Spiritualiteit

11 tips: zo verhoog jij je energetische frequentie (en komen wensen uit!)

Door Diana Douma
11 tips: zo verhoog jij je energetische frequentie (en komen wensen uit!)

Als je energetische frequentie stijgt, verandert alles… Je ervaart meer synchroniciteit, ontvangt boodschappen van het universum die je de weg wijzen en je wensen komen uit. Het geweldige is: jij kunt zélf je vibratie verhogen! Holistisch coach Diana Douma deelt 11 tips met jou. “Naar buiten gaan is een must, want daar gaat je frequentie meteen omhoog.”

Als je vibratie stijgt, ontvang je boodschappen van het universum. Je hoort ‘toevallig’ een liedje op de radio of ziet bijvoorbeeld veertjes, munten of dubbele getallen.

Verborgen delen komen aan het licht

Je innerlijke reis verloopt met vallen en opstaan. Het vergt moed om weer écht te voelen, op elk moment, hoe moeilijk sommige gevoelens ook zijn. Het gaat om het erkennen van alles wat er in je omgaat en het doorprikken van illusies. Tijdens deze reis ga je steeds dieper en kom je steeds dichter bij de kern, zoals je een ui afpelt. Je komt steeds lager in je onderbewustzijn, waar bepaalde delen van jezelf begraven liggen die nu weer boven komen.

Activatie van het derde oog

Hoe dieper je toegang krijgt tot je onderbewustzijn, hoe hoger je in bewustzijn komt. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het een kan niet zonder het ander. Als je bewustzijn toeneemt, wordt de sluier dunner. Je derde oog wordt geactiveerd en je ziet steeds meer het grotere plaatje. Dit geeft je rust en vertrouwen; je begrijpt dat het hele universum er is om jou te helpen. Alles voltrekt zich zo mooi om die lagen in jou los te pellen, zodat jij een hoger bewustzijn bereikt. Hierdoor verhoogt ook jouw energetische frequentie zich, wat je pad, het collectief en Moeder Aarde ten goede komt. Want alles is met elkaar verbonden, als in een web.

Lees ook: Voorhoofdchakra: breng je zesde chakra in balans voor een betere verbinding met je intuïtie

Wat er gebeurt als je vibratie stijgt

Als je frequentie stijgt, merk je dat wensen uitkomen. Zodra je meer op één lijn zit met je roeping, je zielenpad, ervaar je steeds vaker synchroniciteit. Je bent op het juiste tijdstip op de juiste plaats. Je wordt geleid en volgt feilloos je intuïtie.

‘Toevallig’ verschijnen er boodschappen op je pad, zoals liedjes op de radio die tot je spreken. Of er wordt iets in een film gezegd wat speciaal voor jou lijkt. Ook kun je veertjes, munten en dubbele getallen tegenkomen. Het zijn allemaal richtingaanwijzers voor jou!

Lees ook: Zielsmissie: welke unieke opdracht heeft jouw ziel hier op aarde?

Adviezen: zo verhoog jij je energetische frequentie

Als jij jezelf heelt (eventueel met professionele hulp), stijgt je frequentie. En er zijn nog meer manieren om je vibratie te verhogen. Ze zijn zeker niet bedoeld ter vervanging van je innerlijke reis, maar ondersteunen jou juist in dit proces. Ik deel 11 tips die je energetische trilling een boost geven.

1. Doe dingen waar je blij van wordt
Wat vindt je innerlijke kind leuk? Volg dat gevoel en je energetische frequentie stijgt meteen.

2. Beweeg
Sporten, wandelen, fietsen, yoga… Als je mentaal of fysiek vastzit, breng dan je stagnerende energie in beweging en het komt vanzelf los.

3. Leef je creatief uit
Schrijven, schilderen, bakken en andere hobby’s waar jij je toe geroepen voelt, doen wonderen. Alles begint weer te stromen!

4. Eet ‘levend voedsel’
Kies onder meer voor groenten, fruit, pitten en noten en verhoog zo je vibratie.

5. Breng je chakra’s in balans
Als je een blokkade op een bepaald chakra ervaart, eet dan de kleur van dit chakra. Bij een blokkade op het groene hartchakra, eet je bijvoorbeeld groene groenten. Of je draagt groene kleding of maakt je interieur groen. Kleuren hebben een energetische trilling die jou kan helpen om je chakra weer te openen en zo je frequentie te laten stijgen.

6. Ga naar buiten
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: naar buiten gaan is een must, want daar verhoog je à la minuut je frequentie. Het bos, het strand of water in het algemeen kunnen je goed helpen. Je laat alle negativiteit los en laadt je energetische batterij op.

7. Haal de natuur in huis
Bepaalde natuurlijke geuren zoals wierook verhogen je bewustzijn, net als verse planten en bloemen in huis.

8. Douche
Spoel onder de douche (ongewenste) energieën van je af. Overdag kom je vaak met veel mensen in aanraking; hun energieën komen in jouw veld terecht. ’s Nachts droom je en maak je multidimensionale reizen, waarbij je veel energetische contacten legt. Het is dus verstandig om na een drukke, intensieve dag of nacht even te douchen.

9. Ruim je huis op en ontspul
Als je huis vol spullen staat, is er geen ruimte, wat energetische blokkades kan veroorzaken. Hoe meer ruimte jij in je huis creëert, hoe meer ruimte er in je hoofd en in je lichaam ontstaat. Zo kom je hoger in frequentie en bewustzijn.

10. Help anderen
Mensen helpen, op wat voor manier dan ook, laat je energie meteen stijgen. En als je meerdere mensen hulp biedt, ben je aan het ‘co-creëren’ en verhoogt je vibratie helemaal. Je voelt de dankbaarheid van degenen die je helpt én je voelt geluk en blijdschap bij jezelf als je iemand steunt. Zo ontstaat een energetische kettingreactie. Wees dus lief voor je medemens en jezelf – je gaat er energetisch alleen maar op vooruit.

11. Kies voor liefde
Liefde is de hoogste frequentie die er is. Dus verbind je maar met liefde, in welke vorm dan ook. Liefde voor jezelf, voor anderen, voor dieren, voor het werk dat je doet, voor wat je wilt uitdragen…

De geheimen van space clearing

De geheimen van space clearing

Verhoog je frequentie dankzij de energetische opruimmethodes van Denise Linn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat ongewilde energieën je huis verlaten? Wat is de betekenis achter alle spullen die je verzamelt? Denise Linn helpt je hiermee in De geheimen van space clearing. In dit boek leer je de kunst van het reinigen en harmoniseren van de energie in een ruimte

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?