Astrologie

Maandhoroscoop december 2023: wat kun je in de laatste maand van dit jaar verwachten?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop december 2023: wat kun je in de laatste maand van dit jaar verwachten?

December wordt een maand vol kansen en overvloed: Neptunus én Jupiter lopen weer direct en het Steenbokseizoen is begonnen. Elk sterrenbeeld plukt hier de vruchten van. Lees in de maandhoroscoop van december 2023 wat de invloed is van deze positieve energie op jouw sterrenbeeld!

Je mag in jezelf en je dromen geloven nu je aan de laatste maand van 2023 begint!

De astrologische energie van december 2023

December belooft een magische maand te worden. Je krijgt tweede kansen én de mogelijkheid om te corrigeren, zodat je het kosmische geluk dat voor jou bestemd is, kunt omarmen. Het is nooit te laat om het opnieuw te proberen, of misschien zelfs voor het eerst. Je mag in jezelf en je dromen geloven nu je aan de laatste maand van 2023 begint!

Venus naar Schorpioen

Venus verschuift naar Schorpioen in december. Dit geeft een intense push om het beste uit december te halen. Deze verschuiving brengt je dichter bij je passie. Passie voelen is een teken dat je je doel hebt gevonden. Je vertrouwt er nu op dat je alles in je hebt om je best te doen en het succes te vinden waar je altijd al naar hebt verlangd.

Zon en Mercurius in Steenbok

Succes zal op de voorgrond staan wanneer Mercurius en de zon naar Steenbok verschuiven. Deze verschuiving laat je zien of je hebt bereikt wat je wilde of hóe je op dat pad kunt beginnen. Zorg ervoor dat je niet onderschat dat je ook altijd passie moet voelen over datgene waarin je succesvol bent om ervoor te zorgen dat je stappen zet die in lijn zijn met je ziel.

Mercurius retrograde in Steenbok

Wanneer Mercurius zijn retrograde reis in Steenbok begint zijn er kansen voor magie en kosmische gebeurtenissen. Aan de andere kant is er ook een gevoel dat je moet vertragen en dat je ervoor zorgt dat je de stappen neemt die nodig zijn om het leven te creëren dat je wilt. Dit is bedoeld om je te helpen dieper na te denken over de basis die je hebt gezet voor jezelf, in de liefde, financiën of carrière, zodat je de nodige aanpassingen kunt voordat je begint met het nieuwe jaar.

Jupiter en Neptunus direct

Deze reflectieve energie wordt versterkt door Neptunus en Jupiter, die beide direct staan en je helpen te zien wat je moet doen om de toekomst van je dromen te creëren. Dankzij Neptunus direct zou je je overspoeld moeten voelen met hoop.

Misschien moet je heroverwegen of herdefiniëren wat succes voor jou betekent. Probeer een breder gevoel van succes te voelen en niet alleen na te denken over salaris of functietitels. Denk na over of je in staat bent om het leven te leiden waar je naar verlangt. Heb je genoeg je vrije tijd, de mogelijkheid om te experimenteren met het leven en te rusten in het stille plezier van helemaal niets doen?

Het geluk dat je deze maand mag ontdekken ligt in het realiseren van wat écht belangrijk is en vervolgens het creëren van een leven dat representatief is voor alles wat je bent – en alles wat je wilt worden.

Maandhoroscoop december 2023

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: Donderdag 21 december 2023

Leidende energie: Steenbokseizoen, heerser van je carrièresector

Zet je schouders eronder, let op details en maak plannen voor succes! Dit Steenbokseizoen begint in jouw huis van geluk en overvloed. Deze energie zorgt ervoor dat je je gaat concentreren op de stappen die het succes creëren waar je naar hunkert. Nu Mercurius retrograde loopt in Steenbok krijg je de kans om bestaande plannen te wijzigen en na te denken over nieuwe inzichten die je op weg kunnen helpen. Het belangrijkste is om geen stappen over te slaan, ook al zou je het liefst niet volgens de regels spelen.

