Spiritualiteit

Reïncarnatie: hoe werkt het?

Door Saskia Willockx
Reïncarnatie: hoe werkt het?

Reïncarnatie betekent letterlijk: weer in het vlees gaan. Oftewel: de ziel kiest opnieuw een menselijk lichaam. Zielen die uit de Bron zijn ontsproten maken een lange reis van vele levens voordat ze, wijzer en bewuster van hun ware aard, weer terugkeren naar de Bron.

Leerschool aarde

Planeet aarde is – je zult het misschien niet geloven – een populaire bestemming waar zielen graag incarneren. Op onze planeet valt er namelijk ontzettend veel te leren door de enorme verscheidenheid en het contrast wat hier heerst.

Zielen leren hier vooral om keuzes te maken en welke consequenties hun keuzes hebben zodat ze – in het ideale geval – steeds bewuster en dus steeds beter gaan kiezen. Het groeiproces loopt van kiezen uit angst naar kiezen uit liefde.

Enkele feiten over reïncarnatie

 1. Een mooie spreuk is: “Je hebt niet een ziel, je bent een ziel. Je hebt een lichaam”. Michael zegt het zo: “Je bent een spiritueel wezen die een menselijke ervaring heeft”. Je spirituele wezen is puur bewustzijn, een Goddelijke vonk van licht en liefde en in zichzelf perfect.
 1. De ziel ontwikkelt zich door al haar ervaringen en de keuzes die ze maakt. Meer hierover kun je lezen in mijn blog over zieleleeftijd. Het doel is om steeds meer je ware spirituele aard te realiseren en manifesteren.
 1. Als je hier op aarde rondloopt dan:
 • Heeft je ziel hiervoor gekozen – zonder uitzondering. Per abuis hier zijn bestaat niet.
 • Heb je hier wat te doen en te leren.
 1. De ziel wil alle menselijke ervaringen meemaken om zo te komen tot volledig inzicht in en volledige acceptatie van het mens-zijn. Dit betekent dat de ziel geen oordeel heeft over wat wij negatieve ervaringen noemen zoals diefstal, moord en andere misdaden en kiest voor het doormaken van alle ervaringen.
 1. De ziel kiest voor diversiteit. Dit betekent dat de ziel steeds weer andere ervaringen kiest en andere omstandigheden. Er is een afwisseling tussen levens als man en als vrouw, in verschillende landen, culturen en religies. Door alles mee te maken vanuit totaal verschillende gezichtspunten kan de ziel ervaren, vergelijken en zich ontwikkelen in bewustzijn en compassie.
 1. De ziel kiest een hele cyclus voor dezelfde levensvorm. Heeft je ziel eenmaal voor menselijke levens gekozen dan wordt de hele cyclus als mens doorlopen. Dit betekent dus dat je ziel niet tussendoor opeens terugkomt als dier.

Michael is hier heel stellig in en verklaart dat binnen het hindoeïsme en boeddhisme in het verleden mensen zijn geweest die macht probeerden uit te oefenen over anderen door te dreigen met een volgend leven als dier, als straf voor ongewenst gedrag. Op deze manier is dit misverstand erin geslopen en wordt dit nog vaak verkondigd. Straf is echter sowieso niet aan de orde en zeker niet via een leven als dier. Alleen de ontwikkeling van bewustzijn telt.

 1. Ieder leven wordt door de ziel zorgvuldig voorbereid. Er worden leerdoelen geformuleerd en alle andere keuzes worden daarop afgestemd. Zo worden de ouders gekozen en worden er afspraken gemaakt met andere zielen die partners of kinderen willen zijn. Ook kiest de ziel de kenmerken van de persoonlijkheid voor het nieuwe leven.
 1. Zielen zijn onderworpen aan de wet van karma, de wet van oorzaak en gevolg. Meer daarover lees je in dit artikel.
 1. De ziel heeft geen haast. Wij mensen willen nog weleens ongeduldig zijn en zo snel mogelijk hier op aarde klaar zijn. Het maakt de ziel echter niets uit of je al je lessen snel leert of vele levens nodig hebt. Het is geen race, het is een bewustwordingsproces.

