Liefde & Relaties

Energiekoorden in je relatie: de zeven chakra’s en de zeven blokkades in jullie koorden

Door Sandra Leon
Energiekoorden in je relatie: de zeven chakra’s en de zeven blokkades in jullie koorden

In bewuste relaties draait het allemaal om liefde, intentie, vertrouwen en commitment. Je chakra’s zijn de energiecentra van waaruit je een verbinding met elkaar aangaat, zelfs als je geen idee hebt dat je überhaupt chakra’s hebt; het is de energie erin die elkaar aantrekt of afstoot, een soort koorden van energie. Als je nog niet heel erg bewust bent, dan ontstaan en vul/versterk je deze koorden vaak vanuit je wonden, je wilt dan onbewust dat de ander een stukje bij jou en voor jou heelt, iets wat natuurlijk niet de taak van de ander is maar de taak van jezelf.

Als je denkt dat je je “soul”mate hebt gevonden, die ene die jouw wereld nog meer shine kan geven, dan ga je eerst door een proces heen van elkaar leren kennen, zien of het plaatje overeenkomt of je ook daadwerkelijk die commitments met elkaar wilt en kan aangaan, voordat je het een relatie noemt. Ook hierin kunnen je chakra’s je een prachtige leidraad geven en kun je op ieder chakralevel een keuze maken of je de commitment met elkaar wilt aangaan. Je hoeft zeker niet “wondvrij” te zijn voor een bewuste relatie, maar je moet je wel bewust zijn van je wonden en dat deze meestal hun oorsprong hebben in jezelf en nog niet zijn geheeld. De bewuste relatie biedt je dan de liefdevolle ruimte om zelf je wonden te kunnen helen.

Seven worlds will collide whenever I am by your side

De zeven chakra’s en de zeven commitments

Eerste chakra: basisbehoeften

Als we gaan kijken naar het eerste chakra kun je kijken hoe je elkaar kunt en wilt ondersteunen in je basisbehoeften, je basis identiteit en of je bereid bent om elkaar daarin tegemoet te komen. Iedere relatie heeft een stevige fundering nodig en natuurlijk ook onderhoud aan die fundering. Hier liggen bijvoorbeeld de vragen omsloten als; Voel je je veilig bij elkaar, kan je werkelijk jezelf zijn bij elkaar? Hebben jullie dezelfde kernwaarden? Dezelfde kijk-richting waar het financiën betreft. Kan je erop vertrouwen dat de ander je niet bewust zal kwetsen als jij je in je kwetsbaarheid laat zien. Dit is waar het om draait in die fundering; ben jij bereid jezelf ECHT te laten zien aan de ander en over jouw basisbehoeften te praten, wat soms best moeilijk en pijnlijk kan zijn. Wist je trouwens dat iemand met een verstoord eerste chakra sowieso al moeite heeft met het aangaan van commitments? Het eerste chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door angst.

Tweede chakra: verlangens

Bij het tweede chakra draait het meer om de verlangens, ja ook de seksuele, die best weleens tegenover elkaar kunnen komen te staan. Ga je elkaar proberen te veranderen in het ideaalbeeld dat jij van de relatie hebt of ga je de ander omarmen voor wie hij/zij werkelijk is – the good, the bad en the ugly – Kan jij de ander met alle eigenaardigheden liefhebben en kan je de commitment aangaan om elkaar te helpen ontdekken om de volledige volheid tot expressie te laten komen, ofwel de beste versie van jezelf. Zodat jullie die ook aan elkaar kunnen schenken die volheid. Het tweede chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door schuldgevoel.

Derde chakra: persoonlijke kracht

Het derde chakra gaat om onze persoonlijke kracht; hoe kunnen we dat deel bij elkaar respecteren en er aan bijdragen dat de ander volledig in zijn/haar kracht kan komen te staan zonder dat we ons daardoor bedreigd hoeven te voelen. En vooral hier wil het ego nog weleens flink in de weg gaan staan. Het derde chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door schaamte.

Vierde chakra: onvoorwaardelijke liefde

Bij het hartchakra gaat het om de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar die haar basis vind in het elkaar eren voor wie je bent met heel je zijn. Kan jij in je liefde blijven staan, ook als de ander dat even niet kan. Kan jij een spaceholder zijn voor de ander, als deze door zijn/haar processen heen gaat. Het vierde chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door verdriet.

Vijfde chakra: communicatie

Kan jij de waarheid of visie van de ander accepteren en respecteren? Ben je bereid echt naar elkaar te luisteren, een goed toehoorder te zijn en de ruimte daarin te bieden als de ander zijn/haar waarheid nog niet zo goed tot expressie kan brengen? Het keelchakra gaat om jullie communicatie. Ben je bereid om de ander daarin te helpen ontwikkelen zodat hij/zij zich ook vrij kan uitten zonder de angst te hoeven hebben van afkeuren of afwijzing? Maar ook elkaar ondersteunen om je innerlijke stem te horen en te kunnen volgen? Het vijfde chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door leugens.

