Spiritualiteit

Reïncarnatie: zo ontdek je talenten uit vorige levens

Door Wendy Gillissen
Reïncarnatie: zo ontdek je talenten uit vorige levens

Als jij ergens heel goed in bent en het gaat je makkelijk af, dan is het een talent uit vorige levens. Lees meer over jouw kwaliteiten, waar je vaak al eeuwen hard aan hebt gewerkt, in dit artikel van regressietherapeut Wendy Gillissen. “Wanneer het in jouw zieleplan past om een talent waar je levens lang mee bezig bent in dit leven op te pakken, heb je er een gevoel van vanzelfsprekendheid, vreugde en vertrouwdheid bij.”

We hebben allemaal eigenschappen, slapende of ontwakende talenten en zelfs gewoonten die zijn ontstaan na eeuwen te incarneren als mens.

Reïncarnatie: je ziel wil groeien

Wonderkinderen, je hebt er vast weleens van gehoord. Mensen als Mozart, die al op zesjarige leeftijd optrad voor het hof in Wenen. Sommige mensen geven al jong blijk van vermogens en talenten die je eigenlijk niet kunt verklaren. Maar wanneer je uitgaat van reïncarnatie wordt het al een stuk minder mysterieus.

De reïncarnatie-gedachte gaat ervan uit dat we allemaal een ziel hebben die zich door de eeuwen, zelfs millennia heen manifesteert in vele levens. Dat doet ze om te groeien in bewustzijn en meesterschap. De bedoeling is uiteindelijk om een bewuste schepper van onze eigen ervaring te worden. Wanneer je uitgaat van deze gedachte, zijn bijzondere talenten goed verklaarbaar. Niet alleen speelde genetische aanleg een rol bij de jonge Mozart, waarschijnlijk had hij zich al vele levens geoefend in muziek. Hij had ervoor gewerkt om zo getalenteerd te worden!

Vorige levens vol ervaring

We hebben allemaal eigenschappen, slapende of ontwakende talenten en zelfs gewoonten die ontstaan zijn na eeuwen te incarneren als mens. Vooral bepaalde karaktertrekjes kunnen hardnekkig met ons meekomen tijdens onze reis langs het wiel van wedergeboorte.

Feitelijk kunnen alle talenten hun oorsprong hebben in oefening in vorige levens. Mensen die vele levens als monnik werkten, zijn bijvoorbeeld vaak goed in het ordenen van details en kunnen zich focussen. Behandelaars en therapeuten in het alternatieve circuit hebben vaak levens lang ervaring opgedaan met kruidengeneeskunde, energie healing en voeding – zelfs in de prehistorie. Succesvolle schrijvers zijn vaak meerdere levens intensief met het geschreven woord bezig geweest, maar kunnen ook rondreizende verhalenvertellers, troubadours en zelfs poppenkastspelers in de middeleeuwen zijn geweest.

Je talenten zijn jouw verdienste

Talenten komen dus nooit ‘uit de lucht’ vallen’. Ze zijn een combinatie van een aantal factoren: ervaring en oefening uit vorige levens, de keuze van een geschikt lichaam met de genetische aanleg en het potentiële karakter dat deze talenten ondersteunt en de expressie ervan in dit leven mogelijk maakt. Daarom spreek ik nooit van ‘gaven’, maar altijd van talenten of kwaliteiten. Ze zijn jou niet gegeven, ze zijn gebaseerd op je natuurlijk aanleg vanuit je ziel. Je hebt ze zelf ontwikkeld en er levens lang hard voor gewerkt! En dan moet je er in dit leven nog steeds wel wat voor doen. Hoeveel aanleg je ook hebt, een goede pianist of componist word je niet zomaar. Ook Mozart moest vingeroefeningen doen.

Het gaat je makkelijk af

Een talent voor iets waar je soms al eeuwen ervaring mee hebt, gaat je vaak meteen al makkelijk af. Je hebt er een natuurlijke affiniteit mee. Sommige kinderen leren bijvoorbeeld griezelig jong lezen en schrijven. Anderen geven blijk van talent voor wiskunde, sport of dans.

Soms kom je pas als volwassene in aanraking met datgene waar je al levens lang ervaring mee hebt, een bepaald muziekinstrument bespelen bijvoorbeeld. Dan pik je het op alsof het gisteren voor het laatst was. Al moet jij je de basis echt wel eigen maken, maar dat gaat dan verbazingwekkend snel en vanzelfsprekend.

Sommige therapeuten die zich in het spirituele circuit begeven, merken dat ze weinig instructie nodig hebben. Als er een persoon met een hulpvraag voor ze zit, hoeven ze hun oude vaardigheden alleen maar uit hun gereedschapskist te pakken.

Jouw eigenschappen vertellen je veel over jouw zielstypen, dit zijn de 10 soorten (oude) zielen

Staat het in jouw zieleplan?

Wanneer het in je zieleplan past om een talent waar je al levens lang mee bezig bent in dit leven op te pakken, heb je er een gevoel van vanzelfsprekendheid, vreugde en vertrouwdheid bij. Het voelt voorbestemd. Maar dat komt niet door iets van buitenaf. Het is je eigen ziel die jou op het pad naar ultieme zelfverwerkelijking zet!

Welke unieke opdracht heeft jouw ziel hier op aarde?