Heb jij het gevoel dat dit je laatste leven is “omdat je het zo beu bent hier op aarde?” Dat is een goede indicatie van het feit dat je hier nog niet klaar bent. Uiteindelijk vindt de ziel, en dus ook de mens, vrede in zichzelf te midden van alle aspecten van het menselijk bestaan hier op aarde.

De reis is waar het om gaat. De bewuste ervaring is wat telt en niet het bereiken van de eindbestemming.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Karma en reincarnatie

Karma en reincarnatie

Helder en overzichtelijk worden in dit boek de ‘wetten’ van karma en reïncarnatie beschreven. Het reïncarnatieperspectief kan ons helpen de zin te begrijpen van dingen die ons vaak zomaar lijken te overkomen. Veel dingen komen in een ander licht te staan als we er vanuit de reïncarnatiegedachte tegenaan kijken. We zien het diepere verband tussen oorzaak en gevolg, tussen onze daden en de terugwerking.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reacties
 1. wow 31 augustus 2018 - 10:44
  Reply

  Saskia je schrijft, Je spirituele wezen is puur bewustzijn, een Goddelijke vonk van licht en liefde en in zichzelf perfect. Precies dit is wie wij zijn puur bewustzijn. Daar een goddelijke vonk van wil niet zeggen dat wij seperate zielen zijn. Er is maar 1 ziel en dat is het bewustzijn,..ofwel niet denken, ofwel GOD. ZIJN. Daar zijn wij allen een deel van. Dus het is een illusie om te denken dat wij na de dood van het fysieke lichaam als seperate zielen ergens heen gaan. (ik spreek uit ervaring) ER IS GEEN DUALITEIT in 1heid. Dit is wat de mens zal moeten leren,..gewoon zijn niet denken. Wij zijn zo bang voor de stilte dat wij allerlei fabeltjes zijn gaan maken opdat wij dan denken niet alleen te zijn na de dood van het fysieke lichaam. ALLEEN ZIJN dus geen enkele gedachte en hier freakt het ego van. ALLEEN zijn. Wij zijn Dus hou op met die onzin en ga in meditatie. Wij zijn hier zonder enige reden, Wij komen nergens vandaan en gaan nergens heen,maar ontstaan vanuit hier en nu dus het bewustzijn, zoals een bloem die opkomt vanuit een plant of een vrucht vanuit een boom/; Je kunt wel de aarde iets mooier achter laten dan dat je het bent tegengekomen. Alles draait om de bevrijding van het kind en ik voel dat mijn tijd is gekomen dit kenbaar te maken. Mijn bundel Wow heel de mens het ware individu gaat hier dieper op in en zal ergen in September/oktober weer in productie gaan. Wij zijn hier vooral om onsZELF te zijn. Nu heb je daar een spirituele realisatie voor nodig,..maar dit is niet meer nodig als wij als kind direkt onsZELF mogen zijn, onze indiviualiteit direkt mogen ervaren.. Er komt binnenkort een nieuwe site te weten, www.wow.help. Niet boos worden Saskia ook al neem ik wat van je af,.waar het om gaat is dat wij leren niet bang te zijn voor onsZELF ofwel niet denken. Namaste

 2. wow 31 augustus 2018 - 16:16
  Reply

  aangezien jullie mijn visie op reicarnatie als bericht niet willen plaatsten verzoek ik u de mail aan mij te retoureneren. Het ego heeft dus de spirituele wereld ook al overgenomen. Veel werk aan de winkel dus voor MIJ.

