Bewustzijn

Jezelf pleasen: waarom het zo heerlijk is om jezelf te zijn

Door Grietje Voeten
Jezelf pleasen: waarom het zo heerlijk is om jezelf te zijn

Ben jij zorgeloos jezelf? Zo nee, dan sta jij je eigen geluk in de weg, zegt holistisch coach Grietje Voeten. Ze stimuleert jou in dit artikel om comfortabel met jezelf te zijn én jezelf te pleasen. “Ontdek hoeveel energie, lol en vrijheid je kunt ervaren als je helemaal jouw heerlijke zelf bent.”

Je geeft niet alleen jezelf veel energie en vrijheid terug, maar nodigt ook iedereen om je heen uit om dit te beleven. Dít is een wereld die ik ons allemaal gun.

Jezelf verstoppen

‘Je anders voelen’ is mij bekend. Jarenlang heb ik mezelf verstopt, heb ik me ingehouden, ik leek super verlegen. Ik voelde me nooit op mijn gemak met mezelf. Al die weerstand tegen mezelf, enorme vermoeidheid en me nooit echt thuisvoelen hier op aarde… Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee. Herken je dat gevoel? Je merkt dat je op halve kracht leeft, maar je weet niet hoe je die ommezwaai kunt maken.

De grote ommekeer

In mijn geval waren mijn kinderen de belangrijkste reden om te veranderen. Ik zag wat mijn please gedrag met hen deed. Ik was zo hard bezig een ‘normaal mens’ te zijn en anderen blij te maken, dat ik nooit helemaal mezelf was. Zij begonnen dit gedrag uiteraard te kopiëren, omdat ze het als vanzelfsprekend beschouwden. Terwijl ik het hun juist zo gun dat ze voelen dat ze in vrijheid zichzelf kunnen zijn.

Ik vind hen zo mooi als mens dat ik besefte dat zij een voorbeeld daarin verdienen. Een levend voorbeeld waarvan ze konden leren hoe het is om helemaal oké te zijn met jezelf. En nog meer dan oké: dat de relatie met jezelf zelfs voldoenend en bevredigend is. Want zo voelt het inmiddels, alsof ik in vrede met mezelf leef (jezelf be-vredigen).

Een uitnodiging voor jou

Kijk eens waar het huidige wereldgebeuren ons toe uitnodigt. Nu we ons niet meer kunnen blindstaren op een duidelijke en eenduidige waarheid buiten onszelf, worden we gedwongen om naar onze eigen waarheid te kijken. Er is geen andere weg meer te volgen dan je eigen weg. Dit is een van de bekrachtigende gevolgen van de huidige verschuivingen: dat we allemaal anders mogen en durven zijn. Iets anders is nooit de bedoeling geweest. Je kunt niemand anders zijn dan jezelf! Je kunt het natuurlijk wel een tijdje uitproberen, alles is mogelijk. Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het bakken met energie, lol en vrijheid wegkaapt, dus waarom zou jij je eigen geluk nog langer in de weg staan?

Waar heb jij nu zin in?

Jij bent jij en als dat oncomfortabel voor je voelt, heb je waarschijnlijk weinig tijd met jezelf doorgebracht. Als je jouw gevoeligheid inzet om jezelf te pleasen, ontdek je hoeveel energie, lol en vrijheid je kunt ervaren als jezelf! Stel jezelf elke dag de vraag: waar heb ik nu zin in? Wat lijkt me leuk om te beleven? Jouw wereld mag voedend zijn, los van de omstandigheden. Het zit hem namelijk niet in je relatie met de buitenwereld, maar in jouw relatie met jezelf. Hoe voedend is jouw relatie met jezelf? Hoeveel tijd en aandacht besteed je aan deze relatie? Zou je ook zo omgaan met een vriendin? Go for it! Ontdek hoe leuk het leven is als je een bevredigende relatie met jezelf hebt.

Op één lijn met je ziel

Een bevredigende relatie betekent: leven in lijn met jezelf. Dat je denken, handelen en voelen op één lijn komen. Dat jij eenduidig je eigen pad volgt, omdat er niets anders te doen is voor jou dan je pad volgen. En dat pad is niet moeilijk om te vinden. Het gaat om kleine keuzes die jou voldoening geven. Elk stapje is er één en zodra jij jezelf blij leert maken, kom je op één lijn met je ziel. Het doel van jouw ziel is namelijk een bevredigend leven ervaren, dwars door de dualiteit heen. Je hoeft je niet te laten afleiden van de schoonheid en het plezier die in jou huizen. Misschien heb je het niet aangeleerd of voorgeleefd gekregen, maar je kunt het jezelf in elk moment alsnog aanbieden!
Samen eenheidsbewustzijn activeren

Zo kunnen we samen een wereld in eenheidsbewustzijn activeren. Want als jij jij mag zijn, mag een ander dan ook zichzelf zijn? En als jij de oordelen over jezelf loslaat, waarom zou je dan nog een ander veroordelen om zijn of haar keuzes? Laten we elkaar uitnodigen om in vrijheid onszelf te zijn en een vrije wereld neer te zetten. Een wereld waarin je weer mag genieten van de diversiteit, van de levendigheid en van de opgeruimde mens, die geen schuld of schaamte hoeft te voelen om wie ze is of om de keuzes die ze maakt.

