Bewustzijn

Draai die druppelende kranen dicht!

Door Pascale Bruinen
Draai die druppelende kranen dicht!

In deze tijd van het jaar, als het vroeg donker is, koud en guur, lijkt het wel alsof onze energievoorraad sneller dan normaal slinkt. In de lente en zomer is onze accu doorgaans beter opgeladen, met dank aan de warmte en het licht van de zon.

Energievoorraad

Maar onze energievoorraad raakt niet alleen eerder op, omdat het weer somberder oogt, maar ook omdat we – vaak ongemerkt – voortdurend last hebben van lekkages. Net als bij een kraan die water verliest doordat hij blijft druppelen verliezen wij kostbare kracht door ons verzet tegen wat nu eenmaal is. Natuurlijk, ik zal de eerste zijn om je uit te dagen datgene in je leven te veranderen wat je niet kunt accepteren. Maar sommige situaties en mensen zijn nu eenmaal zoals ze zijn. Actief of passief verzet daartegen is als trekken aan een dood paard: je zult doodop worden en het rendement is nul. Wat het je wél oplevert, is heel veel stress, boosheid en frustratie waardoor je nóg feller in je weerstand gaat en al doende in een lelijke vicieuze cirkel terechtkomt. Over jezelf dwarszitten gesproken.

Negatieve energie

Daarom nodig ik je uit om bij jezelf eens na te gaan of jij ook zo’n druppelende kraan bent. Blijf je maar worstelen met bezoekjes aan je (schoon)moeder waar je écht geen zin in hebt, omdat ze altijd zo negatief is? Zeg je geregeld ‘ja’, terwijl je eigenlijk een hartgrondig ‘nee’ bedoelt? Wil je je naaste(n) het liefst een totale transformatie laten ondergaan zodat jij tevreden bent over hem/haar/hen? Doe jij dingen, omdat je ze zelf plezierig vindt of alleen uit een brandend schuldgevoel? In al deze voorbeelden is een bevestigend antwoord een teken dat jouw kraan ergens lekt. En als je álle vragen met ‘ja’ hebt beantwoord loopt je badkuip allang over. Bij een echte waterlekkage zou je dit klauwen met geld kosten, in dit geval kost het je op termijn je gezondheid.

Dus heb jij iemand in jouw omgeving die nooit ook maar de moeite neemt om jouw attente mails/appjes/brieven te beantwoorden (waarbij ik er gemakshalve van uitga dat jij geen enge stalker bent)? Ga niet woedend bellen, appen of – nog erger – opnieuw mailen want 1. daardoor gaat jouw bloeddruk door het plafond; 2. het is zinloos; 3. het kost je een berg negatieve energie zo hoog als de Mont Blanc.

Grenzen

In plaats daarvan stop je jouw zelfkastijding door het lek te repareren – je accepteert dat jouw berichten nooit beantwoord zullen worden – en draait vervolgens ferm de kraan dicht door voortaan geen spatje van jouw kostbare energie te besteden aan het informeren van of naar iemand die daar kennelijk niet op zit te wachten. Zo krijg je gegarandeerd resultaat zonder hak- of breekwerk.

Als je stelselmatig je leven doorloopt op zoek naar energievretende momenten/personen en overal waar het druppelt de kraan resoluut dichtdraait, zul je zien dat jouw voorraad levenslust op termijn veel groter wordt. Want op dit vlak mag je, nee móet je zelfs een gezonde portie egoïsme hebben. Het is immers in ieders belang dat je zelf fier overeind blijft en liefst ook nog positieve energie overhoudt om in jezelf te investeren.

Jij bent het dubbel en dwars waard om van jezelf te houden. Dus doe jezelf een groot plezier en draai die druppelende kranen één voor één dicht.

Deze column is eerder verschenen op www.chapeaumagazine.com.

Energiekoorden

Energiekoorden

We zijn allemaal energetisch verbonden met niet alleen elkaar, maar ook met dieren en plekken. Ontdek in Energiekoorden van Denise Linn welke energetische banden jou energie geven en welke niet, en leer te onderscheiden welke koorden je mag doorbreken. Op die manier draai jij je druppelende kranen één voor één energetisch dicht.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Pascale Bruinen
Pascale Bruinen

Pascale Bruinen is schrijver, spreker en mental coach met de focus op de mind-body connectie en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Haar nieuwste boek is ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ (AnkhHermes, 2021). Pascale is tevens eigenaar van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor alle bewezen effectieve zelfherstelinterventies. Meer informatie: www.pascalebruinen.com en www.academievoorzelfherstel.nl.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?