Liefde & Relaties

Communicatie in je relatie: hoe open ben jij naar je geliefde?

Door Jacqueline Rietveld
Communicatie in je relatie: hoe open ben jij naar je geliefde?

Liefde is een woord met vele betekenissen. Hoe de ideale relatie eruitziet, is voor iedereen anders. Eén ding staat vast: liefde gaat altijd over verbinding. Wanneer een relatie moeizaam gaat, ervaart tenminste een van de partners een gebrek aan verbinding. Je voelt je verbonden als de ander je ziet, hoort en met je meeleeft. Voor die verbinding is het echter nodig dat jij je laat zien, horen en je gevoelens deelt. Hoe open ben jij naar je geliefde? En sta je volledig open voor alles van je partner? In dit artikel vind je tips om de communicatie in je relatie te verbeteren en de verbinding met je partner aan te gaan.

Door je open met de ander te verbinden en tegelijkertijd je authenticiteit te behouden, kunnen jullie met elkaar door diepe dalen gaan en naar grote hoogten stijgen. In liefde.

Alles delen

Communiceren over wat er in jou leeft, is essentieel in een relatie. Niet alleen in het prille begin, maar altijd. Ook als je elkaar al door en door denkt te kennen. Want mensen veranderen en situaties veranderen; gevoelens bewegen mee. Die mag je met elkaar blijven delen. Wees eens eerlijk naar jezelf: deel jij alles wat je op je hart hebt met je geliefde? Ook de gedachten of emoties die je van jezelf afkeurt? Of waarvan je zeker denkt te weten dat je partner er niets mee kan?

De uitnodiging van liefde

De dingen waar je zelf (nog) geen vrede mee hebt, delen met je geliefde is dé de grote uitdaging – of liever: uitnodiging – van liefde. Juist in jullie verbinding kan je elkaar inspireren, aanmoedigen en geruststellen. Zodat jullie allebei een veilige ruimte van liefde hebben waarin je oude wonden kan helen en verder kan groeien. Onbewust trek je daarvoor altijd partners aan die jou aanvullen of spiegelen op de gebieden waar jij je in (een fase van) je leven mag ontwikkelen.

Ware liefde

Nodig jezelf en je partner dus telkens weer uit om te communiceren. Open en oprecht. Over je leuke kanten, maar ook over je minder mooie eigenschappen. Ook als het eng is om dat te doen. Misschien ben je bang dat je lief je afwijst als je alles van jezelf laat zien. Maar is dat niet juist wat je zoekt in de Ware Liefde? Iemand die van je houdt, gewoon zoals je bent? Geef elkaar de ruimte om te zijn en te worden wie je bent, zelfs al lijkt het in eerste instantie dat jullie wensen en verlangens niet overeenkomen. In een ruimte van liefde is alles mogelijk.

Communicatie in je relatie

Communiceren is tweerichtingsverkeer: zenden en ontvangen. Daarvoor is geduld en aandacht voor elkaar nodig. Dus niet even snel tussen de bedrijven door mededelen wat je op je hart hebt en vervolgens de deur uit rennen. En niet pas tijdens een ruzie alles eruit gooien wat je al veel eerder op een veel mildere wijze had kunnen zeggen. Kies samen bewust voor momenten waarop je er voor elkaar bent en met elkaar praat. Hoeveel spanning er ook in jou mag zijn over wat je wilt zeggen – kies daarbij een liefdevolle toon.

Ruimte voor elkaar

Praat niet in verwijten (‘Jij doet dit verkeerd’); spreek vanuit je eigen beleving in de ik-vorm (‘Voor mij voelt het alsof’). Luister naar elkaar, zonder meteen je oordeel of weerwoord klaar te hebben. Zorg dat er ruimte blijft voor zowel de ander als voor jezelf. Jullie zijn twee prachtige individuen die ervoor hebben gekozen om een verbinding met elkaar aan te gaan. Door je open met de ander te verbinden en tegelijkertijd je authenticiteit te behouden, kunnen jullie met elkaar door diepe dalen gaan en naar grote hoogten stijgen. In liefde.

Van elkaar houdenBoekentip: Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Twee wereldberoemde therapeuten laten in dit prachtige boek zien hoe jullie de magie in de relatie kunnen terugkrijgen door middel van een aantal praktische stappen en hoe jullie de communicatie in de relatie kunnen verbeteren. Een fantastisch boek voor iedereen die behoefte heeft aan een intieme relatie waarin plaats is voor passie, liefde en romantiek.

Bestel dit boek met gratis verzending bij Boekenwereld.com!

bestel nu

 

Meer lezen over communicatie in romantische relaties:

Deel dit artikel online
Jacqueline Rietveld
Jacqueline Rietveld

Jacqueline heeft sinds 2010 een praktijk voor lichaamsgerichte coaching en therapie. Ze behandelt klachten door middel van een totaalaanpak op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Haar missie is om jou te helpen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven. Daartoe geeft ze Reiki cursussen en begeleidt mensen in individuele coachtrajecten. Haar coaching bestaat uit een combinatie van gesprekken en energetisch lichaamswerk, waarin ze haar kennis op het gebied van o.a. Chinese geneeskunde, holistische voedingsleer en zielsontwikkeling toepast en deelt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?