Het is niet zo dat het alleen maar werken en niet spelen is, maar als het aankomt op het aantrekken van gelukskansen, moet je het werk doen om jezelf klaar te stomen voor succes. Richt je energie op de details van nieuwe baanaanbiedingen, de kleine lettertjes van een nieuwe professionele rol of welke nieuwe kans dan ook die op je pad komt. Misschien moet je een langere weg naar succes nemen nu je wordt aangemoedigd om je te concentreren op de stappen die nodig zijn om te bereiken wat je wilt. Vertrouw erop dat het allemaal de moeite waard zal zijn en dat het werk nu de weg zal vrijmaken voor zegeningen later.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: donderdag 21 december 2023

Leidende energie: Steenbokseizoen, heerser van je sector van geluk en overvloed

Steenbokenergie is ijverig en hardwerkend, maar in dit astrologische deel van geluk en overvloed in je leven betekent het dat je ook serieus moet worden over wát je wilt. Doe jezelf deze maand niet tekort! Als je ervan droomt om ondernemer te worden, een digitale nomade te zijn of gewoon wilt reizen: concentreer je dan op de stappen die je nodig hebt om dat te bereiken in plaats van het gevoel te hebben dat het net buiten je bereik ligt. Je kunt alles creëren wat je maar wilt, maar je moet ook niet bang zijn voor de verandering die nodig is om het te realiseren.

Dit Steenbokseizoen is hét moment om de ideeën die je in de wachtrij hebt gezet te herzien, vooral nu Mercurius retrograde loopt. Alleen omdat een droom groot lijkt, betekent het niet dat het niet kan gebeuren. Met de juiste inzet en het werk dat nodig is om het tot bloei te brengen kun je het voor elkaar krijgen.

Misschien geeft deze energie je het gevoel dat je dingen een tweede of derde keer moet doormaken: onthoud dat het leven een spiraal is en dat je steeds op dezelfde thema’s terugkomt om betere kennis en een beter perspectief te krijgen. Gebruik wat je hebt geleerd en zet je in voor je droom om een leven in overvloed te creëren.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: woensdag 6 december 2023

Leidende energie: Neptunus direct in Vissen, heerser van je carrièrehuis

Vissen regeert over je carrièresector en helpt je een gevoel van doelgerichtheid en betekenis te voelen in welk beroep je ook kiest. Dit gebied van je leven is actiever dan normaal nu Saturnus en Neptunus in Vissen staan. Je hebt de afgelopen tijd gedroomd over het maken van veranderingen en nu stap je in de actiefase. Neptunus helpt je om je zielsverlangen naar meer doelgerichtheid in je carrière te begrijpen en om groots te dromen. Saturnus helpt je vervolgens om de schouders eronder te zetten en het werk te doen dat nodig is.

Het heeft geen zin om er alleen van te dromen dat er een baan op je pad komt als je je CV niet oppoetst en niet solliciteert op functies die bij je doel passen. Richt je deze maand serieus op je carrière, of het nu gaat om een nieuwe functie, een bijbaantje of iets anders.

De enige manier om het leven van je dromen te creëren is door jezelf erop voor te bereiden om het tot bloei te brengen. Als je iets wilt, richt er dan al je energie op en ga er dan achteraan. Het kosmische geluk is namelijk altijd in het voordeel van de dapperen en brutalen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: woensdag 6 december 2023

Leidende energie: Neptunus direct, heerser van je gelukssector

Als je eerlijk tegen jezelf kunt zijn over hoe de werkelijkheid verschilt van je dromen, krijg je de mogelijkheid om iets nieuws en spannends in je leven te creëren.

