Astrologie

Astrologie: dit vertelt jouw duistere sterrenbeeld over je schaduwkanten

Door Kate Rose
Astrologie: dit vertelt jouw duistere sterrenbeeld over je schaduwkanten

Wat weinigen weten: we hebben ook een ‘donker sterrenbeeld’. Dit laat je schaduwzijden zien, die je meestal liever verborgen houdt. De bekende astroloog Kate Rose zet de 12 duistere sterrenbeelden en de bijbehorende eigenschappen op een rij. Best heftig om te lezen! “Als je de licht- en de schaduwkant van jezelf begrijpt, begrijp je jezelf en anderen beter.”

Zelfs je slechtste eigenschappen kunnen worden omgebogen in positieve of sterke punten. Als je hun kracht maar benut en ze in evenwicht brengt met je licht.

Je schaduwkant in de spotlights

Je sterrenbeeld schetst een beeld van wie jij op je best kunt zijn, terwijl je duistere sterrenbeeld juist laat zien wat je ‘slechte’ karaktereigenschappen zijn. De duistere dierenriem kun je beschouwen als het mysterieuze omkeren van de reguliere dierenriem. Je duistere sterrenbeeld vertegenwoordigt in veel opzichten je schaduwkant. Dit deel van jezelf bestaat niet alleen uit de wonden die jij met je meedraagt, maar vormt ook het evenwicht met je licht. Het zorgt ervoor dat je soms liegt en dingen vermijdt, manipuleert en zelfs woedend wordt – om op deze manier te krijgen wat je wil.

Dit ben jij ook…

Hoewel niemand staat te springen om zijn schaduwkanten te erkennen, zijn ze een belangrijk deel van wie je bent. Omdat ze ook veel over jouw onzekerheden en behoeften vertellen. Hoe meer jij over je duistere sterrenbeeld weet, hoe bewuster je het kunt verenigen met je licht. Evenwicht wordt niet gevonden door de afwezigheid van duisternis, maar door te zien dat jij, net als ieder ander, twee kanten hebt. Elke kant is waardevol voor wie je nu bent en, nog belangrijker, voor wie je wordt.

Van zwakte naar kracht

Je schaduwzijde kan soms het ware kwaad vertegenwoordigen, vandaar dat het zo belangrijk is dat je deze kant begrijpt. Wanneer jij je ervan bewust bent, kun je ervoor zorgen dat je dit deel van jezelf géén stem geeft – hoe woedend je misschien ook wil reageren in situaties die jou triggeren. Zelfs je slechtste eigenschappen kunnen worden omgebogen in positieve of sterke punten, als je hun kracht maar benut en ze in evenwicht brengt met je licht.

Wat wordt er bedoeld met ‘je licht’? Je lichte kant wordt vaak beschouwd als alles wat goed is, zoals vriendelijkheid, hoop, vrijgevigheid en trouw. Je schaduwkant vertegenwoordigt niet alleen woede of ontrouw, maar ook angst, twijfel en gevoelens van minderwaardigheid. Als je beide kanten begrijpt, kun je jezelf én anderen beter begrijpen.

Dit zijn de 12 duistere sterrenbeelden en de bijbehorende eigenschappen

• De Tiran (21 maart – 19 april)

Hoeveel succes je in het leven ook hebt of hoeveel je ook verwerft, het is nooit genoeg. Jouw streven naar iets nieuws of iets beters is eindeloos en onvervulbaar, terwijl de mensen om je heen lijden. Omarm deze drang, samen met dankbaarheid, en zet het in iets positiefs om. Het helpt jou om niet alleen succesvol te zijn, maar ook te genieten van wat je hebt.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Gevallen Demon (20 april – 20 mei)

In het leven gebeuren zowel goede als slechte dingen. Maar jij hebt de neiging om vast te houden aan het negatieve. Of het nu je eigen daden zijn of die van anderen, je bent extreem hard voor jezelf. Dat staat kansen en nieuwe mogelijkheden in de weg. Leren vergeven, en dan vooral jezelf, kan het grote verschil maken.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Basilisk (21 mei – 20 juni)

Als je van streek bent of boos wordt, ben je een kracht waar mensen niet omheen kunnen. Je gaat niet per se tegen anderen tekeer, maar – erger nog – je bent erop uit hun bestaan te ruïneren. Je kunt overdreven kleingeestig en wraakzuchtig zijn, waarmee je uiteindelijk alleen maar jezelf pijn doet. Leer wanneer woede nodig is en wanneer je moet weglopen om je eigen schaduw in evenwicht te brengen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Slang (21 juni – 22 juli)

