Astrologie

Negensterrenastrologie of Nine star ki: dit zegt het over jou

Door Gastauteur
Negensterrenastrologie of Nine star ki: dit zegt het over jou

Negensterrenastrologie of Nine Star Ki is gebaseerd op de Grote beer. “Het laat je talenten en valkuilen zien, hoe je reageert op situaties en waar je ontwikkelingsmogelijkheden liggen,” legt astroloog Patricia Simoens uit. In dit artikel vertelt ze over deze vorm van astrologie en hoe je jouw Nine Star Ki-getallen kunt uitrekenen.

Deze astrologie koppelt je geboortedatum aan een getal en een element

De Grote Beer en Negensterrenastrologie

Je kent de de Grote Beer vast wel. Het is een bekend sterrenbeeld op het Noordelijk halfrond dat bestaat uit zeven sterren die samen met Vega en Polaris de ‘steelpan’ vormen. Wist je dat de Grote Beer ook een astrologische impact heeft? Naast de bekende Westerse, de Vedische en de Chinese astrologie, is er de negensterrenastrologie, ook de Nine Star Ki genoemd.

Wat maakt de negensterrenastrologie zo bijzonder? Nou, laten we beginnen met het feit dat je tijdens de ontwikkeling van foetus naar baby gedurende negen maanden reeds de invloed kreeg van de negen sterren. Ze vormen dus een essentieel onderdeel van wie je bent.

Deze astrologie koppelt je geboortedatum aan een getal en een element. Dat is je unieke tijds-DNA. Het laat je talenten en valkuilen zien, hoe je reageert op situaties en waar je ontwikkelingsmogelijkheden liggen.

Voel jij je in je element? Wanneer ben jij in de flow? Waarom doe jij de dingen die je doet en op welke manier? Kennis over je getal en element(en) geeft inzicht in je patronen, drijfveren en eventuele valkuilen.

Jouw blauwdruk

De volwassenster

Je ‘volwassenster’, oftewel je ‘volwassen getal’, wordt bepaald door je geboortejaar en weerspiegelt je potentiële kracht en je fundamentele aard. Naarmate je je spiritueel ontplooit, ga je bewuster leven en kom je tot je innerlijke kern. Leven vanuit je kern is een prachtig geschenk. Je bewandelt dan immers je eigen, unieke pad. Daar ontmoet je de synchroniciteit van het leven en wordt het duidelijk wat je zielsmissie is hier op aarde. Je volwassenster wordt pas echt relevant rond de leeftijd van 18 jaar.

Je kindster

Voordat de eerste twee negenjarige cycli van je leven voltooid zijn, maak je gebruik van de zogenaamde ‘kindster’ of het ‘kind getal’. Deze ster vertegenwoordigt de overheersende energie tijdens je kinder- en tienerjaren en geeft duiding over je diepere, emotionele aard en je gevoelswereld. De kindster wordt afgeleid uit je geboortemaand.

De verborgen dynamiek in menselijke relaties

Naast een getal wordt aan elke ster ook een bijbehorend element gekoppeld. Deze elementen kunnen het beste begrepen worden door naar de seizoenen te kijken. Het element hout wordt bijvoorbeeld geassocieerd met de lente, vuur met de zomer, aarde met de nazomer, metaal met de herfst en het element water met de winter.

De elementen voeden en controleren elkaar en zo wordt alles steeds weer in beweging gezet. Een voorbeeld: het element vuur wordt gevoed door het element hout en tegelijk door water gecontroleerd of geregeld. Het bijzondere hieraan is dat deze natuurlijke interacties zich ook afspelen binnen onze menselijke relaties.

Zo bereken je je volwassen getal

Ben je benieuwd naar je volwassen getal en het bijbehorend element? Zo kan je je volwassenster berekenen:

  • Veronderstel dat je geboren bent in 1983.
  • Tel de laatste twee cijfers van het jaartal bij elkaar op. In dit geval wordt dit: 8 + 3 = 11. Vervolgens reduceer je het getal tot één cijfer: 1=1 = 2
  • Trek nu dit getal af van 10: dit geeft je 8.

Als het resultaat van de berekening 10 is, dan is 1 je volwassen getal.

Vanaf het jaar 2000 trek je de uitkomst af van 9.

Opgelet: een Nine Star Ki jaar (ki is het Japanse woord voor energie) begint altijd op 4 februari. Als je eerder bent geboren, moet je het voorgaande jaar als basis nemen voor de berekening. Dus wanneer je op 5 januari 1997 bent geboren, dan neem je het jaar 1996 als uitgangspunt. Voor het berekenen van de kindster bestaat er geen eenvoudige formule en wordt er een tabel gebruikt waarin alles al berekend is:

De kenmerken van de persoonlijkheden van de negen sterren

1 water: INTUÏTIEF
Als 1-water type ben je filosofisch ingesteld en goed in communicatie. Je intuïtie versterkt deze eigenschappen. Net zoals water ga je makkelijk en flexibel mee met de stroom van het leven.

2 aarde: DIENSTBAAR

Dienstbaarheid is je handelsmerk en je komt het best tot je recht in een team. Je bent zorgzaam en bekommerd om het welzijn van anderen. Wellicht ben je een uitstekende gastheer of -vrouw.

3 hout: AVONTUURLIJK

Je bent van nature actief, sportief en houdt van een stevige portie avontuur. Ideeën genereren en vernieuwing brengen horen bij jou.

4 hout: IDEALISTISCH

Met deze ster ben je een idealist en romanticus. Het liefst breng je één voor één je ideeën op de markt. Je kracht ligt in communiceren en verbinden.

5 aarde: VASTBERADEN
Je beschikt over een natuurlijk leiderschap en daardoor voel je je op je gemak in een leiderspositie. Je hebt hiervoor de nodige sociale vaardigheden.

6 metaal: BETROUWBAAR

Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en je bent perfectionistisch ingesteld. Bovendien spelen ethiek en spiritualiteit een belangrijke rol in je leven.

7 metaal: LEVENSGENIETER

Je doet graag veel uiteenlopende ervaringen op en met deze expertise kan je anderen helpen. Je bent iemand die luxe, sensualiteit en schoonheid erg op prijs stelt.

8 aarde: PRAGMATISCH

Met deze ster ben je een initiator voor verandering. Voor anderen ben je een rots in de branding. Je bent een pragmaticus en zeer punctueel.

9 vuur: PASSIEVOL

Je staat graag in de schijnwerpers en wordt net als een schitterende ster van ver gezien. Door je charisma en niet aflatend enthousiasme ben je een inspiratiebron voor velen.

De negensterrenastrologie en de invloed op gezondheid

Elk element is gerelateerd aan een paar organen en om die reden heeft deze astrologie een directe invloed op onze gezondheid. Het is belangrijk om de organen die betrekking hebben op je elementen aandacht te schenken. We zijn namelijk fysiek gezien opgebouwd uit de vijf elementen: het zijn onze bouwstenen.

Dit zijn de elementen en hun bijbehorende organen:

Hout = lever en galblaas

Vuur = hart en dunne darm

Aarde = maag, milt en pancreas

Metaal = longen en dikke darm

Water = nieren en blaas

Geschreven door: Patricia Simoens, Nine Star Ki consulente

Lees verder over Nine star Ki of Negensterrenastrologie:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reactie
  1. Vera Joosen 13 juli 2024 - 21:24
    Reply

    Welk grote en kleine beer heb ik .Wat voor type vrouw ben ik geboren 31 mei 1968 .

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?