Astrologie

Magische maand december: 9 belangrijke astrologische gebeurtenissen en dit merk je ervan

Door Kate Rose
Magische maand december: 9 belangrijke astrologische gebeurtenissen en dit merk je ervan

December 2023 belooft een magische maand te worden met maar liefst negen astrologische gebeurtenissen die belangrijk zijn voor jou! Je zult belangrijke liefdeslessen leren, ambitieuze Steenbok-energie voelen en hoop krijgen voor de toekomst. “Dit is het moment om een sprong in het diepe te wagen, jezelf te vertrouwen en te weten dat jij de enige bent die mag beslissen wat je waard bent om te ontvangen,” zegt astroloog Kate Rose. Dit zijn de 9 belangrijkste astrologische gebeurtenissen van december 2023.

Haal het meeste uit deze energetische periode door bewust balans te creëren met duidelijke intenties en eerlijke communicatie.

De belangrijkste astrologische dagen van december 2023

Vrijdag 1 december 2023

Gebeurtenis: Mercurius in Steenbok

Mercurius, de planeet van communicatie en afspraken, verschuift vandaag naar het aardse teken Steenbok en beïnvloedt je romantische focus.

Mercurius regeert over de behoefte om met je partner te bespreken wat je voelt en wat je prioriteiten zijn. In Steenbok word je gestuurd om je te richten op de logische, geaarde aspecten van je relatie, waaronder je intenties voor de relatie, hoe je jullie verbinding kunt bevorderen of hoe jullie verder gaan na een periode van recente uitdagingen. Dit is een discussie met veel praktische Steenbokenergie over wat logisch is. Het is gebaseerd op het echte leven dus plannen zijn noodzakelijk, net als een duidelijk idee hebben van wat je wilt.

Abstracte of emotionele gedachten zullen in deze tijd niet de overhand hebben, dus doe je huiswerk, maak die checklist en zorg ervoor dat je je concentreert op de details van het creëren van een leven met degene van wie je houdt.

Maandag 4 december 2023

Gebeurtenis: Venus in Schorpioen

Venus verschuift vandaag naar Schorpioen en creëert een intense en gepassioneerde fase in je romantische relatie. Mercurius in Steenbok zal je aanmoedigen om echt te worden over je plannen voor het leven; Venus in Schorpioen maakt je intenser, emotioneler en gepassioneerder. Dit creëert de ruimte om jezelf niet te laten meeslepen in de emotionele gevoelens of de romantiek van de feestdagen en zorgt ervoor dat je een balans vindt tussen het maken van plannen en het uitpraten van echte levenszaken.

In Schorpioen kan Venus ook overdreven jaloers worden, dus het is goed om jezelf en je partner in de gaten te houden tijdens de feestdagen en sociale bijeenkomsten. Dit is ook waar gezonde, geaarde communicatie om de hoek komt kijken, want als beide mensen duidelijkheid hebben over de verbinding, zullen ze minder snel jaloers of dramatisch worden. Haal het meeste uit deze energetische periode door bewust balans te creëren met duidelijke intenties en eerlijke communicatie.

Woensdag 6 december 2023

Gebeurtenis: Neptunus direct in Vissen

Neptunus regeert over thema’s als fantasie, illusie en dromen, maar ook over onvoorwaardelijke liefde en hoop. Hoewel beslissingen óók gebaseerd zouden moeten zijn op het echte leven, mag je het in balans te brengen met een beetje optimisme. Dit inspireert je om te blijven streven naar meer.

Vanaf vandaag staat Neptunus direct in Vissen. Dit zorgt ervoor dat er lessen naar boven zullen komen uit de afgelopen zes maanden over waar je jezelf misschien in de maling hebt genomen of niet het hele plaatje hebt gezien. Hoewel dit onverwachte relatieveranderingen met zich mee kan brengen, krijg je ook een gezonde dosis hoop voor een betere toekomst. Gebruik dit om ervoor te zorgen dat je je toekomst op stevige grond bouwt, maar sta jezelf nog steeds toe om een beetje te dagdromen over wat je hoopt dat de liefde in je leven zal brengen.

Dinsdag 12 december 2023

Gebeurtenis: nieuwe maan in Boogschutter

De nieuwe maan in Boogschutter helpt je vandaag om na te denken over de toekomst van je relatie en of het in lijn is met jouw authentieke waarheid.

Boogschutter is het teken van de zoeker, die altijd op zoek is naar iets of iemand die beter en betekenisvoller is. Ondanks de mogelijkheid en neiging voor Boogschutter om je te inspireren om dingen uit te proberen met een nieuwe liefde, is het ook een dierenriemteken dat diepe wortels nodig heeft om echt het gevoel te hebben dat er een groter doel in het leven is. Als je de twee mengt, zorg er dan voor dat je jouw waarheid respecteert over de vraag of de connectie die je hebt er een is die je écht vervult op de manier waar je naar verlangt. Zo niet, dan kan deze maan je laten dromen van een betere en meer vervullende romantische verbinding.

Woensdag 13 december 2023

Gebeurtenis: Mercurius retrograde in Steenbok

Vanaf vandaag loopt Mercurius retrograde in Steenbok. Deze energie vraagt je om te reflecteren over de plannen en details van je leven. Dit zal voor een aantal harde gesprekken zorgen als je wordt gevraagd om te kijken naar de realiteit van wat je hebt gemaakt, in plaats van wat de potentiële droom oorspronkelijk was: een thema dat Neptunus direct ook zal benadrukken. Het biedt een kans om te leren hoe je beter lief kunt hebben als je nadenkt over de vraag of je acties afgestemd zijn op je intenties.

