Home Astrologie Is jouw kind een Waterman?

Is jouw kind een Waterman?

Door Irma van der Wijk
waterman

Is jouw zoon of dochter geboren tussen 21 januari en 19 februari dan is jouw kind een Watermannetje en dan heb je een prachtig en bijzonder kind. Het is heel slim en heeft snel door hoe dingen werken. Kinderen zijn afhankelijk van ons. In hoeverre zij hun eigen persoonlijkheid tot ontwikkeling kunnen brengen, hangt voor een deel af van de omstandigheden die het ouderlijk huis en school hen biedt. Maar ook onze bereidheid om ons met onze kinderen bezig te houden en bewust ervan te zijn ze geborgenheid, liefde, warmte te geven.

Astrologie geeft antwoord op de vraag wat een kind nodig heeft voor een optimale ontwikkeling van de talenten, karakter, studievaardigheden en persoonlijke ontplooiing.

Zon in Steenbok

Vanaf de eerste dag van de geboorte is jouw Waterman “klaar wakker” en wil niet alleen in de wieg liggen, dat is veel te saai! Jouw kind is nieuwsgierig, wil alles volgen in zijn of haar omgeving en wil zo snel mogelijk leren praten. Ze willen alles weten dus ze zullen veel aan jou, als ouder, vragen. Het heeft een flexibele geest en wil graag met speelgoed nieuwe combinaties maken, dus bv Lego past goed bij jouw kind. Dat stimuleert de creativiteit en zo kan het steeds iets nieuws bedenken. Jouw kind kan bijzondere en originele ideeën hebben en dit vraagt van jou veel flexibiliteit, vrijheid en ruimte.

Bepaald rustig kun je een Watermannetje niet noemen zowel in gedrag als in het denken. Jouw kind kan soms heel “gekke” dingen bedenken en wil ook een bepaalde vrijheid hebben. Soms kunnen Watermannen wat afwijkend van de “norm” zijn. Maar zolang jij je kind “vrij” laat, dan kan het zich prima zelfstandig ontwikkelen. Maar voor jouw kind is dat niet altijd even gemakkelijk, want het wil graag, dat er van ze wordt gehouden en dat ze zich gewaardeerd voelen, maar het wil ook zichzelf zijn. Als het niet allebei kan, dan kiest het toch voor “zichzelf zijn”.

Een Waterman kind op school en thuis

Op school wil het ook vrijheid hebben en dat kan wel wat problemen opleveren. Het zet snel de “stekels op” als ze iets moeten doen, omdat “men” dat nu eenmaal zo doet. Ze kunnen ook moeilijk  stil blijven zitten en willen eigenlijk ook niet “passen” in de regels van school of opvoeding. In de puberteit kun je te maken krijgen met een koppig, eigenzinnig en rebels kind. Ook de vrienden die ze meenemen kunnen ook soms wat opstandiger zijn.

Hij of zij heeft wel de stimulans en de hulp van zijn ouders nodig om te leren hoe ze verantwoordelijkheid moeten nemen en plichtbewust te zijn met hun keuzes. Maar geef vooral ook ruimte aan zijn of haar onconventionele en originele gedachtes en ideeën. En wees tolerant.

Daarnaast kunnen deze kinderen kunnen soms moeite hebben om hun emoties te tonen, daar heeft het jouw hulp wel bij nodig. Geef jouw kind een veilig gevoel dat zijn, soms,  originele gedrag en gedachtes oké zijn.

Jouw kind is ook gericht op gelijkheid en vrijheid van de mens en heeft een creatieve en vindingrijke manier van denken.

Boekentip: Astrologie

astrologieWat is een echte horoscoop en wat kun je er allemaal mee doen? In Astrologie ruimt Karen Hamaker-Zondag een aantal hardnekkige misverstanden rond de  astrologie uit de weg. Dan kijkt ze naar wat de astrologie kan betekenen voor jezelf, je relatie, je kind, voor bedrijven, regeringen en voor financiële en economische tendensen. Ontdek hoe bruikbaar deze oude wetenschap voor NU is!

Ga zelf aan de slag met astrologie en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €12,50.

 

 

Leave a Comment