Hooggevoeligheid

HSP: 3 tips om jezelf energetisch te reinigen en voeden

Door Redactie
HSP: 3 tips om jezelf energetisch te reinigen en voeden

Hooggevoeligheid heeft mooie, maar zeker ook lastige kanten. Met behulp van onze aura en chakra’s zijn we voortdurend in interactie met de mensen om ons heen. Dat betekent dat wij met ons energetisch systeem uitreiken naar anderen en dat anderen uitreiken naar ons. Ook dat gaat dag en nacht door, heel je leven lang, vanaf het allereerste begin tot de laatste ademhaling (en dan gaat het op zielenniveau nog steeds door). Met deze praktische tips wordt het makkelijker om je energielevel weer op peil te brengen.

1. Natuur

De natuur heeft een enorm regenererend vermogen op het energiesysteem van de mens. Als je je vervuild voelt of leeg, is het heel verkwikkend om naar buiten te gaan. Wind maakt je aura schoon. Regen en zwemmen in de zee of in een meertje spoelt het energetische vuil van je af. In een bos vormen de bomen samen een energieveld dat krachtig regenererend en vitaliserend werkt. Een volledig verstedelijkte omgeving verzwakt het natuurlijke systeem van de mens, waar een meer natuurlijke omgeving het versterkt. Hoe meer de omgeving waarin je woont en werkt verstedelijkt is, des te helender is het om regelmatig naar buiten te gaan, de natuur in.

Lees in dit artikel waarom wandelen in de natuur zo heilzaam is.

2. Beweging – yoga

Yoga is een bijzondere vorm van bewegen die bij uitstek geschikt is voor gevoelige mensen. Yoga is een combinatie van bewegen, ademhaling en concentratie. Het is zeer geschikt om het lichaam soepel te houden. De naar binnen gerichte aandacht, deel van yoga, helpt je om de aandacht bij jezelf te houden, in plaats van naar buiten te gaan – vaak zo nodig bij gevoelige mensen. Een onderdeel van yoga vormen de pranayama’s, de ademhalingsoefeningen. De ademhalingsoefeningen zijn belangrijk voor de verwerking van emoties. En natuurlijk voeden ze het lichaam doordat ze de opname van zuurstof en prana, de fijnstoffelijke levensenergie, verhogen.

Het is heel gezond als bewegen en natuur kunnen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld door in de natuur te fietsen in plaats van in een sportzaal; hardlopen in het bos, in plaats van op een lopende band. Alle beweging die je buiten kunt doen vitaliseert je lichaam meer dan in een zaal.

Hier vind je al onze artikelen met yoga-oefeningen

3. Voeding: wat je ziet en hoort

Alles wat je ziet en hoort heeft een eigen trilling. Die trilling kan verfijnd zijn, of minder verfijnd. Hoe is je eigen trilling? Is die meer of minder verfijnd? Past de trilling van wat je ziet en hoort bij je eigen trilling? Neem bijvoorbeeld muziek: heavy metal heeft een heel andere trilling dan het geluid van een kabbelend beekje. Het doet dan ook iets heel anders met je.

Als gevoelig mens is het heel zinvol om te onderzoeken welke muziek echt bij je past en welke een (heel) andere vibratie heeft en dus niet bij je past. Waarom zou je je voeden met muziek die niet bij je past? Zo kun je ook kijken naar wat je allemaal op je netvlies krijgt. Veel beelden die je kunt zien op de tv, computer of mobiele telefoon zijn van een lagere frequentie. Misschien passen die beelden wel helemaal niet bij je. Maar als de televisie de hele avond aan staat met programma’s die niet bij je passen, krijg je dat toch binnen, ook als je in een andere hoek van de kamer gaat zitten.

Zo kun je ook kijken naar de boeken die je leest. Ook dat is voeding. Sommige boeken hebben een uitgesproken lage frequentie. Maar er zijn ook boeken met een prachtige frequentie. Wat wil je binnenkrijgen? Waar wil je je mee voeden? Een ding is zeker: wat je leest, krijg je binnen. Als je iemand bent die geen grove trillingen (in beeld of geluid) verdraagt, geeft dat aan dat je een meer verfijnde ziel bent. Waarom zou je dan grovere trillingen toelaten in je privé-omgeving? Waarom zou je het opzoeken in de stad of zelfs in je werk? Hoe meer je omgeving past bij je verfijnde natuur, des te beter is het voor je.

Volgens Eckhart Tolle voed je je pijnlichaam door deze films te kijken.

Energetische bescherming

Energetische bescherming

Wil je meer leren over energetische bescherming zowel voor jezelf en in je huis? Energetische bescherming van Fons Delnooz kan je hierbij helpen. Het is een doe-boek, waarin je stap voor stap wordt geleerd hoe je energetisch leeglopen bij jezelf kan constateren; hoe je de oorzaak daarvan kunt vaststellen en wat je daaraan kunt doen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen over energetisch reinigen:

Deel dit artikel online
Reactie
  1. Caricia Koppenaal 20 juli 2016 - 12:00
    Reply

    Bedankt voor de tekst, ik herken er veel in. Ik probeer ook te leven volgens het hier bovenstaande. Zo op deze manier voel ik me het beste. Maar het kan altijd nog beter! Caricia

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?