Tijdens deze laatste Mercurius retrograde van het jaar mag je er rekening mee houden dat er exen opduiken. Dit kan komen door eenzaamheid van de feestdagen: verwar dit niet als een teken van voorbestemde liefde. Wees bewust van de keuzes die je maakt en wees duidelijk en eerlijk tijdens gesprekken om liefdesverdriet te voorkomen in het nieuwe jaar.

Lees verder: Zo kun jij spiritueel groeien tijdens Mercurius retrograde

Donderdag 21 december 2023

Gebeurtenis: zon in Steenbok

De zon staat vanaf vandaag in Steenbok. Dit is het begin van het Steenbokseizoen én een kans om je meest succesvolle leven te creëren. Steenbok wil hard werken om de gewenste resultaten te bereiken, maar wees op je hoede als je denkt dat je harder moet werken in je relatie om het te laten werken. Liefde wil niet dat je jezelf uitput om iets te laten werken of in leven te houden, ook al is het alleen maar op levensondersteuning.

Wees geaard en praktisch in zaken van het hart en wees voorzichtig met te veel beloven of hopen dat dingen zullen uitpakken zoals je verwacht.

Eén van de lessen voor Steenbok is het leren dat door je kwetsbaarheid te vergroten, je jezelf kunt behoeden voor latere misverstanden of het besef dat je de enige was die ergens aan werkte. Er is op dit moment veel passie om je heen, maar laat je hart nog niet meeslepen en zorg ervoor dat je de gesprekken voert die nodig zijn om de langetermijnrelatie te creëren waarnaar je verlangt.

Dinsdag 26 december 2023

Gebeurtenis: volle maan Kreeft

De volle maan in Kreeft zal een hoogtepunt bereiken en alle huiselijke of familiaire invloeden tot een hoogtepunt brengen als je wordt aangemoedigd om te leunen in de liefde. Kreeft is het teken van thuis en familie en zal je aandacht naar binnen trekken naar je gevoel van vervulling en onvoorwaardelijke liefde.

De volle maan staat echter tegenover de zon in Steenbok, wat de verschillen benadrukt tussen je emotionele tevredenheid en het succes dat je gedreven voelt om te bereiken. Dit kan problemen opleveren tussen werk en gezin, maar het kan ook zijn dat je relatie er een is waar anderen het niet mee eens zijn of die je op een laag pitje hebt gezet terwijl je je concentreerde op je carrière.

Dit is een thema dat de komende weken zal doorwerken als je nadenkt over hoe je meer balans in je leven kunt creëren. Hoe kun je beter liefhebben? Dat gaat niet alleen over het liefhebben van anderen, maar ook van jezelf. Als je je behoefte aan en verlangen naar onvoorwaardelijke liefde prioriteit kunt geven boven de wensen voor je succes of je openbare leven, dan kun je ook radicale zelfliefde beoefenen terwijl je creëert wat bewust op één lijn ligt met jou – en niemand anders. Wees op je hoede voor familieruzies tijdens de feestdagen of hoe je je tijd verdeelt. Het belangrijkste is om te eren wat voor jou het belangrijkst is; vergeet niet dat je soms veren zult opsteken door gewoon jezelf te zijn.

Vrijdag 29 december 2023

Gebeurtenis: Venus in Boogschutter

De planeet van de liefde beweegt in de toekomstgeoriënteerde en sociale Boogschutter, waardoor je kunt uitzoomen op je romantische leven. Terwijl de energieën van Mercurius retrograde en Neptunus direct van deze maand je opriepen je om na te denken over de toekomst van je relatie, laat deze energie je juist geloven dat alles mogelijk is. Boogschutter geniet namelijk van het verkennen van nieuwe terreinen. Daardoor zul je niet in staat zijn om je hart te laten spreken tijdens deze rit van Venus in Boogschutter.

Zorg er wel voor dat je je verlangen naar nieuwigheid in balans brengt met de betekenis die je echt zoekt in het leven. Je wilt misschien een nieuwe richting inslaan in je relatie of nadenken over het volgende niveau van verbintenis, maar je moet er ook voor zorgen dat je verbonden bent met alle keuzes die je maakt. Als je vol vertrouwen vanuit jouw waarheid beweegt, maakt het niet uit of anderen het met je eens zijn of niet.

Zaterdag 30 december 2023

Gebeurtenis: Jupiter direct

Jupiter is de planeet van overvloed, geluk en de kosmische dromen die je hebt voor je toekomst. Sinds het begin van september loopt Jupiter retrograde door Stier. Deze energie liet je werken om de stabiliteit in je leven en relatie te waarborgen. Gedurende deze tijd heb je lessen gekregen om je gebrek aan eigenwaarde te helen. Daardoor kun je nu openstaan om te ontvangen wat je écht wilt.

Nu Jupiter weer direct loopt, krijg je groen licht om alles waar je je intern op hebt gericht te implementeren in je leven. Dit is hét moment om een sprong in het diepe te wagen, jezelf te vertrouwen en te weten dat jij de enige bent die mag beslissen wat je waard bent om te ontvangen. Zodra je dat doet, staan de sterren op één lijn om het waar te maken.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in december 2023:

Maandhoroscoop december 2023: wat kun je in de laatste maand van dit jaar verwachten?

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?