Een nieuwe wereld

Bij deze een uitnodiging, lief mens: ik hoop van ganser harte dat je de oprechte uitnodiging voelt om helemaal jouw heerlijke zelf te zijn – en er zelf ook volop van geniet! Het lijkt me zo leuk om jou werkelijk te mogen zien. Te mogen ervaren wie je bent in je puurheid en te mogen genieten van jouw vervullende relatie met jezelf. Ik hoef het niet met je eens te zijn om jou toch een mooi mens te vinden, noch hoef je het met mij eens te zijn en ik mag mezelf nog steeds liefhebben.
Hoe mooi is de nieuwe wereld waar we met zijn allen naartoe groeien. Een wereld waarin onze kinderen al jong geleerd hebben hoe belangrijk en waardevol onze vrijheid, onze eigenheid en onze saamhorigheid zijn. Zij weten als geen ander dat de nieuwe funderingen van onze maatschappij zijn: respect voor elkaars mening, plezier en welzijn voor ieder en liefde voor de oneindige mogelijkheden die een leven in vrijheid ons biedt.

Ben jij bereid om jezelf te zijn?

Voor jou heb ik een vraag: ben je bereid om een ‘wandelende uitnodiging’ te zijn voor de nieuwe generatie? Ben je bereid om comfortabel te worden met jezelf? Om te laten zien, voelen en ervaren dat het oké is om te zijn wie je bent? Dat het heerlijk is om te genieten van het jezelf zijn, zonder dat anderen het met je eens hoeven te zijn? Ben jij bereid om te zijn, in plaats van iets te moeten doen? Ben jij bereid om een nieuwe wereld van ‘zorgeloos jezelf’ zijn te stimuleren? Daarmee geef je niet alleen jezelf veel energie, plezier en vrijheid terug, maar nodig je ook iedereen om je heen uit om dit te beleven. Dít is een wereld die ik ons allemaal gun. Het lijkt me leuk om deze wereld samen neer te zetten.

Mooi mens, ik wens jou een heerlijke dag en wil je bedanken voor wie jij bent!

Liefs, Grietje

Boekentip van de redactie: De diamant in jezelf

Wie ben je en wat wil je? Het zijn vragen die we vaak te horen krijgen en waar velen geen antwoord op weten. In De diamant in jezelf neemt Gangaji je mee op het spirituele pad om deze, en vele andere, vragen te beantwoorden. Gangaji brengt in haar boek de waarheid helder aan het licht. Dit geeft je de kracht en de mogelijkheid om de stralende diamant die je bent, te kunnen zijn in het Nu.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder:

 

Boekentip van de redactie
Ik voel me op mijn ziel getrapt
€ 18,50

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Bärbel Wardetzki

Iedereen kent dit gevoel wel: een kwetsende opmerking, een schimmige blik, een onaardig appje of iemand die je negeert en je bent compleet van je stuk gebracht. Terwijl die ander het misschien (waarschijnlijk!) helemaal niet zo bedoelde. Bärbel Wardetski onderzoekt in haar...

€ 18,50

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Grietje Voeten
Grietje Voeten

Voor alle bewuste powervrouwen die graag een diepere verbinding met hun ziel en hun potentie willen normaliseren! Ben je toe aan meer vrijheid, gemak en plezier in je leven? Zet jouw ziel dan in als coach! Kijk op www.grietjevoeten.nl voor alle inspiratie & ondersteuning hierbij! - Boekentip: 'Spelen met het leven; ontdek je oneindige potentie' Leer hoe te creëren en manifesteren vanuit plezier en gemak. Niet omdat het moet, maar omdat het leven er wilt zijn om jou te dienen. Ontdek het zelf! - 1 op 1 soulsessie; om jouw blauwdruk en authenticiteit te ervaren. Ontdek welke onbewuste weerstand je nog los kunt laten en herprogrammeer je systemen, zodat je samen kunt werken met jouw ziel! - Online Quantum Energie trainingen, zodat jij jezelf gemakkelijk traint in het toestaan van jouw natuurlijke mogelijkheden en lichtheid. FREE YOUR SOUL! Wekelijkse energie clearings én allerlei quantum energie inspiratie om te groeien in je verbinding met je pure zelf. - Healy; een bio-resonantie apparaatje voor thuisgebruik waar ik ontzettend fan van ben. Heerlijk om jezelf en je gezin te ondersteunen in holistische gezondheid en welzijn. Kiezen voor kwaliteit doe je zelf! Kijk op de website voor meer informatie en inspiratie: https://www.grietjevoeten.nl/ Alles is mogelijk in onze wereld. En als alles mogelijk is, waar kies jij dan voor om wakker te maken in jezelf? Graag ondersteun ik jou bij de verbinding met jouw pure essentie en jouw pure potentie. Waar gebruik je jouw weerstand voor? Kom erachter en kies een nieuwe werkelijkheid om wakker te maken. Liefs, Grietje

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ik voel me op mijn ziel getrapt
€ 18,50

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Bärbel Wardetzki

Iedereen kent dit gevoel wel: een kwetsende opmerking, een schimmige blik, een onaardig appje of iemand die je negeert en je bent compleet van je stuk gebracht. Terwijl die ander het misschien (waarschijnlijk!) helemaal niet zo bedoelde. Bärbel Wardetski onderzoekt in haar...

€ 18,50

Bekijk aanbieding