Home Spiritualiteit Watermantijdperk: waarom nieuwetijdskinderen en kosmische kinderen moeite hebben met het leven op aarde

Watermantijdperk: waarom nieuwetijdskinderen en kosmische kinderen moeite hebben met het leven op aarde

Door Gast auteur
nieuwetijdskind

Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen incarneren om collectief een nieuwe wereld te scheppen. Het leven op aarde is vaak niet makkelijk voor hen. “Ze zijn letterlijk anders ‘bedraad’, waardoor hun brein anders werkt. Ze denken, doen en ontwikkelen vanuit een hoger bewustzijn,” zegt Maartje van Arendonk, schrijver en kosmisch boodschapper.

Deze kinderen staan als het ware met één been in de 3D-sfeer van de aarde en met het andere been in 5D of hoger.

Aarde-energie voelt zwaar en onveilig

Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen worden geboren met de energiefrequentie en het bewustzijn van de ‘nieuwe tijd’: het Watermantijdperk. Deze frequenties liggen vele malen hoger dan de huidige frequentie van de aarde. De energie van de aarde voelt daarom voor veel nieuwetijdskinderen als zwaar en onveilig. Alsof ze in de mist lopen en een dikke, zware deken om zich heen krijgen. En die mist voelt nu, met alles wat er speelt in de wereld, nog dikker en zwaarder aan.

Grootse missie & heimwee naar huis

Veel hoogbewuste en hoogontwikkelde zielen worden geboren met een glasheldere en vaak grootse missie. De ziel van nieuwetijdskinderen wil impact hebben en bijdragen aan de manifestatie van de nieuwe aarde. Wat er alleen gebeurt bij een groot deel van de nieuwetijdskinderen en sterrenkinderen: ze vergeten wie ze werkelijk zijn en wat ze te doen hebben op aarde.

Veel nieuwetijdskinderen willen hier helemaal niet zijn en verlangen naar ‘huis’, naar andere lichtsferen en dimensies. De ‘lichtwereld’ zoals mijn kids en ik het noemen.

Voor kosmische kinderen ligt dat anders. Ze worden ‘ontwaakt’ geboren met een enorm hoog bewustzijn, weten precies wie ze zijn en wat ze hier komen doen. Ze kijken door alle 3D-illusies heen en zien het grotere geheel. Kosmische kinderen vliegen erboven als een adelaar en voelen zich met alles en iedereen verbonden. Vooral sinds 2020 worden er steeds meer kosmische kinderen geboren – de generatie van de toekomst.

Een nieuwe wereld manifesteren

Het oude brokkelt langzaam af, maar het nieuwe is nog niet zichtbaar in onze fysieke realiteit, alleen nog maar in energie en bewustzijn. Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen incarneren juist nu in grote getale om deze nieuwe wereld collectief te manifesteren, vanuit onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen, gelijkheid en eenheid. Op zielsniveau voelen ze een diepgaande missie en roeping. Het zijn de bouwers van de nieuwe aarde.

Eerdere generaties nieuwetijdskinderen – die nu volwassen zijn – worden massaal spiritueel wakker, verhogen hun frequentie en laten zich steeds meer zien en horen in de maatschappij. De energie van het Watermantijdperk wint terrein. Dit is terug te zien in de energiefrequentie van de aarde (de zogenaamde ‘Schumann resonantie’), die schiet omhoog. Bijna elke dag worden er hogere waarden gemeten. Dit voelen we allemaal; de een wat meer dan de ander. Onze lichamen moeten hard werken om de hoge energieën te kunnen integreren. Dit kan heftige fysieke, emotionele en mentale klachten opleveren, die horen bij het ascentie-proces.

Sluiers verdwijnen: contact met andere dimensies

De tijd voor verandering is nu! Nieuwetijdsvolwassenen, -kinderen én galactische lichtwezens mogen gaan samenwerken en hun multidimensionale lichtkracht en wijsheid bundelen. Ik kan me voorstellen dat contact met buitenaardsen (of überhaupt het bestaan ervan) voor sommigen nog een ver-van-mijn-bed-show is. Alles is goed en mag er zijn. Voel wat voor jou klopt.

Hoe meer je in bewustzijn en trilling stijgt, hoe meer je gaat ervaren dat de aarde en het universum met elkaar verbonden. Ze zijn één. De sluiers tussen de aarde en andere dimensies vallen steeds meer weg, waardoor contact met andere dimensies en buitenaardsen steeds makkelijker en toegankelijker wordt. Je gaat letterlijk steeds meer zien, horen en voelen. Kosmische kinderen worden met dit eenheidsbewustzijn geboren. Zij kennen het aardse principe van dualiteit niet.

Buitenaardsen beschermen de aarde

Ook collectief vallen de sluiers tussen de aarde en andere dimensies steeds meer weg, omdat we massaal onze frequentie én die van de aarde verhogen. Hierdoor kunnen buitenaardsen ook makkelijker contact met ons maken. Ze laten zich steeds meer zien. Kijk maar eens naar het hoge aantal ufo-meldingen de afgelopen tijd. Wat ik doorkrijg van Ashtar van de Galactic Federation of Light is dat de aarde nauwlettend in de gaten wordt gehouden en wordt beschermd door buitenaardsen.

