Astrologie

Is jouw kind een Waterman?

Door Irma van der Wijk
Is jouw kind een Waterman?

Is jouw zoon of dochter geboren tussen 21 januari en 19 februari dan is jouw kind een Watermannetje en dan heb je een prachtig en bijzonder kind. Het is heel slim en heeft snel door hoe dingen werken. Kinderen zijn afhankelijk van ons. In hoeverre zij hun eigen persoonlijkheid tot ontwikkeling kunnen brengen, hangt voor een deel af van de omstandigheden die het ouderlijk huis en school hen biedt. Maar ook onze bereidheid om ons met onze kinderen bezig te houden en bewust ervan te zijn ze geborgenheid, liefde, warmte te geven.

Astrologie geeft antwoord op de vraag wat een kind nodig heeft voor een optimale ontwikkeling van de talenten, karakter, studievaardigheden en persoonlijke ontplooiing.

Zon in Steenbok

Vanaf de eerste dag van de geboorte is jouw Waterman “klaar wakker” en wil niet alleen in de wieg liggen, dat is veel te saai! Jouw kind is nieuwsgierig, wil alles volgen in zijn of haar omgeving en wil zo snel mogelijk leren praten. Ze willen alles weten dus ze zullen veel aan jou, als ouder, vragen. Het heeft een flexibele geest en wil graag met speelgoed nieuwe combinaties maken, dus bv Lego past goed bij jouw kind. Dat stimuleert de creativiteit en zo kan het steeds iets nieuws bedenken. Jouw kind kan bijzondere en originele ideeën hebben en dit vraagt van jou veel flexibiliteit, vrijheid en ruimte.

Bepaald rustig kun je een Watermannetje niet noemen zowel in gedrag als in het denken. Jouw kind kan soms heel “gekke” dingen bedenken en wil ook een bepaalde vrijheid hebben. Soms kunnen Watermannen wat afwijkend van de “norm” zijn. Maar zolang jij je kind “vrij” laat, dan kan het zich prima zelfstandig ontwikkelen. Maar voor jouw kind is dat niet altijd even gemakkelijk, want het wil graag, dat er van ze wordt gehouden en dat ze zich gewaardeerd voelen, maar het wil ook zichzelf zijn. Als het niet allebei kan, dan kiest het toch voor “zichzelf zijn”.

Een Waterman kind op school en thuis

Op school wil het ook vrijheid hebben en dat kan wel wat problemen opleveren. Het zet snel de “stekels op” als ze iets moeten doen, omdat “men” dat nu eenmaal zo doet. Ze kunnen ook moeilijk stil blijven zitten en willen eigenlijk ook niet “passen” in de regels van school of opvoeding. In de puberteit kun je te maken krijgen met een koppig, eigenzinnig en rebels kind. Ook de vrienden die ze meenemen kunnen ook soms wat opstandiger zijn.

Hij of zij heeft wel de stimulans en de hulp van zijn ouders nodig om te leren hoe ze verantwoordelijkheid moeten nemen en plichtbewust te zijn met hun keuzes. Maar geef vooral ook ruimte aan zijn of haar onconventionele en originele gedachtes en ideeën. En wees tolerant.

Daarnaast kunnen deze kinderen kunnen soms moeite hebben om hun emoties te tonen, daar heeft het jouw hulp wel bij nodig. Geef jouw kind een veilig gevoel dat zijn, soms, originele gedrag en gedachtes oké zijn.

Jouw kind is ook gericht op gelijkheid en vrijheid van de mens en heeft een creatieve en vindingrijke manier van denken.

E-boekentip: Het kleine boekje voor Waterman

Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, brengt Het kleine boekje voor Waterman de kracht van de sterren en ware kosmische verlichting in je leven, met 122 self-care ideeën die speciaal voor Watermannen op maat zijn gemaakt. Ideaal ter inspiratie om voor jezelf of voor je kind op zoek te gaan naar nieuwe manieren van ontspanning.

 

 

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Irma van der Wijk
Irma van der Wijk

Astroloog en Lifecoach Irma van der Wijk werkt al ruim 35 jaar als Astroloog (Geboorte- en Jaarhoroscoop en Kinderhoroscoop), Gezinscoach (Gordon methode, respectvol communiceren met je kind), Management trainer en Loopbaanbegeleider. Met een horoscoop zet ik mensen in hun kracht. Laten zien wie je wilt zijn, los van blokkades, belemmeringen en overtuigingen. Vol in je kracht staan en van daaruit je leven leven. Ik adviseer altijd een astrologische reading waarin we zowel jouw geboortehoroscoop als je persoonlijke jaarhoroscoop/solaar bespreken. Jouw persoonlijke Jaarhoroscoop begint vanaf jouw verjaardag. Voor mij is Astrologie iedere keer weer een prachtige manier om inzichten te krijgen in mijn overwegingen en keuzes die ik wil maken en die ons bewust maken dat we in onze persoonlijke kracht moeten geloven en dat we dan die dingen kunnen doen die bij ons passen en dat we de flow van ons leven leren kennen. We gaan samen dieper in op jouw vragen en welke besluiten je kunt nemen. Met een astrologische reading krijg je zeker mooie inzichten.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?