Astrologie

Lieve Steenbok: drie self-care tips om goed met jouw energie om te gaan

Door Constance Stellas
Lieve Steenbok: drie self-care tips om goed met jouw energie om te gaan

Als Steenbok ben je hardwerkend en ambitieus en vind je het waarschijnlijk lastig om rust te nemen. Daarom verdien jij juíst een momentje van self-care! Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, geeft Constance Stellas, auteur van Het Kleine boekje voor Steenbok, je self-care ideeën die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt! Een ware kosmische verlichting in je leven.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Drie self-care tips voor het aardse teken Steenbok

Je bent gezegend met een unieke persoonlijkheid, lieve Steenbok, en deze drie self-care tips zijn gericht op wie jij echt bent.

1. Verwen jezelf met kaneel

Niets roept zo sterk het gevoel van warmte op als de geur van kaneel. Het doet je elke keer weer denken aan warme, troostende heerlijkheden op kille, frisse herfstdagen. Maar kaneel is niet alleen geschikt voor de herfst.

Aardetekens kunnen kaneel het hele jaar goed gebruiken. Als je kookt, kies dan voor warme kruiden als kaneel in plaats van scherpe en pittige kruiden, omdat aardetekens er met hun gevoelige smaakpapillen meestal niet zo positief op reageren. Als extra bonus is kaneel goed voor je hart, helpt het bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel, bevordert het de hersenfunctie en beschermt het je lichaam tegen diabetes.

Kaneel past heel goed bij zoete en hartige maaltijden en voegt net dat beetje kruidigheid toe waarnaar je zo verlangt, zonder de brandende nasmaak van andere kruiden en specerijen. Voeg kaneel toe aan je favoriete gerechten, zoals havermout, pannenkoeken, yoghurt, pindakaas of amandelboter, chili en soepen, en zelfs aan je koffie!

2. Streef doelen na

Als aardetekens eenmaal weten wat ze willen, volgen ze hun koers tot ze het krijgen. Aardetekens zijn sterke en gedisciplineerde mensen, dus gebruik die vasthoudendheid om de dingen te bereiken die je in je leven wilt bereiken.

Gebruik je op details gerichte brein en creëer een doelenbord. Maak een lijst van de dingen die je het liefst wilt bereiken en hang die op een centrale en zichtbare plek. Dan weet je zeker dat je voortdurend aan je doelen wordt herinnerd en dat ze bovenaan je takenlijstje staan. Zorg ook voor heldere en uitvoerbare doelen. Wat je doel ook is, dit visuele geheugensteuntje zorgt ervoor dat je gefocust en op koers blijft.

3. Omring jezelf met dennengeur

De winter is het seizoen van Steenbok. Het is dus geen toeval dat dennengeur een goede keuze is voor thuis of op je werk. De geur van dennenhout bevordert je zelfvertrouwen, positiviteit, geduld en kracht. Dat zijn allemaal kwaliteiten die door Steenbok worden belichaamd. Deze geur stimuleert ook de bloedsomloop en gaat vermoeidheid tegen, zodat je je werk kunt volhouden en er flink tegenaan kunt blijven gaan, zoals je dat als doelgerichte Steenbok graag doet.

Verspreid maar eens essentiële oliën van dennenhout met een diffuser, steek geurkaarsen met dennengeur aan of gebruik dennentakken in je huis als decoratie.

Wil je nog meer self-care tips voor Steenbok?

Self-care tips voor jouw sterrenbeeld

Het kleine e-boekje voor Steenbok

Het kleine e-boekje voor Steenbok

  • Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe belangrijk astrologie daarbij kan zijn? Bestel nu Het kleine boekje voor Steenbok voor € 7,49!
Bestel e-book

Bekijk ook de self-caretips voor de andere sterrenbeelden in de Astrologie & self-care serie

Lees verder over de eigenschappen van Steenbok:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?