Neptunus draagt vaak een roze bril als het gaat om het gebied van je leven waar hij op dat moment is. In jouw sector van geluk en overvloed heeft het je misschien verhinderd om de manieren te zien waarop je je leven wilt of zelfs moet veranderen. Neptunus in Vissen inspireert je om vanuit je dromen te leven, maar om er het beste van te maken, moet je eerlijk zijn over hoe dat verschilt van jouw huidige realiteit.

Nu Neptunus direct loopt, kun je nadenken over de nieuwe manieren waarop je het leven bent gaan zien sinds de retrograde in juni begon. Daarnaast kun je alles wat je hebt geleerd integreren in je leven en positieve veranderingen maken. Dit is jouw teken van het universum om risico’s te nemen, uit je comfortzone te stappen en van je dromen realiteit te maken. Of het nu gaat om een nieuwe opleiding, carrière of zelfs reizen: je kunt bereiken wat je maar wilt. Als je inziet dat je de kracht hebt om je eigen leven te creëren, beweeg je anders en dát is precies wat nodig is om geluk te ontvangen.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: zaterdag 30 december

Leidende energie: Jupiter direct in Stier, heerser van je carrièrehuis

Wanneer levenslessen in je leven verschijnen kan het een uitdaging zijn om te geloven dat de situatie zal verbeteren, maar in dit geval is dat precies wat er gebeurt. Jupiter is de planeet van overvloed en succes en nu hij direct in Stier staat, zul je de vruchten plukken van al je harde werk. Sinds september loopt Jupiter retrograde in Stier. Dit helpt je om na te denken over thema’s als waarde, compensatie, succes en rijkdom. Nu is je kans om te pleiten voor alles waar je over hebt nagedacht, zodat je echt in het succes kunt stappen waar je naar hebt verlangd.

Jupiter direct in Stier betekent dat het tijd is om te vragen om een promotie, opslag of zelfs om je cv ergens anders in te dienen als het voelt alsof je daar meer gewaardeerd zult worden. Je kunt na 30 december beginnen met jezelf voor te bereiden op de veranderingen die je wilt doorvoeren om het meeste uit deze overvloedige energie te halen. Onthoud dat je vaak niets krijgt als je er niet om vraagt, dus wees niet bang om je mond open te trekken.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 30 december 2023

Leidende energie: Jupiter direct in Stier, heerser van je gelukssector

De laatste tijd ben je een beetje een huismus geweest. Dit was deel van het proces waar je doorheen ging. Je bent meer dankbaarheid voor je leven aan het ontdekken. Je bent ook aan het leren om geluk en voldoening te voelen voor waar je bent in plaats van te denken dat die gevoelens buiten je te vinden zijn. Als je erkent dat elk moment een belangrijke sleutel voor je in zich draagt, kun je ook gemakkelijker bewegen door wat elk moment vertegenwoordigt.

Gebruik de energie van Jupiter direct in Stier op 30 december als kans om weer expansief en overvloedig te gaan leven. Je kunt nu reizen plannen, starten met een opleiding of een nieuwe baan of zelfs een diepe spirituele relatie aangaan. Dit is jouw moment om te schitteren. Hoeveel je ook hebt moeten leren om dankbaar te zijn voor wat je hebt, het is nú tijd om te gaan dromen over wat er daarna komt. Je wordt namelijk geleid naar een prachtige toekomst.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: dinsdag 26 december 2023

Leidende energie: volle maan in Kreeft, heerser van je carrièresector

De volle maan in Kreeft staat precies in het gebied van jouw leven waar ze hoort te staan voor jou. Je hebt onlangs een carrièrewissel overwogen, of in ieder geval ervoor gezorgd dat je huidige baan in lijn is met hoe je het afgelopen jaar bent gegroeid. Je hebt het gevoel dat je minder gehecht bent aan alles hetzelfde houden en in plaats daarvan hunker je naar nieuwigheid en avontuur.

