Spiritualiteit

Spiritueel leraar Elisabeth Haich: oude voorspellingen over het huidige Watermantijdperk

Door Elisabeth Haich
Spiritueel leraar Elisabeth Haich: oude voorspellingen over het huidige Watermantijdperk

We zitten op dit moment in een grote overgangsfase als mensheid. Deze transitie naar het Watermantijdperk begon op 21 december 2012 en is nu nog in volle gang. Elisabeth Haich, spiritueel leraar, schreef haar toekomstvisioenen over ons tijdperk op in Inwijding. In dit fragment lees je een deel van haar voorspellingen uit 1960 over het Watermantijdperk.

De uitstraling van het sterrenbeeld Waterman, dat geen grenzen kent en alle hindernissen uit de weg ruimt, vertoont zich in de ideeën en sociale opvattingen der mensheid.

De sterrenbeelden en kosmische tijdperken

De aarde en haar bewoners zijn zich nog niet bewust van de krachten die de aarde uit de kosmos verkrijgt, en daarom kunnen ze deze ook niet beheersen en naar believen omzetten. De aarde ontvangt de uitstralingen van de kosmos, zij baadt en zwemt aldoor in deze golven van energie. Al het gebeuren op aarde is een rechtstreekse reactie op deze trillingen.

De zon vermeerdert en versterkt tevens in geweldige mate de trillingen van het sterrenbeeld waarin ze op dat moment staat en waarmee ze tezamen haar stralen naar de aarde zendt. Hiermee hangt het ontstaan van de vier jaargetijden samen.

Een van de belangrijkste bewegingen van de aarde is, dat haar as de oppervlakte van een kegel beschrijft. Het ene eindpunt van haar as blijft min of meer op dezelfde plaats, terwijl het andere een cirkel beschrijft. Door deze beweging van de aarde verschuift het lentepunt in het kosmische rad langzaam verder. Meer over deze verschuiving en wat het effect is op ons als mensheid lees je in dit artikel.

De trillingen uit de kosmos oefenen zo’n werking op de aarde uit, dat ze ook de wereldgeschiedenis beïnvloeden; de leidende ideeën van religie, wetenschap en kunst brengen de uitstraling van dát sterrenbeeld tot stand, waarin tijdens een kosmische maand het lentepunt valt.

Het Watermantijdperk

Op 21 december 2012 is deze transitie begonnen. Op 20 december 2020 verschoof de aarde naar het sterrrenbeeld Waterman en deze verschuiving is 24 december 2024 afgerond. Dit is de voorspelling van Elisabeth Haich uit 1960 over ons huidige tijdperk:

“Tegen het einde van dit tijdsgewricht, als het lentepunt reeds het volgende sterrenbeeld – Waterman – nadert, ontdekken de mensen technische constructies die op water berusten. Dit is de vooruitstrevende werking van het Watermantijdperk, het tijdperk van de technische verworvenheden. De uitstraling van het sterrenbeeld Waterman, dat geen grenzen kent en alle hindernissen uit de weg ruimt, vertoont zich in de ideeën en sociale opvattingen der mensheid.

Aan het einde van het Vissen-tijdperk veroorzaken deze nieuwe energieën daar waar de mensen het sterkst op deze vibraties reageren en meetrillen grote revoluties. Ik zie duizenden mensen uit de heersende klasse in de gevangenis zitten en een geest die reeds de trekken van het nieuwe komende tijdperk vertoont en die talloze mensen uit de hogere maatschappelijke standen stopt.

Een beeld uit de tijd dat de energieën van Waterman reeds op volle toeren werken, toont me dat de grote leraar van dit tijdsgewricht alle grenzen tussen de drie heersende religies opheft. Persoonlijk bewijst hij, dat de kern van alle religies een en dezelfde waarheid – een en dezelfde God – is. De grenzen tussen religie en wetenschap worden ook opgeheven, want de mensen ontdekken dat alles, ja zelfs de materie, golfbeweging is; dat er tussen de manifestaties van de geest en die van de materie slechts frequentieverschillen bestaan, maar dat in wezen alles slechts openbaring van de ene, enige, oerbron van alle krachten  – God – is.

Alles beweegt in golfbewegingen

Alles is golf, zoals de symbolische voorstelling van het sterrenbeeld Waterman aantoont: een bovenaards wezen giet uit zijn kruik golven uit. De geestelijke stromingen op aarde tonen deze werking. De wetenschap ontdekt de ‘golftheorie’, en ik zie talloze ontdekkingen die op de grondslag van de golf berusten.

Ik zie beelden van personen, landschappen en voorwerpen die door de werking van lichtgolven zijn ontstaan. Ik zie apparaten die golven uitzenden; deze doordringen de materie en laten haar dichtheid zien. Er zijn golven die elementen aantonen in de materie der planeten en vaste sterren, elektronische golven, geluids-, licht- en geurgolven.

De invloed van Leeuw

Door het complementaire sterrenbeeld Leeuw leert de mens weer de krachtigste openbaring Gods op aarde kennen: de zon – de grote Ra – wordt weer als oerbron van alle aardse energie-openbaring beschouwd. De mensen zijn weer zonaanbidders, zij het dan niet in religieuze handelingen. Maar de werking van Leeuw vertoont zich ook op een ander vlak: de werking van Waterman doet alle grenzen teniet. Een onbegrensdheid zonder concentrerend middelpunt betekent echter krankzinnigheid, geestelijke dood. De onbegrensdheid van Waterman zou in de onbewuste massa krankzinnigheid van de gehele mensheid, anarchie en alles vernielende chaos teweegbrengen.

Door het complementaire sterrenbeeld Leeuw concentreren zich evenwel de heerserspotenties in handige persoonlijkheden, die als dictators de massa bundelen en besturen. In dit tijdperk ontdekken de mensen het verkeer met andere planeten. De grenzen en slagbomen en ook de geïsoleerdheid van de aarde in de kosmische ruimte verdwijnen en ook de grenzen tussen de landen verdwijnen en de gehele mensheid wordt vanuit een centraal punt geregeerd. ‘Eén stal, één herder.’”

Bewerkt fragment uit Inwijding

Inwijding

Inwijding

'Inwijding' van Elisabeth Haich is een tijdloze spirituele klassieker die op iedere lezer een blijvende persoonlijke impact heeft. Het lezen van dit boek is deel uitmaken van de inwijding zelf!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over het Watermantijdperk:

Deel dit artikel online
Elisabeth Haich
Elisabeth Haich

Elisabeth Haich (1897-1994) leidde met Selvarajan Yesudian yogascholen in Zürich en Ponte Tresa en heeft verschillende boeken over yoga op haar naam staan.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?