Eigenschappen in balans brengen

Niet alleen talenten ook bepaalde eigenschappen vinden hun weg uit vorige levens naar je huidige. Daarbij kun je onderscheid maken tussen nuttige eigenschappen, karaktertrekken en gewoonten en diegene die hun tijd hebben gehad.

Het is goed om te weten dat hoewel je een eigenschap misschien al levens lang hebt geoefend en ontwikkeld, het wel nodig is dat deze in balans komt. Dat deze in de goede context en in de juiste mate wordt toegepast in je huidige leven.
Stel je eens voor dat je eeuwen als krijger getraind hebt. Je bent het gewend om je schrap te zetten, vol te houden, je spieren aan te spannen en meteen in actie te komen wanneer er sprake is van dreiging. Je reageert automatisch op uitdagingen alsof je ten strijde moet trekken, je wapens in de aanslag. Maar dat is in deze moderne wereld niet altijd handig of nodig.

De krijger in jou

Wanneer je spiritueel groeit, en meer bewustzijn ontwikkelt, realiseer jij je dat strijd of hardnekkig verzet meestal niet de manier is om het leven te creëren dat je wilt. Een leven vol vrede, veiligheid, liefde en voorspoed creëer je veel makkelijker vanuit kalme acceptatie van wat is. Vanuit focussen op het gevoel en wat je wél wilt ervaren.

Natuurlijk blijven je krijgerstalenten wel handig daarbij. Zo heb je bijvoorbeeld geleerd oplettend en volhardend te zijn, je hebt een goede timing en weet je energie op de juiste manier in te zetten. Of je hebt oog voor situaties waarin mensen in nood zijn en je weet instinctief wat te doen.

Ik kan erover meepraten: na vele levens krijger te zijn geweest, reageer ik in noodsituaties onmiddellijk met strategische en doelbewuste actie. Daarna volgt pas de schrik van de Wendy van nu. Zo heb ik een nachtelijke inbreker mijn huis uit gejaagd. Die krijger is erg fijn om in mijn toolkit te hebben! Maar ik haal hem er pas uit als het echt nodig is.

Lees verder over hoe jouw vorige levens je nu kunnen beïnvloeden

Maansknopen geven aanwijzingen

In je geboortehoroscoop geeft de stand van je Maansknopen aanwijzingen over jouw reis door alle levens heen. De Zuidelijke Maansknoop staat voor de eigenschappen die jij al levens lang hebt ontwikkeld. De negatieve manifestatie of improductieve kantjes ervan kun je beter loslaten. De goede kanten ervan kun je juist gemakkelijk benutten in dit leven. Zij gaan je gemakkelijk af.

De Noordelijke Maansknoop staat voor de eigenschappen waarvan het nuttig is om ze te leren hanteren in je huidige incarnatie. Ze zijn nog nieuw voor je en in eerste instantie ongemakkelijk. Maar juist het leren van deze nieuwe manier van het leven benaderen levert jou veel groei op. Uiteindelijk kun je de vruchten van jouw inzet plukken in de vorm van groei en succes. Soms kost dat jaren oefening. Maar dan bereik je een mijlpaal die jou niet alleen in dit leven, maar ook weer in volgende levens veel oplevert!

Deze eigenschappen horen bij jouw dierenriemteken

Ook de stand van de zon en de maan in je geboortehoroscoop geven goede aanwijzingen over dat wat jij al vele levens gedaan en verfijnd hebt en wat je comfort zone is, je instinctieve go to-plek (maan). En dat wat je juist in dit leven wilt ontwikkelen, hoe jij je Zelf wilt verwerkelijken (zon).

Hier volgen enkele eigenschappen per dierenriemteken. Natuurlijk is dit lijstje zeer beperkt:

• Ram

Impulsiviteit, botheid, spontane actie, pionier

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Stier

Koppigheid, materialisme, aardse schoonheid, creativiteit

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Tweelingen

Versnippering, manipulatie, intellectuele flexibiliteit, speelsheid

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Kreeft

Vasthouden aan het vertrouwde, liefdevolle zorg, helen van innerlijk kind

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Leeuw

Dominantie en ego, zelfexpressie, leiderschap vanuit het hart

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Maagd

Overdreven precisie en zelfkritiek, zuiver analyseren, fysieke genezing

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Weegschaal:

Overdreven gehechtheid aan harmonie, moeite met beslissingen nemen, eerlijkheid, rechtvaardigheid

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Schorpioen

Preoccupatie met macht en seks, passie en diepgang

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Boogschutter

Overdrijven, vluchten in de toekomst, overdreven sporten, visie, zingeving

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• Steenbok

Controlefreak, perfectionisme, gezond streven naar opbouwen van iets echts, uitkristalliseren van talenten en projecten

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• Waterman

Rationaliseren, ruimhartige visie, mentale intuïtie, innovatie

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• Vissen

Zelfopoffering, vluchten in illusies, alcohol of drugs, inspiratie, ware spirituele eenheidsbeleving, gezond altruïsme

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Alle eigenschappen van de tekens kunnen zowel positief als negatief worden geuit, gebruikt en neergezet. De keuze is aan jou. Dit geldt ook voor je talenten en kwaliteiten, oud of nieuw: wat doe jij ermee?

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Wil je meer lezen over je ziel, jouw zielstalenten en vorige levens? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de wonderlijke wereld van jouw ziel:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?