Zoveel licht en liefde wordt naar de aarde gezonden! Laatst kreeg ik de volgende prachtige en hoopvolle boodschap van Ashtar door (ik ontvang de boodschappen vaak in het Engels):

The veil is lifting. Can you feel it? The mist and density of the earth will be replaced by pure crystal light. Its unstoppable. The earth frequency is rising and our beloved mother is shedding of the old. Dont be afraid and trust, it may be intense and unstable. We – earthlings and galactics – are the forces of light. We got the power of infinite love and light. Just open and follow your heart. Take care, stand strong and speak your deepest truth. And most importantly, choose for joy. We need your lighthearted energy. You are protected and loved. I am with you all.”

Wat zijn de uitdagingen en problemen van kinderen met een hoog bewustzijn?

Veel nieuwetijdskinderen zijn sterrenkinderen of starseeds, buitenaardsen in een menselijke vorm. Ze zien er normaal uit, maar hun DNA is niet 100 procent aards. Ze zijn letterlijk anders ‘bedraad’, waardoor hun brein anders werkt. Ook denken, doen en ontwikkelen ze vanuit een hoger bewustzijn (5D en hoger). Ze hebben ver ontwikkelde intuïtieve gaven en talenten, die na hun geboorte vaak gedeeltelijk in de ‘slaapstand’ gaan.

 • Veel nieuwetijdskinderen passen zich aan om erbij te horen en verliezen zichzelf. Als ze worden geboren, vergeten de meesten (niet allemaal) wie ze werkelijk zijn. Met als gevolg dat ze zich van jongs af aan aanpassen, zich klein maken en hun frequentie verlagen. Zodat ze (beter) passen in de wereld en samenleving van nu. Hierdoor kunnen ze, op latere leeftijd, allerlei geestelijke en lichamelijke klachten ontwikkelen en vastlopen op school en in de maatschappij.
 • Hun gedrag en manier van leren worden niet altijd begrepen door hun ouders en school, waardoor ze allerlei labels en (onnodige) medicatie krijgen. Terwijl het probleem niet in de kinderen zit, maar in onze ‘oude’ manier van denken en doen vanuit een 3D-bewustzijn. Traditionele opvoedings- en onderwijsmethoden werken voor deze kinderen niet meer. Dat verklaart waarom er zoveel jongens en meiden met ‘gedragsproblemen’ zijn en zovelen emotioneel en spiritueel vastlopen op school.
  Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen vragen om een opvoeding en onderwijssysteem vanuit een hoger (kosmisch) bewustzijn: multidimensionaal ouderschap en onderwijs. Systemen waarin vanuit onvoorwaardelijke liefde, eenheid en gelijkheid (ouder-kind en leerkracht-kind) geleerd en samengewerkt wordt. Waarin de focus niet meer ligt op het leren van rationele basisvaardigheden zoals schrijven, lezen en rekenen, maar op de ontplooiing van de unieke, multidimensionale talenten en gaven van kinderen, die nodig zijn voor het manifesteren van een nieuwe aarde.
 • Ze hebben moeite met het huidige rationele en prestatiegerichte onderwijssysteem. Ook grote klassen en het vele stilzitten zijn erg lastig voor nieuwetijdskinderen en kosmische kinderen. Sommige kinderen doven helemaal uit op school en vergeten wie ze werkelijk zijn.
 • Nieuwetijdskinderen en kosmische kinderen zijn vaak dromers of juist stuiterballen. Het lijkt alsof ze er soms niet met hun volle aandacht zijn en zich amper kunnen concentreren. Dat klopt ook. Ze staan als het ware met één been in de 3D-sfeer van de aarde en met het andere been in 5D of hoger. Ze staan letterlijk tussen de aarde en andere dimensies in het universum in.
 • Nieuwetijdskinderen zien het grotere geheel. Daarom hebben ze op school moeite met automatiseren, woorden spellen, losse deeltaken, repeterende opdrachten, logisch denken… Veel van deze kinderen zijn hoogbegaafd en hoogsensitief en hebben een multidimensionaal bewustzijn. Hun brein werkt anders dan gemiddeld.
 • Veel nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen hebben meerdere levens in andere dimensies en sterrenstelsels gehad, zoals op de Pleiaden of Soms herinneren zij zich deze levens nog bewust en blijven ze in contact met deze dimensies. Ze kunnen berichten uit andere dimensies doorkrijgen en doorgeven in een vreemde taal, zowel in woord als geschrift: lichttaal. Let maar eens op de eerste klanken van kinderen en de tekeningen die ze maken. Een van mijn kinderen sprak in haar slaap vaak een andere taal, die ik nu thuis kan brengen als lichttaal.
 • Niet alle nieuwetijdskinderen en sterrenkinderen (en -volwassenen) weten al dat ze sterrenkinderen en nieuwetijdskinderen zijn. Dat is wat ze dit leven mogen ontdekken, met alle ups en downs die bij het proces van ontwaken horen. De ziel kiest er elk leven voor om te leren en te groeien, om uiteindelijk ‘heel’ te worden. De meer galactische sterrenkinderen voelen zich het meest alleen, sociaal afgesloten, onbegrepen en soms zelfs depressief. Alsof niemand ze echt ziet en hoort. Ze hebben vaak heimwee en willen terug naar ‘de sterren’.
 • Nieuwetijdskinderen voelen zich vaak anders dan andere kinderen. Dat kan gevoelens van minderwaardigheid en depressie veroorzaken. Als je anders dan andere kinderen bent, dan vinden velen daar iets van. Wij zijn zo geprogrammeerd om ‘afwijkingen van de norm’ als negatief te beoordelen. Als je niet aan de norm voldoet, ben je een uitzondering, een misfit, te gevoelig, te druk, te dromerig, te rebels, lastig of gewoon raar.
 • Ze voelen jou als ouder, de directe omgeving, de leerkracht en energieën in het collectief haarfijn aan. Ook zijn ze erg gevoelig voor galactische en kosmische invloeden. Hierbij kun je denken aan de Schumann resonantie, volle maan, zonnestormen en zonnevlammen, samenstanden van planeten, retrogrades, eclipsen, meteorietregens, fotonen-energie…
 • Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en vooral kosmische kinderen hebben moeite met tijd. Tijd is een illusie. Een hoog werktempo, presteren onder druk en zich concentreren is voor hen lastig.