  1. Saskia Willockx 3 september 2018 - 08:01
   Reply

   Beste WOW, Dank voor het delen van je visie. Ik ben niet boos want ieder heeft recht op een eigen visie en beleving. Je deelt een visie van eenheid en in essentie ben ik het daar mee eens. Ook neem je niets van me af want in de eenheid is dat niet mogelijk. Wat ik wel jammer vind is je toon: "dus hou op met die onzin en ga mediteren" klinkt niet respectvol, eerder als een bevel. Dus anderen moeten doen wat jij vindt? Hoe weet jij wat voor een ander het beste is? Ben je bereid anderen hun leven te laten leiden zoals ze zelf denken dat goed is ook al ben je het daar niet mee eens? Het begrip illusie is een lastige, want uiteindelijk is het lichaam ook een illusie. Betekent dit dat het lichaam "niet waar" is? Ik denk dat we, zolang we op aarde rondlopen, er wel mee te maken hebben. De ziel bestaat, in de visie van Michael die ik deel, net zoals het lichaam bestaat: tijdelijk en bedoeld als hulpmiddel voor bewustwording. Daar hoef je het uiteraard niet mee eens te zijn. Overigens je 2e berichtje was een onjuiste conclusie: de berichten gaan eerst naar de redactie van Inspirerend Leven en die checkt of iets geen spam is van allerlei vage bedrijfjes. Daarna wordt het pas geplaatst en krijgt de auteur daar bericht van. Dus daar kan enkele dagen vertraging in zitten. Wens je een mooie dag, Namaste.

 3. Lenny 19 juli 2020 - 12:34
  Reply

  Hallo, Dit is al een wat ouder bericht, maar ik wilde toch even hierop reageren, omdat ik er behoorlijk door van slag was. Ik begrijp dat de insteek van Saskia met de allerbeste bedoelingen is geschreven om mensen te helpen. Dit wil ik even voorop stellen. In zoekmachine had ik net mijn vraag getypt: "moet je perse reincarneren terwijl je dat absoluut niet wilt?" Ik zag deze site, had het gelezen en werd ontzettend bang. Bij de zin: "Omdat je het gevoel dat je het beu bent hier op aarde?" Dat dit een indicatie was dat je dus nog NIET klaar bent op aarde. Voor mij kwam dit heel heftig binnen. Vanaf ongeveer mijn zevende levensjaar, vond ik het afschuwelijk dat ik hier moest zijn. Ik ben nu 50 jaar. Dus al lange tijd geen gevoel van veiligheid en rust, zo ontzettend verlangen naar het einde. Ik ga geen gekke dingen doen of zo, dat durf ik niet. Ik ga er verder niet op in, is ook niet belangrijk, wat ik duidelijk wilde maken was dat ik zocht naar informatie over een keuze, omdat ik dit leven als een lijdensweg heb ervaren. Dus toen ik las; dan ben je zeer zeker nog niet klaar. Brak ik even. Moet ik weer terug? Dacht ik. Dat voorruitzicht vond ik niet te verhapstukken, kreeg een knoop in mijn maag, moest alleen maar janken. Ik weet dat je dit niet met deze bedoeling hebt geschreven om wie dan ook van slag te brengen. Maar asjeblieft, hou er rekening mee dat er mensen zijn die niet tot nauwelijks levensvreugde hebben gekend. Die proberen dan maar het beste ervan te maken tot het einde eindelijk mag komen. Maar die hopen en bidden dat ze dan nooit, nooit meer terug hoeven, die daar echt zeer bang voor zijn, die deze boodschap als zeer pijnlijk ervaren dat je dan terug "moet". Ik hoop dat je mijn insteek begrijpt, dankjewel. Lieve groetjes, lenny