Je komt misschien overdreven lief en teder over, maar je bent een expert in manipuleren. Vooral als het gaat om emotionele manipulatie. Je hebt de neiging om mensen aan je te binden, alleen maar om te krijgen wat je wil. Je schuift ze aan de kant wanneer je dit eenmaal hebt gekregen. Dankzij je karakter win je makkelijk het vertrouwen van anderen. Gebruik dit ten goede in plaats van ten kwade.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• Het Oorlogsmeisje (23 juli – 22 augustus)

Je hebt de neiging in een illusie te leven. Je bent erop gericht anderen te manipuleren of voor de gek te houden puur voor eigen gewin. Hoewel misschien onzekerheid hieraan ten grondslag ligt, gedraag jij je zo om te bereiken wat je wil. Laat je verdediging zakken en wees je ware zelf. Dit kan jou helpen om te begrijpen dat je nooit hoefde te doen alsof.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Maalstroom (23 augustus – 22 september)

Hoewel loyaliteit belangrijk voor je is, word je ronduit gevaarlijk als je gekwetst, bedrogen of verraden wordt. Als je geprovoceerd wordt, kun je manipulatie, woede en zelfs geweld gebruiken om je pijnlijke hart te troosten. Reageer jezelf niet af op anderen, maar leer vergeving te aanvaarden. En leef met duidelijk grenzen om jezelf te beschermen.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Woeste (23 september – 22 oktober)

Je vermogen om hard voor jezelf te zijn en jezelf naar beneden te praten, is een nadelige vaardigheid die jij je eigen gemaakt hebt. Je ziet nooit iets positiefs in jezelf en richt daarom het mes altijd naar binnen in plaats van je gewoon te uiten. Leer te erkennen wat je allemaal hebt bereikt, ook je geliefde kwaliteiten, om zo de negatieve zelfpraat te compenseren.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Gifpijl (23 oktober – 21 november)

Je hebt de neiging om plannen te maken die je donkerste verlangens verwezenlijken. Je hebt veel geduld en wacht tot het tijd is om toe te slaan, wetende dat succes voor jou is weggelegd. Probeer het voordeel te zien van handelen in het belang van iedereen. In plaats van anderen te slim af willen zijn of je analytische vaardigheden ten kwade gebruiken. En let op je scherpe tong, want die kan anderen verwonden.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

• De Storm (22 november – 21 december)

Vrijheid is de sterkste lokroep voor jou, zoals het gezang van een Sirene. Soms bots je keihard tegen de muren aan van dat wat je nastreeft. Vermijden is je favoriete aanpak. Je bent geneigd alleen te zoeken wat plezier brengt, terwijl je niet begrijpt dat belangrijke relaties in je leven om aandacht en inspanning vragen. Las een pauze in voordat je wegrent, zodat je niet vlucht voor iets of iemand die je nodig hebt.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• De Leviathan (22 december – 19 januari)

Je houdt je in, je toont je kaarten niet en zet de beste pokerface op. Dit doe je om anderen op te lichten en te manipuleren. Het lijkt alsof je meegaat in de stroom, maar uiteindelijk ontpop jij je tot het paard van Troje dat iedereen neerhaalt. In tegenstelling tot anderen heb je een enorme zelfbeheersing. Laat je emotionele kaarten juist wél zien, vooral aan de mensen die het meest voor je betekenen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• Het Beest (20 januari – 18 februari)

Je bent een belangrijk persoon in het leven van velen. Maar daardoor kun je gebukt gaan onder de behoeften en wensen van anderen. Je draagt deze last in je eentje, totdat het plotseling te veel wordt en je afknapt op degene voor wie je juist wilde zorgen. Stem niet overal mee in, want dan brandt je op. Zorg ervoor dat je alleen op je neemt waar je ruimte voor hebt. Stel grenzen en laat je voldoende horen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

• Het Zwaard (19 februari – 20 maart)

Je weigert te verliezen. Daarom gebruik je jezelf als een zwaard tegen iedereen die jouw succes in de weg staat. Met jouw onverwachte en krachtige woorden kun je anderen verwonden. Het zijn littekens voor het leven. Om meer rust te vinden moet je leren dat je niet elke strijd kunt en hóéft te winnen. En bovendien: niet elke strijd is de moeite waard.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekens

 

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

 

Lees verder over je sterrenbeeld:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?