Bewustzijn

Schaduwzijdes: zo ontdek je de kern van de schaduwkanten van het leven

Door Irene Verweij
Schaduwzijdes: zo ontdek je de kern van de schaduwkanten van het leven

Wat doe je als ‘spiritueel’ persoon als je je niet goed voelt maar wél je ‘trilling hoog wil houden’? Hoe ga je met je schaduwzijdes om als deze je in de weg zitten om vreugdevol te leven? Het zijn vragen die veel mensen die zich met spiritualiteit bezig houden herkennen. In dit artikel vertelt Irene Verweij hoe je hiermee om kunt gaan en waarom deze schaduwzijden van het leven je heel veel kunnen vertellen.

Iets wat niet gezien wordt, verdwijnt in onze schaduwzijde en verhard en vervormd zich. Daar gaat het een eigen ongecontroleerd leven leiden kom je dit deel uiteindelijk in al z’n vervorming opnieuw tegen in de buitenwereld.

Ze voelt zich overduidelijk niet goed, maar wil haar focus op iets positiefs houden. ‘Wat je aandacht geeft groeit,’ zegt ze stellig. Ze doet wat veel mensen die bezig zijn met spiritualiteit doen: haar trilling moet tegen de klippen op ‘hoog’ gehouden worden. De schaduwzijde wordt weggestopt en daar zit juist het probleem.

Het effect van schaduwzijdes

Het is juist onze schaduwzijde die de trilling verlaagd. Wij mensen zijn in de kern licht en liefde. Met onze trilling zit het dus helemaal goed, daar hoeven we niets aan te doen. Deze hoge trilling wordt slechts verzwaard door onze schaduwstukken; bepaalde issues die we niet onder ogen willen komen. Soms is dat omdat het nog te vroeg is en de waarheid te pijnlijk is. In andere gevallen durven we het niet aan omdat we er bang voor zijn. Iets wat niet gezien wordt, verdwijnt in onze schaduwzijde en verhard en vervormd zich. Daar gaat het een eigen ongecontroleerd leven leiden kom je dit deel uiteindelijk in al z’n vervorming opnieuw tegen in de buitenwereld. Ik vergelijk het graag met een prullenbak: als je die niet regelmatig opschoont gaat de weggegooide inhoud stinken en rotten.

Wat je aandacht geeft groeit, dat klopt. Omdat het je veel geestelijke energie kost om iets buiten je bewustzijn te houden, geef je het juist ongemerkt heel veel (onbewuste!) aandacht. Het is als een huilend kind dat op de gang gezet is. Hoewel niet zichtbaar, is het huilen voel- en hoorbaar.

Hoe ontmantel je een schaduwstuk?

Deze tijd nodigt uit om al onze schaduwstukken te onderzoeken. Zo doe je het:

  1. Het is belangrijk dat je dit met zachte ogen en vanuit je hart doet.
  2. Onderzoek waar je irritatie of boosheid voelt ten aanzien van je omgeving: Voel je je een slachtoffer? Schiet je in bepaalde gesprekken in de verdediging of in scherpe oordelen? Allemaal signalen dat iets nog niet vrij in je is.
  3. Merk op hoe je reageert.
  4. Onderzoek waar het pijnpunt in zit.
  5. Voel dit in je lichaam.
  6. Blijf er net zo lang met je aandacht bij tot dat je voelt dat het transformeert.
  7. Uiteindelijk laat het je los.

De grote schoonmaak voor de nieuwe aarde.

Ook collectief worden schaduwstukken nu steeds zichtbaarder. Alles zal de komende tijd boven komen wat al die jaren onder het tapijt werd weggemoffeld. Dit is een noodzakelijke grote schoonmaak die ons klaar maakt voor de nieuwe aarde. We kunnen deze transitie niet maken zonder onze persoonlijke en collectieve donkerte onder ogen te zien. Als het in alle openheid gezien en gevoeld wordt, transformeert het vanzelf in licht. En dan weerhoudt niets ons nog om de prachtige kern van licht en liefde die we zijn, voluit te leven. Niet ondanks de donkerte, maar dankzij..

Hartegroet, Irene

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan van Demetra George neemt je mee in de 'donkere kant' van jezelf. Aan de hand van rebelse godinnen als Medusa en Lilith komt de krachtige, vrouwelijke symboliek van de maan tot uitdrukking. Je wordt uitgenodigd met je schaduwkanten aan het werk te gaan, om vervolgens sterker tevoorschijn te komen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over schaduwwerk:

Deel dit artikel online
Irene Verweij
Irene Verweij

Irene Verweij geeft trainingen in 'Bewust leven, Bewust sterven'. Hoe kun je vergankelijkheid gebruiken om ten volle te gaan leven? Hoe kom je in het reine met verlies en de dood? Waarom is het belangrijk om je voor te bereiden op je sterven? Dit zijn de kernvragen, waarmee ze graag werkt. Irene begeleidt mensen vanuit hart en ziel. Ze werkt graag op het snijvlak van psychologie en spiritualiteit. Irene heeft 6 boeken geschreven. Kijk graag voor meer informatie ireneverweij.nl.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?