 • Ze kunnen heel boos worden als ze niet meteen krijgen wat ze willen of als iets niet direct lukt. Ze moeten eraan wennen dat er op aarde – anders dan ze gewend zijn via telepathie – een vertraagde manifestatie is.
 • Veel nieuwetijdskinderen, dikwijls oude en/of hoogontwikkelde zielen, vinden het verschrikkelijk om in een babylijfje te zitten en hulpeloos te zijn. Waardoor ze als baby vaak onverklaarbaar boos, ontevreden, gefrustreerd, opstandig of verdrietig kunnen zijn.
 • Nieuwetijdskinderen hebben vaak een verstoord slaapritme. Deze kinderen zijn zo sensitief dat het vaak even duurt voordat ze in slaap vallen. Ze kunnen ’s nachts regelmatig wakker worden en onrustig slapen, omdat ze vaak astraal reizen naar andere dimensies of bezoek van lichtwezens of entiteiten krijgen. Daardoor kunnen ze ’s morgens moe wakker worden. Het duurt even voordat ze op gang komen. Vaak zijn het avondmensen.
 • Ze hebben regelmatig voedselallergieën en zijn niet de makkelijkste eters. Ze zijn kieskeurig en geven de voorkeur aan voedsel met een hoge frequentie. Intuïtief weten ze heel goed welke voeding ze nodig hebben.
 • Ze zijn supergevoelig voor prikkels: licht, geluid, geur, straling… Hun zintuigen zijn extreem goed ontwikkeld.
 • Ze zijn naast heldervoelend ook vaak helderhorend en helderziend. Het kan verwarrend zijn als ze ontdekken dat hun ouders, broertjes, zusjes of klasgenoten deze multidimensionale ervaringen niet hebben.

Laten we opstaan voor onze kinderen!

Veel (nieuwetijds)kinderen en -jongeren hebben het momenteel zwaar. Dus wil ik deze blog afsluiten met een oproep om op te staan voor onze kinderen en jongeren. Ze van hart tot hart en van ziel tot ziel te zien en te horen wat ze te vertellen hebben en wat er écht in ze leeft.

Deze waardevolle dialoog vanuit liefde en compassie kunnen we allemaal aangaan. Ze hebben ons licht, onze liefde, onze aanmoediging en een toekomstperspectief nodig. De belangrijkste boodschap, zoals ik het voel, die wij nu aan ze mogen overbrengen is:

‘Jij bent uniek, geliefd en hier nodig op deze planeet. Jouw verhaal, wijsheid, talenten en licht doen ertoe. Jullie, jongeren en kinderen, zijn de veelbelovende toekomst van onze planeet. Wat er ook in de wereld gebeurt, je hebt altijd een keuze hoe je daarmee omgaat. Er zijn altijd mogelijkheden en oplossingen. Jij bepaalt hoe je de wereld ziet en waarvoor je kiest, niemand anders.’

Laten we opstaan voor toekomstige generaties. Samen kunnen we het verschil maken vanuit liefde.

Maartje van Arendonk is (tekst)schrijver en kosmische boodschapper. Informatie: www.maartjevanarendonk.nl

Boekentip: De levensopdracht van nieuwetijdskinderen

Wil jij meer weten over nieuwetijdskinderen, wie ze zijn en wat ze ons leren? Dan raden we De levensopdracht van nieuwetijdskinderen van Hans Stolp aan.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 16,50.

bestel nu

 

Wil je meer lezen over nieuwetijdskinderen?

Laat een bericht achter