Zesde chakra: gedeelde visie

Aangekomen bij het zesde chakra gaat het vooral om jullie (gedeelde) visie over de wereld en hoe jullie elkaar daarin kunnen ondersteunen om deze zo liefdevol mogelijk te laten zijn. Want je trekt aan waarop je je focust. Het zesde chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door illusie.

Zevende chakra: spiritualiteit

En tot slot bij het kruinchakra. Hoe kunnen jullie samen uiting geven aan jullie beleving van spiritualiteit? En ben je ook bereid de ander er op geheel eigen wijze expressie aan te laten geven. Het zevende chakra van jullie (prille) relatie wordt geblokkeerd door ego attachment.

En zo zie je maar, de chakra’s als routekaart gebruiken voor een upgrade in je leven, werk en relaties is zo een gek idee nog niet. Zowel commitment als vrijheid zijn in de bewuste relatie van groot belang. Ze vertegenwoordigen samen de volheid van al de kwaliteiten van de chakra’s.

Commitment

Commitment zit in je onderste eerste chakra en vrijheid vind je terug in je hoogste kruinchakra. Als we beiden kunnen ervaren in de relatie en stoppen met het als een ruilmiddel voor liefde te zien in een relatie, dan pas kunnen we werkelijk genieten van elkaars energie en persoonlijke kracht. Voor mij persoonlijk is die intentie, commitment en vrijheid op al deze lagen, deze diepere commitment, waar ik werkelijk naar verlang. Niet naar de romantische versie van de prins op het witte paard. En ik weet ook dat het niet gaat werken als die commitment of op zijn minst die intentie er niet op alle lagen is. Ik verlang naar een relatie die mij de ruimte en gelegenheid geeft om te kunnen blijven groeien en ontwikkelen, zelfs in de meest uitdagende tijden.

En natuurlijk zal dat nooit gelijk aanwezig zijn in een prille relatie, je zal hier samen het nodige werk op moeten verrichten, maar net als met alles, begint alles met een intentie… want die zet de toon.

We vinden niet de juiste partner, maar we worden de juiste partner door deze commitments met elkaar aan te gaan.

Met elkaar, maar uiteraard natuurlijk als eerste naar jezelf…. Bewust daten gaat niet om “how to get the guy/girl you want” maar om hoe word ik zelf de vrouw/man waarbij de ander graag blijft en zich vrij voelt om te blijven ontwikkelen. Dan zal je die namelijk ook vanzelf gaan aantrekken. Want je kan pas het beste van jezelf aan de ander geven, als je eerst ook het beste van jezelf aan jezelf kan geven.

Gun jezelf eerst de tijd om te helen na je vorige relatie, dan zul je niet vanuit je gewonde ziel, een andere gewonde ziel aantrekken… en woundmates in plaats van soulmates worden.

Neem de tijd om te ontdekken wat voor jou van belang is in een volgende relatie, zodat jij bewust kan kiezen in plaats van gekozen worden en daarin mee gaan om vervolgens pas op zoek te gaan naar waar je echt naar verlangt. En please, please, laten we alsjeblieft ophouden (vooral de vrouwen onder elkaar) met overdreven onafhankelijk te roepen dat we geen ander nodig hebben, we hebben allemaal een spiegel nodig om de beste versie van onszelf te worden, en de mooiste spiegel waar je op dat moment in kan kijken, zijn de liefdevolle ogen van je partner.

Er is niets mis met verlangen naar een relatie om te kunnen blijven groeien

Het gaat niet om niet compleet zijn zonder de ander. Degenen die dat roepen hebben nog wat healingwerk te verrichten op de wonden die de vorige relatie heeft nagelaten. En ik snap dat, want zoiets kan je behoorlijk raken en diepe wonden achterlaten waardoor de moed je voor een volgende relatie al in de schoenen schuift. Maar waren dat bewuste relaties of onbewuste relaties? Ik ben al compleet, en in die zin heb ik geen partner nodig, maar ik zie dat wel graag gebeuren in mijn leven, er is een verschil tussen willen en nodig hebben. Kiezen voor interafhankelijkheid noemen ze dat. Bewuste relaties, niet zo eenvoudig, maar zo de moeite waard!

Energiekoorden

Energiekoorden

Wil je meer weten over energiekoorden? In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, verschillende methodes hoe je energieslurpende koorden kunt verwijderen en de ‘goede’ koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Deel dit artikel online
Sandra Leon
Sandra Leon

Sandra is een Alchemist, een Changemaker, een visionair pionier met een krachtige missie waar het ware vrouwelijke kracht en het fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn van mensen in deze wereld betreft. Sandra leerde na haar donkere nacht van de ziel volledig vanuit het hart te gaan leven in overeenstemming met haar ware natuur,. Ze omarmde haar persoonlijke filosofie, haar eigen kracht en geeft nu vanuit haar eigen kennis , weten en ervaringen aan anderen een stevige fundering mee,

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?