Astrologie

Maandhoroscoop mei 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop mei 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Het kosmische wiel van het lot is gedraaid en je bent nu aan de andere kant van het Eclipse-seizoen beland. De rust is weer teruggekeerd nu de eclipsen over zijn en Mercurius weer direct loopt. Jupiter heeft deze maand grootste plannen voor alle sterrenbeelden en brengt je veel geluk. Wat gaat mei 2024 jou brengen en wat is jouw geluksdag? Je leest het in de maandhoroscoop mei 2024 van astroloog Kate Rose.

Als je gelooft dat het geluk altijd aan jouw kant staat, dan ben je op elk moment ook in staat om het te creëren.

De astrologische energie van mei 2024

De maand mei 2024 brengt opwindende veranderingen als Jupiter zich voorbereidt op de overgang van Stier naar Tweelingen, waardoor je nieuwe overvloedige en gelukkige kansen krijgt.

Je bent op dit moment aangekomen omdat je klaar bent voor alles wat komen gaat. Het kosmische wiel van het lot is gedraaid en je bent nu aan de andere kant van het Eclipse-seizoen beland. Mercurius loopt nu weer direct en je bent klaar om alles wat je hebt geleerd in praktijk te brengen en de overvloed te ontvangen wat voor jou bestemd is. Als je gelooft dat het geluk altijd aan jouw kant staat, dan ben je op elk moment ook in staat om het te creëren.

Jupiter energie: Vertrouwen hebben in je pad

Mei is een overgangsmaand, met als leidende energie de overgang van Jupiter van Stier naar Tweelingen. Jupiter is de planeet van overvloed, expansie en geluksmogelijkheden. De planeet helpt je om van de ene levensfase naar de andere te gaan. Leren werken met Jupiters energie betekent dat je vertrouwen kunt hebben in je pad, dus zelfs als er vertragingen of risico’s zijn, kun je geloven dat alles altijd goed komt.

Tijdens Jupiters reis van Stier naar Tweelingen zul je in mei vooral het evenwicht tussen deze twee dierenriemtekens ervaren. Dit brengt een verlangen naar financiële overvloed met zich mee en ook de geneugten van het leven – het comfort van stabiliteit en veiligheid, met spanning en avontuur.

Het gebied waarop deze twee dierenriemtekens samensmelten is dat ze op zoek zijn naar plezier. Stier vindt plezier dankzij materiële zaken van het leven en Tweelingen in connecties met anderen. Dit helpt je te laten zien dat het niet alleen veilig is om je buiten het bekende te wagen, maar dat het beste leven ontstaat als je weet dat het geluk altijd aan jouw kant staat.

Lees ook: Astrologie van mei 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Maandhoroscoop mei 2024

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: donderdag 23 mei 2024

De volle maan in Boogschutter brengt enorme beloningen voor eerder werk als ze opkomt in je huis van geluk. Dit zal een project, idee of levenspad zijn waar je energie in hebt gestoken, in de hoop op meer financiële vrijheid en overvloed. Waar je ook aan hebt gewerkt, het is iets waar je diep mee verbonden bent, want Boogschutter staat ook voor een verbinding met je doel. Creëer ruimte om te zien in hoeverre je dromen al uitgekomen zijn – ook al zien ze er misschien een beetje anders uit dan verwacht.

Een paar dagen na de volle maan van Boogschutter verschuift Jupiter naar Tweelingen. Dit benadrukt hoe belangrijk communicatie komende jaar is. Je geest werkt zo snel dat je vaak belangrijke gesprekken met anderen overslaat. Gebruik deze tijd om na te denken over wat je wilt manifesteren, zodat je volledig kunt werken met de kracht van je woorden.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: dinsdag 7 mei 2024

Jupiter kwam voor het eerst in je sterrenbeeld in 2023. Sinds die tijd heb je gewerkt aan het verruimen van je perspectief en visie op het leven, zodat je je veiliger kunt voelen en nieuwe kansen kunt grijpen. Nu Jupiter door de laatste graden van Stier begint te bewegen, is er een nieuwe manier om succes te benaderen die vruchten begint af te werpen. Sta jezelf toe om in deze tijd trots te zijn op hoe ver je bent gekomen en hoeveel risico’s je hebt kunnen nemen.

Terwijl je de energie en lessen van Jupiter in Stier omarmt, zal de nieuwe maan in Stier plaatsvinden op dinsdag 7 mei, waardoor je alles wat je hebt opgedaan kunt gebruiken om je leven in een spannende nieuwe richting te lanceren. Besteed aandacht aan de ideeën en dromen. Er zit goud in de talenten die je bezit. De nieuwe maan is dé tijd om iets nieuws te beginnen, of het nu een bijbaantje, een nieuwe opleiding of een carrière is. Vertrouw op je ideeën en zie ze uitgroeien tot het overvloedige leven van je dromen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 25 mei 2024

Jupiter staat bekend als de planeet die geluk en overvloed schenkt terwijl hij je leven op de best mogelijke manieren uitbreidt. Deze enorme planeet zal op zaterdag 25 mei naar Tweelingen verschuiven. Hierdoor zal elk gebied van je leven dat hij aanraakt tijdens deze fase een oneindige groei doormaken. Je sterrenbeeld Tweelingen zal je helpen om grootser te leven, wat een enorme upgrade betekent in hoe je je dagen doorbrengt en hoe je aankijkt tegen de kansen die je omringen.

