Spiritualiteit

Zielsreizen of astrale projectie: andere werelden bezoeken met je ziel

Door Sahvanna Arienta
Zielsreizen of astrale projectie: andere werelden bezoeken met je ziel

Met je geest bewegen door een ruimte terwijl je fysieke lichaam op haar plaats blijft: het klinkt als een sprookje maar het is mogelijk voor iedereen! Spiritueel leraar en lichtwerkerexpert Sahvanna Arienta maakt al sinds haar kindertijd zielsreizen of astrale projecties. Ze vertelt je in dit artikel wat een zielsreis precies is en hoe je jezelf kunt voorbereiden om een zielsreis te maken.

Tijdens een zielsreis maakt onze geest zich los van ons lichaam en kunnen we overal heen reizen waar we willen, zolang onze bestemming maar overeenkomt met onze persoonlijke energetische trillingsfrequentie.

Wat is een zielsreis?

Een zielsreis is een uittreding waarin ons astrale lichaam (onze geest) zich scheidt van ons fysieke lichaam en zich bevrijdt van zijn fysieke beperkingen.

Dat is iets anders dan wat wel ‘lucide dromen’ of ‘bewust dromen’ wordt genoemd, waarbij je leert om bewust te blijven, de touwtjes in handen te houden en in de droomtoestand bewust situaties te veranderen terwijl je lichaam en geest met elkaar verbonden blijven. Tijdens lucide dromen maakt het astrale lichaam zich niet van het fysieke lichaam los.

Astrale projectie of zielsreizen maken is een echte uittreding of buitenlichamelijke ervaring, waarin je geest (en/of bewustzijn) je fysieke lichaam verlaat en door het universum reist. Voor mij zijn dit twee heel verschillende dingen.

Zielsreizen maken klinkt misschien griezelig, omdat je denkt dat je tijdens zo’n energetische expeditie door het universum verdwalen kunt. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn, want als je ziel je lichaam verlaat, blijft ze ermee verbonden door middel van een zogenaamd zilveren koord. Hoe ver je ook reist, je geest houdt een lijntje met je fysieke lichaam. Maak je er dus geen zorgen over dat je misschien afdwaalt en de weg terug niet vindt.

Wat is de waarde van zielsreizen voor ons in de huidige fase? Het kan een totale verandering teweegbrengen! En niet alleen voor je geest, het kan ook een fantastische uitwerking hebben op je leven. Het biedt je het diepe inzicht dat ons aardse bestaan qua dimensies heel beperkt is. Vergeleken met hogere dimensies is de aarde nogal vlak. Reizen door andere energetische werelden verruimt je perspectief op een onvoorstelbare manier. Je krijgt besef van het grote geheel en de ontbrekende stukjes van het mysterie van je leven vallen op hun plaats.

Het zilveren koord tussen je geest en je lichaam

Op het moment van overlijden, als je je fysieke lichaam niet meer nodig hebt, wordt het zilveren koord losgemaakt. Pas dan ben je volkomen vrij van je lichaam. Je kunt er dan ook niet meer naar terugkeren, en daar heb je (voor zover ik weet) ook geen behoefte meer aan.

Veel geesten die zich hebben losgemaakt van hun fysieke lichaam vertellen mij over het gevoel van bevrijding en vreugde die dat met zich meebrengt. Ze beschrijven deze ervaring als dat ze eerst verstikt werden en nu vrij kunnen ademen, of zo licht als een veertje zijn. Sommigen leggen uit dat ze nooit werkelijk hebben beseft hoeveel pijn ze eigenlijk hadden. Fysiek lijden wij allemaal pijn, maar we zijn daar zo aan gewend, dat we pas als we los zijn van het lichaam beseffen hoe het voelt om geen pijn te hebben. De ervaring van zielsreizen lijkt hierop, alleen niet in dezelfde mate, want ook al heeft je geest het lichaam verlaten, je bent er nog steeds mee verbonden.

Wat doe je tijdens een zielsreis of astrale projectie?

Tijdens een zielsreis maakt onze geest zich los van ons lichaam en kunnen we overal heen reizen waar we willen, zolang onze bestemming maar overeenkomt met onze persoonlijke energetische trillingsfrequentie. We zijn allemaal energetisch van aard, en de werelden waar we heen reizen zijn dat ook.