Normaal heb je tijd nodig om van de ene mindset naar de andere te gaan. Nu is dat anders: in dit nieuwe hoofdstuk van je leven zal je door onvoorstelbare transformaties gaan terwijl je wordt geleid om je leven hardop te leven in plaats van je te verstoppen in de schaduw van wonden of conditioneringen. Gebruik de volle maan in Kreeft om je intenties aan het universum kenbaar te maken terwijl je hier doorheen gaat. Dit kun je doen door op te schrijven waar je je toe geroepen voelt, onderzoek te doen naar online mogelijkheden of zelfs iets te doen dat je helpt om je te ondersteunen in je huidige reis. Je staat op het punt om alles te ontvangen waar je ooit van gedroomd hebt, dus het heeft geen zin om je zorgen te maken over iets uit het verleden.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: Dinsdag 26 december 2023

Leidende energie: volle maan in Kreeft, heerser van je gelukshuis

De Kreeftenergie heerst over je gelukshuis, dat ook nieuwe ervaringen in het algemeen regelt. Of het nu gaat om reismogelijkheden, onderwijs, verhuizen of zelfs nieuwe carrièremogelijkheden: Kreeft regeert dit huis voor jou. Voor jou is het leren dat thuis en het gevoel van vrede dat daarmee gepaard gaat, iets is dat ín je zit. Maak je geen zorgen als je bepaalde situaties of mensen achter je moet laten in dit nieuwe hoofdstuk, want als je het thuis in jezelf eert en nieuwe kansen grijpt, zul je kosmische bevestiging krijgen dat je op de goede weg bent.

Tijdens de volle maan in Kreeft hoor je misschien iets over een eerdere baanaanbieding of een mogelijkheid om te reizen, zoals een spirituele retraite. Dit kan ook een onverwachte financiële zegen zijn of een beloning voor investeringen uit het verleden die je in staat stellen je leven in een nieuwe richting te sturen. Denk aan al het werk dat je hebt gedaan om te leren wat je waard bent, zodat je de overvloed die voor je bestemd is volledig kunt omarmen.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: donderdag 21 december 2023

Leidende energie: Steenbokseizoen, heerser van je huis van financiële overvloed

December is een belangrijke maand voor je. Naast dat dit jouw verjaardagsseizoen is, weerspiegelt de Steenbokenergie van deze maand je groei op het gebied van je financiën en eigenwaarde. De Steenbokenergie heerst over weten wat je verdient en over de details van je financiële status, zodat je die niet uit de weg gaat, maar proactief aan de slag gaat om te laten zien dat je klaar bent voor meer overvloed.

Dit Steenbokseizoen valt ook samen met Mercurius retrograde in Steenbok. Je wordt dan ook gevraagd om te reflecteren over beslissingen in het verleden terwijl je kansen pakt om je eigenwaarde te eren en financiële overvloed creëert. Je kunt de tijd nemen om eventuele schulden af te betalen en ervoor te zorgen dat alle details van je financiële leven in orde zijn. Hoewel rekeningen betalen tijdens de feestdagen niet leuk klinkt, zal dit je klaarstomen om een toevloed aan geld of overvloedige aanbiedingen te ontvangen als Mercurius in januari 2024 weer direct loopt.

Onthoud dat geld uitgeven en ontvangen een energie-uitwisseling is. Als je weet dat je in overvloed leeft, hoef je jezelf nooit meer in de schulden te steken.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: woensdag 6 december 2023

Leidende energie: Neptunus direct in Vissen, heerser van jouw huis van communicatie

Bij jou draait het meer om actie dan om woorden, maar nu Neptunus direct in Vissen loopt, word je geleid om je te concentreren op hoe je met anderen communiceert.

Het is jouw dierenriemseizoen en daarom beleef je een zonneterugkeer. Dit is voor jou dan ook een van de gelukkigste tijden van het jaar. Om er het beste van te maken, mag je ervoor zorgen dat je de volledige waarheid spreekt als het gaat om hoe je je voelt en wat je voor jezelf wilt. Hoewel dit belangrijker is voor anderen, heeft het ook veel met jezelf te maken. Jij bent de enige persoon die altijd naar je luistert, dus zorg ervoor dat je ook tegen jezelf de waarheid spreekt, zodat je het meeste uit je zonneterugkeer kunt halen.

