Bewustzijn

Welke betekenis hebben je dromen? Zijn het boodschappen van je ziel?

Door Melissa Oltmans
Welke betekenis hebben je dromen? Zijn het boodschappen van je ziel?

Vraag jij jezelf ook wel is wat je dromen betekenen en wat ze met je leven te maken hebben? Zijn ze een instrument voor ontdekking? En hoe kun je ze gebruiken? Je leest het in dit artikel.

Brieven die je leven veranderen

Dromen zijn een commentaar op je leven. Het zijn waardevolle gezichtspunten, die zijn bedoeld om je in te lichten over de zaken die op dit moment voor jou spelen. Als je iedere dag een brief zou krijgen met informatie die je leven zou kunnen veranderen, zou je die brieven dan openen? Zou je de tijd nemen om ze te lezen, ook al waren ze in een moeilijk te ontcijferen handschrift geschreven?

Boodschappen van je ziel

Dromen zijn je nachtelijke brieven. Ze bevatten boodschappen van je ziel. Ze zijn er niet om je bang te maken, al kan het zo zijn dat je je tijdens of na een droom wel bang voelt. Dromen zijn er om je iets over jezelf te vertellen wat op dat moment in je leven belangrijk is. Dat is iets anders dan droominterpretatie. Droominterpretatie is een benadering om dromen te begrijpen waar vijf-zintuiglijke mensen iets aan hadden  (dat zijn individuen die in hun waarneming beperkt zijn tot de vijf zintuigen). Droominterpretatie heeft veel mensen geholpen een beter inzicht te krijgen in zichzelf en de gemeenschappen waar ze deel van uitmaken.

Betekenis van dromen

Dromen begrijpen als boodschappen van de ziel is een multi-zintuiglijke benadering. Bij droominterpretatie kijk je vanbuiten naar een droom. Als je dromen ziet als boodschappen van de ziel, probeer je ze van binnenuit te begrijpen. Als je de boodschap van je ziel niet begrijpt, zal de volgende droom in diezelfde nacht de boodschap herhalen en de volgende ook, de hele nacht door. Met andere woorden, als je ‘s nachts je dromen opschrijft maar er niet naar kijkt, dan zul je als je wakker wordt, een verzameling droomervaringen hebben die allemaal dezelfde betekenis in zich dragen. Een betekenis die van toepassing is op jou en jouw leven.

Dromen begrijpen

In de volgende nacht zul je meer brieven ontvangen en in de daarop volgende ook, gedurende je hele verblijf in de aardeschool. Elke brief brengt je nieuwe boodschappen, het laatste nieuws, de meest recente feiten, gebundeld in een speciale editie, die alles voor jou gemaakt is. Hoe je die speciaal voor jou gemaakte communicatie van je ziel gebruikt, is aan jou.

Seth spreekt

Seth spreekt

Wil je meer leren over de spirituele betekenis van jouw dromen? Energetische persoonlijkheid Seth leert je alles over dromen en andere hoogspirituele onderwerpen. Dit boek gaat dieper in op spirituele onderwerpen dan de meeste boeken. Ben je er klaar voor om jouw spirituele kennis uit te breiden en 'het veld' te bewerken?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over de betekenis van dromen:

Deel dit artikel online
Melissa Oltmans
Melissa Oltmans

Een denker, een dagdromer, oude ziel, theedrinker en dol op Parijs! Dat ben ik! Al zes jaar schrijf ik artikelen voor Inspirerendleven.nl. Het is mijn passie en ik ben er dol op! Ik lees graag boeken in alle soorten en maten, ik vind het heerlijk om te struinen in boekenwinkels, ben dol op gezond eten en praat graag over het leven en alle mysterie erom heen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?