Om toegang te krijgen tot die andere werelden, moeten we ons dus afstemmen op de trillingsfrequentie ervan. We kunnen gemakkelijk reizen door ons huis, door de stad waar we wonen en over de aarde, want daar zijn we van nature op afgestemd. Maar om verder te komen en andere energetische werelden te bereiken, moeten we onze trillingsfrequentie verhogen (of verlagen, maar dat wil je liever niet). Als je je erop kunt afstemmen, is er geen grens aan de plaatsen die je kunt bereiken of de afstand die je kunt afleggen.

Hoe kun je jezelf voorbereiden op een zielsreis?

Misschien heb je gemerkt dat je geest al probeert om in spontane zielsreizen dergelijke uitstapjes te maken. Als je gaat slapen, kan het zijn dat je vibraties voelt of een ‘zoemend’ gevoel opmerkt dat door je hele lichaam gaat. Dat wijst erop dat je op het punt staat je fysieke lichaam te verlaten om naar het astrale niveau te gaan. Dit zoemen is je energielichaam dat zich, om op reis te kunnen gaan, begint los te maken van je fysieke lichaam.

Op het moment dat je geest zich van je lichaam losmaakt voel je ook een verlamming. Als je je hier bewust van wordt, kun je bang worden. Je eerste reactie kan zijn zo hard als je kunt proberen te bewegen, om een eind te maken aan dat gevoel van verlamming. Maar als je begrijpt wat er gebeurt, kun je leren je hiervan bewust te blijven zonder in de angst te schieten terwijl je je fysieke lichaam achterlaat om op reis te gaan.

Voordat je op reis gaat, wil je misschien een doel bepalen met betrekking tot je reis. In het begin wil je alleen rondlopen in je kamer of je huis. Je wilt klein beginnen, voordat je op weg gaat om etherische oorden te bezoeken. Toch is hier bedreven in worden niet de eerste stap op weg naar meesterschap in zielsreizen. Het eerste wat je moet doen is jezelf spiritueel voorbereiden, want je moet een hogere trillingsfrequentie kunnen vasthouden. Vergeet niet dat je tijdens je zielsreizen alleen die plaatsen kunt bereiken waar je je energetisch op kunt afstemmen.

Hoe hoger de trillingsfrequentie waarop je functioneert, hoe meer voordeel je hebt bij de ervaring van een zielsreis. Je spirituele welzijn en je emotionele toestand hebben een positieve of een negatieve uitwerking op de ervaring van je reis. Om voordeel te hebben bij de ervaring van je zielsreis, moet je voortdurend op een hoge trillingsfrequentie leven. Omdat je dat aantrekt wat met je trillingsfrequentie overeenkomt, is het erg belangrijk dat je als je een zielsreis wilt maken, een zo hoog mogelijke trillingsfrequentie hebt. Als je trillingsfrequentie laag is, kun je alleen de lagere niveaus bezoeken. Het is dus belangrijk om jezelf wat dit betreft voor te bereiden.

Bron: Lichtwerker zielsreizen

Lichtwerker zielsreizen

Lichtwerker zielsreizen

Wil jij meer leren over de wonderlijke astrale wereld en zielsreizen maken? Sahvanna Arienta neemt je mee op een fascinerende ontdekkingstocht voorbij de fysieke wereld door de zeven rijken van energie en brengt lichtwerkers met behulp van projectie naar een hoger niveau van spiritueel leven en werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Sahvanna Arienta
Sahvanna Arienta

Sahvanna Arienta is een internationaal bekende lichtwerker en medium. Al meer dan twintig jaar doet ze onderzoek naar metafysische en paranormale werkelijkheden. Ze is de oprichter van Soul’s Journey Media en schreef diverse boeken over lichtwerk.

Reacties
  1. Theys 23 januari 2023 - 16:50
    Reply

    Zeer interessant

  2. Lars van eenige 6 november 2023 - 11:09
    Reply

    Hallo , ik zou zo graag een uittreding willen meemaken ! Nu de angst voor het onbekende overwinnen!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?