Spiritualiteit

Zo volg je jouw zielsmissie

Door Barbara Veer
Zo volg je jouw zielsmissie

Een missie is vaak een woord dat we associëren met een religie of met een vredemissie. Toch is er ook een andere missie, namelijk die van jezelf: waarom jij op aarde bent gekomen. Ook wel je zielsmissie genoemd. Ook deze missie gaat over geloof, namelijk hetgeen jij zelf van binnen weet en voelt. En waarvoor niemand buiten jezelf de kaders of randvoorwaarden hoeft te bepalen.

Jij bent de missie en jij creëert zelf de kaders en randvoorwaarden!

De weg naar deze missie is via jezelf

De weg die je volgt om tot de kern van je missie te komen, is die van het steeds meer volgen van je eigen intuïtie en gevoel. En hier ook daadwerkelijk naar te gaan handelen.

Het belangrijkste is dat jij beseft, dat niets of niemand buiten jezelf de touwtjes hiervoor in handen heeft.

Als je vaker dichtbij jezelf blijft, zowel door het volgen van je gevoel alsook bij de acties die je doet, dan kom je steeds meer op de weg van je zielsmissie. Je wordt steeds vaker geleid door je gevoel of gewoon door je ‘innerlijk weten’. Dit kan ook spontaan in de vorm van een helder idee komen.

Is dat eigenlijk niet heel mooi, dat alles wat je nodig hebt ‘gewoon’ binnen in jezelf te vinden is?

Missie & Passie

Als je eenmaal op je zielsmissie aangesloten bent, dan gaat alles meer stromen en zal je meer gelijkgestemden ontmoeten, die samen met jou op een soortgelijke missie zijn. Door deze ontmoetingen en samenwerkingen krijg je meer energie en besef je dat je eigenlijk je ‘passie’ aan het volgen bent. Er ontstaat hierdoor een ‘eenheidsbesef’. Dit geeft meer zelfvertrouwen, want je bent niet de enige met dit weten of met deze visie.

Vaak zal je herkennen, dat jouw leven tot nu toe een weg is geweest van leren en ervaren en deze kan best gepaard zijn gegaan met zware beproevingen. Juist deze lessen en ervaringen maken jou juist geschikt om anderen te gaan begeleiden, precies op het juiste moment, als je er klaar voor bent.

Volg je passie, volg je hart

Missie en passie kunnen ook samengaan in het werk. En soms vraagt dat echt om een sprong in het diepe waarbij je enkele (financiële) zekerheden achter je zal moeten laten. Toch is het niet onmogelijk en is het volgen van je passie niet alleen voor mensen met ‘extra vrije tijd’.

Volg je intuïtie en je hart en kijk eens of er alternatieve mogelijkheden op je pad komen, waarbij je bijvoorbeeld je kantoorbaan kan inruilen voor iets wat beter aansluit op je passie. Je gaat steeds meer beseffen, dat het niet langer gaat om de ‘economie’, maar om de diepere betekenis van het leven zelf.

Een voorbeeld van een missie

Welke missie jij ook hebt, jouw bijdrage hoe groot of klein dan ook, is waardevol om te onderzoeken.

Persoonlijk volg ik mijn zielsmissie al een tijdje en samen met gelijkgestemden (jong, oud & professionals) hebben we inmiddels een heel mooi platform rondom Hooggevoeligheid, Anders Leren en onze nieuwe generatie kinderen opgebouwd. Deze missie groeit en bloeit en krijgt steeds meer diepgang omdat iedereen met dezelfde missie zich nog dagelijks aansluit.

Ook deze mensen ontdekken tijdens een innerlijk proces, dat ze willen bijdragen aan meer Bewustwording ten aanzien van deze onderwerpen. En het levert heel veel extra positieve energie op, omdat de behoefte vanuit de innerlijke kern komt. Als deze onderwerpen jou ook aanspreekt, neem dan eens een kijkje op www.halloikbengwen.nl!

Succes met jouw missie!

Lieve groet, Barbara

Energetische bescherming

Energetische bescherming

Wil jij jouw missie gaan volgen en op je intuïtie vertrouwen? Dan is Energetische bescherming je op het lijf geschreven: zo leer je omgaan met je hooggevoeligheid en de drukke wereld van vandaag.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Barbara Veer
Barbara Veer

Barbara Veer is Professional Coach gericht op Hoog gevoeligheid & Bewustwording. Meer informatie over Barbara: ‘Coaching by Barbara’ Barbara is heel makkelijk te bereiken via de HSP Advieslijn die zij zelf heeft opgericht. Daarnaast is zij Founder van de Hallo, ik ben Gwen Academie. Met als doel: Meer bewustwording creëren ten behoeve van (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen in Nederland, op scholen, voor leerkrachten, ouders en andere begeleiders van kinderen en hierbij gelijktijdig (professionele) begeleiders van kinderen te versterken in hun 'rol'. Deze academie is gebaseerd op het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’, dat Barbara geschreven heeft vóór hoog gevoelige kinderen en alle andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?