Neptunus heerst over dromen, geloof, hoop en zelfs illusie. Tijdens zijn retrograde in Vissen, zag je de dingen voor wat ze zijn. Als Neptunus weer direct loopt op 6 december kun je pas beginnen met het opzetten van een actieplan om iets aan deze dingen te doen. Praat positiever en bevestigend tegen jezelf, oefen eerlijkheid en transparantie met anderen en spreek woorden uit die de overvloed aantrekken die in je zielscontract staat.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: Maandag 4 december 2023

Leidende energie: Venus in Schorpioen, heerser van je carrièresector

Sinds het Schorpioenseizoen in oktober voel je een verschuiving in je carrière. Je hebt meer verlangen gekregen naar doelgerichtheid en afstemming op dit gebied van je leven. Met het transformerende teken Schorpioen in deze sector van je leven heb je de neiging om vaker van baan of zelfs beroep te veranderen dan mensen met een andere heerser in hun carrièresector. Het is niet dat je je carrière niet serieus neemt: je doet dit omdat je werk natuurlijk evolueert naarmate je groeit en verandert.

Je dacht ooit dat je de baan die je nu hebt voor een lange periode zou houden. Maar zonder dat je het weet, ben je door een periode van transformatie gegaan en is het tijd om naar een hoger niveau te gaan in je professionele leven.

Je mag de gevoelens die je hebt over je carrière eren, want dat is de eerste stap om jezelf af te stemmen op wat je echt verlangt op dit punt in je leven. De volgende stap is om jezelf niet in een hokje te stoppen of jezelf naar beneden te halen omdat je een andere verandering voelt aankomen. Gebruik wat je over jezelf hebt geleerd om je energie te richten op het vinden van een baan waar je van houdt nu Venus in Schorpioen je carrièresector verlicht. Weet dat het er niet toe doet of het de plek is waar je zult blijven, maar dat het een plek is waartoe je op dit moment wordt aangetrokken.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: maandag 4 december 2023

Leidende energie: Venus in Schorpioen, heerser van je gelukshuis

Schorpioenenergie beheerst je gevoel van spiritualiteit, onderwijs, reizen en het streven om je leven uit te breiden naar een grenzeloze staat. Als de Schorpioenenergie geactiveerd is, ben je geneigd je te richten op de betekenis van de nieuwe kansen waartoe je je aangetrokken voelt. Toch kun je ook accepteren dat het soms gewoon gaat om wat je moet ervaren in plaats van hoe het allemaal zal uitpakken. Venus in Schorpioen zou niet alleen het begin van een nieuwe relatie kunnen betekenen, maar gezien haar invloed op reizen, zou je ook iemand kunnen ontmoeten tijdens je vakantie. Deze nieuwe energie gaat niet alleen over een carrière of reis, maar over jezelf openstellen om de verwachte wonderlijkheid die het leven kan brengen te omarmen.

Nu Venus in Schorpioen staat, is het een teken om je hart je vooruit te laten leiden. Het hoeft niet logisch te zijn en het hoeft ook niet iets te zijn wat je op een bepaalde manier vooruit wilt helpen. Als intuïtief waterteken weet je dat je vaak wordt geleid naar ervaringen die belangrijk zijn voor je zielenreis. Met Schorpioen in dit deel van je leven word je opgeroepen om je te richten op de grotere betekenis achter de keuzes die je maakt. Deze nieuwe ontwikkeling brengt immense mogelijkheden voor expansie en een dieper begrip van jezelf als je je afstemt op de overtuiging dat het leven alles kan zijn wat je ervan maakt.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in december 2023:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?