Spiritualiteit

Je ziel helen: zo bevrijd jij jezelf van beperkende patronen en pijnen

Door Hanne Knight
Je ziel helen: zo bevrijd jij jezelf van beperkende patronen en pijnen

Burn-out. Paniekaanvallen. Grote vermoeidheid. Voortdurend tegenslag in je leven. Het zijn allemaal signalen dat jouw ziel klem zit: in een ‘web’ van beperkende overtuigingen, patronen en pijnen. Coach Hanne Knight laat in dit artikel zien hoe jij jezelf bevrijdt. “Hoe meer verstikkende draden je losknipt, hoe vrijer je kunt leven. Je ziel kan je nu veel beter naar keuzes leiden die werkelijk bij jou passen.”

Patronen, verwachtingen en pijnen kunnen zich verstikkend om jouw ziel wikkelen. Dit web kan tot verschillende klachten leiden.

Leven als een vrije ziel

Hoe stel jij je jouw ziel voor? Het is niet gemakkelijk om je een beeld te vormen van iets wat zo weinig tastbaar is, maar ga eens uit van een grote bol of wolk energie. Idealiter is je ziel helemaal vrij en kan de energie volop stromen. Je leeft in een flow, je voelt je sterk en vol zelfvertrouwen. Je bent vrij.

Maar bedenk wat er met je ziel gebeurt wanneer je geboren wordt. Je komt terecht bij een gezin dat voor je zorgt. In het beste geval ben je gezegend met fantastische ouders. Maar ook al kreeg je een gezonde opvoeding, toch word je in elk gezin geconfronteerd met bepaalde waarden en verwachtingen. En in elk gezin leven er onbewust pijnen en kwetsuren. En ook de maatschappij heeft allerlei gevoeligheden, sociale normen, verwachtingen en waarden.

Verstikkende patronen en pijnen

Stel je nu eens voor dat al die verwachtingen, waarden, normen, pijnen en kwetsuren van de mensen in jouw leven zich ontwikkelen tot een fijnmazig net. Dit vormt zich rond de wolk energie van jouw ziel. Sommige patronen helpen jou om je weg te vinden in deze wereld. Andere draden wikkelen zich verstikkend om jouw mooie ziel en beperken jou.

Misschien werd je met jouw liefdevolle ziel geboren bij een moeder die emotioneel niet beschikbaar was voor je. Ze kon jou en je behoeften niet goed aanvoelen; ze verwaarloosde je misschien zelfs lichamelijk of emotioneel. Dit patroon kan zich om je ziel wikkelen als een web van overtuigingen: ‘ik ben het niet waard om gezien te worden’ en ‘ik ben niet goed genoeg’. Door deze draden kun jij je onbewust aangetrokken voelen tot een partner die jou ook emotioneel of lichamelijk verwaarloost of zelfs mishandelt. Omdat zelfs je eigen moeder er niet voor je was, ben je diep vanbinnen gaan geloven dat niemand jou kan liefhebben. En dus kies je onbewust voor een partner die matcht met deze negatieve overtuiging.

Niet voor jezelf opkomen

Een ander voorbeeld: misschien werd je geboren in een familie waarin mensen zo bang waren om elkaar te kwetsen, dat ze nooit over gevoelens praatten. Alles wat te moeilijk, te groot, te emotioneel of te spannend was, werd niet uitgesproken of diep weggeduwd. Ook dit patroon kan zich rond jouw ziel wikkelen. Het kan je bijvoorbeeld leiden naar een baan waarin je niet weet hoe je moet opkomen voor wat jij belangrijk vindt. Misschien maken je collega’s hierdoor zelfs misbruik van je. Maar omdat je nooit hebt geleerd om contact te maken met je gevoelens, weet je niet goed hoe je ermee moet omgaan. Je voelt dat er iets mis is, maar kunt de vinger er niet op leggen.

Zit jouw ziel gevangen in een web? Dit zijn de kenmerken!

Je begrijpt nu hoe patronen, verwachtingen en pijnen zich verstikkend om jouw ziel kunnen wikkelen. Dit web, waar jij je meestal niet bewust van bent, kan zich op verschillende manieren in je leven uiten. Zo kun je het herkennen:

• Onverklaarbare pijnen, lichamelijke kwalen
• Grote vermoeidheid, het gevoel uitgeput te zijn
• Depressie, burn-out, angsten, paniekaanvallen
• Voortdurend pech, tegenslag of ongelukken
• Terugkerende patronen in je relaties met anderen, zoals bedrogen, gepest, verlaten of mishandeld worden
• Woedeaanvallen, grote frustraties
• Rusteloosheid
• Het vage gevoel dat iets je tegenhoudt of dat iets niet klopt

Geloof jij in reïncarnatie? Dan kun je het zo zien: je draagt ook een web aan overtuigingen en patronen uit vorige levens met je mee. Het gezin en de omgeving waarin je reïncarneert, kunnen een match zijn met dit specifieke web.

Zo knip je draden los en bevrijd je jezelf

Hoe kan dit inzicht je nu helpen om te helen? Het gaat erom dat jij je bewust wordt van alle beperkende overtuigingen, gedachten, keuzes en patronen in je leven. Je kunt zelf proberen om deze patronen te herkennen en te ontrafelen. Zo krijg je elke keer meer inzicht in een patroon en kun je de pijn erachter toelaten. Het is niet altijd gemakkelijk om je bewust te worden van overtuigingen. Een goede coach kan je hierbij helpen.

Stap voor stap knip je de beklemmende draden uit je web los. Dit stukje van het web heb je niet meer nodig! Je voelt hoe je ziel vrijer kan stromen. En je ziet opeens keuzes of mogelijkheden die je eerder niet kon zien. Hoe meer verstikkende draden je losknipt, hoe vrijer je kunt leven. Zonder gedachten die je klein of angstig houden, kun je veel krachtiger en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Zonder beperkende overtuigingen kan je ziel je veel beter naar keuzes leiden die écht bij jou passen. Je vindt de weg naar een liefdevolle partner, een droomjob en jouw mooiste leven.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen over de ziel:

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?