  1. Saskia Willockx 21 juli 2020 - 11:12
   Reply

   Lieve Lenny, Dank je wel voor je openhartige reactie. Ik begrijp je heel goed. Ook voor mij was het heel lang erg moeilijk. Je schrijft dat je zo bang bent dat je terug "moet" komen ... maar jij als Lenny komt nooit meer terug. Misschien dat je ziel wel weer terug wil komen, maar dan als heel andere persoonlijkheid en een heel nieuwe ervaring. Daar heb jij als Lenny geen last van en weet je wat het gekke is: je ziel vind het hier leuk, op aarde. Dat kun je misschien moeilijk geloven, maar het is echt zo. Je ziel wil namelijk leren en groeien en experimenteren en ontdekken ... allemaal in de dualiteit. Nou, volop kansen hier. Dat je zo geraakt bent is ergens ook heel mooi. Het is een signaal van je ziel. Vraag maar eens aan je ziel: hoe kan ik het hier leuker hebben? Hoe kan ik door jouw ogen kijken en de schoonheid van de menselijke ervaring ontdekken? Lieve ziel, wat wil je dat ik doe (of nalaat)? Welke nieuwe inzichten heb je voor me? Als je vragen stelt aan je ziel krijg je op allerlei manieren antwoord en inspiratie, gaan er nieuwe deurtjes voor je open. Je hoeft het niet alleen als Lenny uit te zoeken, je ziel is je beste vriendin. In onze menselijke ervaring draait alles om keuzevrijheid, dus wat ik aanreik mag je gerust verwerpen. Maar je kunt ook kiezen om het samen met je ziel te proberen, want dan wordt het lichter. De keuze is altijd aan jou. Liefs, Saskia

 4. Lenny 27 juli 2020 - 09:27
  Reply

  Hai Saskia, Ik wil je bedanken voor je ontzettend lieve en warme reactie terug. Toen ik het schreef was ik zeer emotioneel, naderhand schrok ik van mezelf. Het was mijn diepste angst die ik hier zomaar neer zette. Misschien had het ook zo moeten zijn. Want wat je terug schreef vind ik zeer waardevol. Het geeft me troost en steun. Maar ook een manier hoe ik het op een andere wijze kan zien. Ik heb een print screen gemaakt zodat ik het kan herlezen, zo kan ik het in mijn denken integreren. Maar ook op momenten dat ik weer terug val in een oude angst. Ik heb nog een lange weg te gaan, misschien ook door de tijd waarin we nu leven, was nog meer angst getriggerd. Dankjewel voor je woorden, je begrip. Klinkt raar, maar eigenlijk ben ik nu toch wel blij dat ik me geuit heb. Net alsof je dan toch een soort van antwoord krijgt, iets waar je mee verder kunt. Lieve groetjes, Lenny

  1. Saskia Willockx 28 juli 2020 - 10:10
   Reply

   Hoi Lenny, Wat fijn om te lezen! Jij ook bedankt voor de eerlijke en openhartige uitwisseling. Warme groeten, Saskia

 5. Vangeenderhuysen 13 augustus 2020 - 11:02
  Reply

  Ik heb mij hier op aarde nooit goed gevoeld. Ik was graag alleen. Ik had vrienden maar dat was het. Ook als puber bleef ik alleen. Neen ik was niet op zoek naar meisjes. Ik had er gewoon geen interesse in. Ik droomde veel en daar leden mijn studies onder. Ik behaalde wel een diploma van secundair onderwijs en ging werken in een fabriek.Ik was 28 toen ik huwde en een beter betaalde job zocht. Ik vond er een maar het was stresserend werk. Toen ging ik yoga doen. Dat vond ik echt mijn ding en ging naar een yoga school waar ik drie jaar de academie volgde. Van toen af ging er een andere wereld voor mij open. Van toen af liet ik het oude achter mij en beleefde het hier en nu. Ik kwam in aanraking met het hogere. Ik kreeg inzichten van vorige levens. Er waren gruwelijke dingen gebeurt in bepaalde tijden. Atlantis was zoiets. Ik liep niet weg. Ik liet me gewoon verdrinken omdat ik toen wist dat het aan de andere zijde beter was. Bij de Mayas was ik een vrouw en werd levend verbrand tijdens een stammen oorlog. Ik was ook een sjamaan in een ander leven. De Kelten spraken me ook aan. Dank zij yoga en meditatie veranderde heel mijn leven en van toen af ben ik hier graag. Alhoewel ik gehuwd ben en kinderen heb bleef ik toch een eenzaam iemand. Maar net die eenzaamheid heeft ook zijn charmes. Ik kan mij even afzonderen om te mediteren enz zonder problemen. Even vertoeven in de stilte. Dat kan ook in het bos op een bank of liggend in het gras. In die stilte waar alles zijn eigen beloop heeft en ik het geluid van de stilte mag ervaren. Dat is pas de kers op de taart.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?