritueel immuunsysteem mogelijk verzwakt is. Je hoeft ze niet allemaal te herkennen bij jezelf:

  • Erg moe terugkomen van een uitstapje zoals winkelen, naar de bioscoop gaan of een andere plaats bezoeken waar veel mensen zijn.
  • Opeens een omslag in emoties als je contact hebt met een ander: live, via internet of zelfs via je gedachten.
  • ’s Nachts vreemde dromen over demonen of krachten die je aanvallen.
  • Het gevoel dat je weerloos bent; je slachtoffer voelen van de buitenwereld. Je voelt je vaak onveilig, terwijl je het niet kunt plaatsen.
  • Je bent gevoelig voor manipulatie door anderen.
  • Een gevoel van tegenwerking, alsof je continu gesaboteerd wordt.
  • Beelden van het nieuws niet uit je hoofd krijgen; steeds weer zie je geweld en ellende de revue passeren.
  • Je merkt dat je de laatste jaren veranderd bent op een manier die je niet begrijpt en die niet bij je karakter past.

Dolende ziel zoekt lichaam

Het laatste signaal behoeft enige toelichting. Als iemand overlijdt die bang is voor de dood en wat er daarna komt, kan hij of zij een dolende ziel worden. Deze ziel raakt de weg kwijt en belandt niet in de Bron, maar blijft op aarde. De ziel is vaak in vele voorgaande levens geconditioneerd (gemanipuleerd) met verhalen over hel en verdoemenis. Als mens en ziel deze verhalen als waarheid accepteren, wordt de ziel angstig en raakt deze na het overlijden de weg kwijt. De dolende ziel gaat op zoek naar een nieuw lichaam om zo verder te kunnen leven op aarde. Een ideale prooi is iemand met een verzwakt spiritueel immuunsysteem. De deuren van de aura en chakra’s staan wijdopen en voilà, de dolende wringt zich naar binnen en gaat via de gastheer of -vrouw verder leven.

Jezelf niet meer herkennen

In het ergste geval bepaalt de indringer niet alleen je energie, maar ook je persoonlijkheid en gezondheid. Je gaat veranderen. Dat kan plotseling gebeuren en heftig zijn, bijvoorbeeld door opeens verslavingsgedrag en woede-uitbarstingen te vertonen. Het kan ook heel geleidelijk gaan. Je kijkt terug in de tijd en denkt: ‘Hier klopt iets niet. Ik ben veranderd op een manier die niet bij mij hoort, die niet in de lijn van een gezonde ontwikkeling past.’ Of je ontwikkelt gezondheidsproblemen die er eerst niet waren en die van de indringer zijn. Misschien herken je zelfs van wie ze afkomstig zijn. Je overleden vader of moeder kunnen door je heen leven, of iemand die je met veel liefde verzorgd hebt in de laatste levensfase.

Angst trekt angstige energieën aan

Dolende zielen en lage entiteiten (andere levensvormen die je graag buiten de deur houdt) bevinden zich overal, net als virussen en bacteriën. We worden gelukkig niet continu ziek en ook deze ongewenste gasten komen alleen binnen als je afweer verzwakt is.

Maar alles is toch liefde? Jazeker, op het allerhoogste niveau bestaat er alleen liefde. Maar wij mensen kennen vele angsten. Angst is het tegendeel van liefde. Angst is wat het ego in stand houdt, wat het voedt. Angst is een energie net als elke andere emotie en trekt gelijksoortige energie aan. Angst is een magneet voor datgene wat je niet wilt. Angst (bewust of onbewust gevoed door eerdere trauma’s) trekt energieën en levensvormen aan die ook vanuit angst leven. Deze zijn niet verbonden met de Bron en kunnen jou dus niet voeden. Ze gebruiken jou juist als voedingsbron.

Oefening voor gezonde grenzen en bescherming

Laat je niet van de wijs brengen door mensen die zeggen dat dolende zielen en andere energetische negativiteit niet jouw leven kunnen binnendringen. Iemand met een gezond energetisch-spiritueel afweersysteem heeft geen idee wat jij ervaart. Als dit artikel met jou resoneert, neem jezelf dan serieus. Het is mijn intentie om je te bemoedigen, om je aan te sporen niet je angsten te geloven en je leven niet door angsten te laten beheersen. Als traumaverwerking van belang voor je is, richt je dan eerst daarop. Leer ook vaardigheden om angstgedachten te transformeren in zelfbekrachtiging en een positieve relatie met jezelf op te bouwen.

Ook kun je veel doen op energetisch gebied. Ik deel een oefening met je voor gezonde grenzen en bescherming:
Stel je voor dat er een energiekanaal loopt van de aarde naar de Bron, door het centrum van jouw lichaam heen. Kijk hoe breed dit kanaal is en zie de zuivere energie die erdoorheen stroomt. Voel de prachtige, krachtige energie. Visualiseer dat het kanaal steeds wijder wordt. Laat de energiestroom eerst je hele lichaam vullen en daarna je aura, tot op minstens een armlengte om je heen. Stel je voor dat deze energie alle ongerechtigheden, alles wat niet in jou thuishoort, eruit duwt. Laat je vullen en omhullen door Bron-energie. Herhaal dit enkele malen per dag tot het een gewoonte wordt om te vertoeven in een krachtige bundel van zuivere energie. Dat is je beste bescherming!

Energetische bescherming

Energetische bescherming

Wil jij leren hoe je je energetische kunt beschermen? ‘Energetische bescherming van Fons Delnooz kan je hierbij helpen. Het is een doe-boek, waarin de lezer stap voor stap wordt geleerd hoe hij energetisch leeglopen bij zichzelf kan constateren; hoe hij de oorzaak daarvan kan vaststellen en wat hij daaraan kan doen. In het eerste deel wordt duidelijk uitgelegd wat energetisch vervuilen en leeglopen is. In het tweede deel worden andere invloeden op ons energiesysteem bekeken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?