Neem de tijd om na te denken over de betekenis van Saturnus in Vissen. Dit astrologische fenomeen brengt je carrièrepotentieel naar boven op het moment dat Jupiter naar Tweelingen verschuift. Het laat je zien dat wat je wilt manifesteren in je carrière mogelijk wordt dankzij de persoonlijke groei waaraan je je overgeeft. Er zullen veranderingen op je pad komen, samen met risico’s die verbonden zijn met het dieper omarmen van je authenticiteit. Onthoud dat alles wat je tegenkomt op je levenspad je leidt naar waar je bedoeld bent te zijn.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: dinsdag 7 mei 2024

Jupiter (de geluksplaneet) staat sinds 2023 in Stier, dit helpt je om de gemeenschap om je heen uit te breiden en vervult onderweg een paar wensen. Afgelopen tijd ging je door een immense periode van transformatie toen Pluto door zijn laatste stadia van Steenbok ging. Toen 2024 begon, probeerde je erachter te komen wat je voor jezelf en je leven wilt. Nu de tijd van Jupiter in Stier ten einde loopt, is het tijd om jezelf opnieuw aan de wereld voor te stellen en het verleden echt achter je te laten.

Op dinsdag 7 mei, slechts een paar weken voordat Jupiter naar Tweelingen gaat, zal de nieuwe maan in Stier je veel geluk brengen. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. In plaats van het gevoel te hebben dat je altijd de steun of toeverlaat voor anderen bent, zal er een kans zijn om de bronnen om je heen aan te boren, wat je zal helpen een grotere overvloed te bereiken – en een duidelijker plan voor de toekomst. Onderschat nooit de mensen om je heen of dat je het verdient dat anderen voor je opkomen op de manier waarop jij dat voor hen doet.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: dinsdag 7 mei 2024

De energie in mei draait helemaal om je carrière, maar het is ook tijd om echt actie te ondernemen op wat je hebt overwogen. Hoewel er een zekere mate van voorbereiding komt kijken bij het zoeken naar een nieuwe functie of het starten van een bedrijf, mag je je ook realiseren dat je alles al in huis hebt om succes te boeken. In mei bereik je een belangrijk punt in je professionele leven dat niet alleen je financiën maar ook je reputatie ten goede komt.

De nieuwe maan in Stier op dinsdag 7 mei schijnt als een baken van hoop in je carrièresector. Hoewel deze energie kan staan voor het horen over een nieuwe functie en het solliciteren naar een nieuwe functie – kan het ook staan voor het afronden van je studieloopbaan en het beginnen op de werkvloer. Vertrouw erop dat het universum hier aan jouw kant staat en onthoud dat je, om het leven te krijgen dat je wilt, je geest zult moeten verruimen naar mogelijkheden die je eerder niet had overwogen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 25 mei 2024

Op zaterdag 25 mei schuift Jupiter op naar Tweelingen en begint een uiterst lucratieve tijd in je professionele leven. Jupiter zegent je leven met financiële overvloed, grotere voldoening, nieuwe kansen en geluk. Hoezeer je je op dit moment ook op andere gebieden in je leven concentreert, probeer ruimte te maken om na te denken over je professionele doelen, want hoe duidelijker je bent over wat je wilt – hoe gemakkelijker het zal zijn om ze te manifesteren.

Jupiter in Tweelingen brengt niet alleen veel geluk, maar ook veel positieve veranderingen. Je kunt niet het succes vinden dat je wilt door dezelfde oude dingen te doen, dus het is tijd om die verandering te omarmen. Het is precies het aspect dat nodig is om je leven een nieuwe wending te geven. Waar Jupiter je ook naartoe stuurt in deze tijd, het zal je ten goede komen, maar je zult het waarschijnlijk ook behoorlijk druk hebben. Breng situaties in je leven nu op orde, zodat je het komende jaar volop kunt investeren in je carrière en financieel succes.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zaterdag 25 mei 2024

Je wist waarschijnlijk al dat dit jaar een van de gelukkigste en meest transformerende van de afgelopen tijd zou worden dankzij de terugkeer van de Maansknopen naar Weegschaal en Ram – maar het geluk komt ook door Jupiter. Jupiter beweegt op zaterdag 25 mei naar Tweelingen en geeft daarmee het startsein voor een heel nieuw tijdperk in je leven. Dit deel van je horoscoop regelt reizen, onderwijs, spiritualiteit, overvloed en geluk. Met Jupiter hier voor een heel jaar, zullen dit ook de belangrijkste thema’s zijn die zich aandienen.

De Zuidelijke Maansknoop in Weegschaal was een katalysator voor persoonlijke groei, en dat is wat de basis legt voor de overvloed die Jupiter in je leven zal brengen. Als Jupiter naar Tweelingen verschuift, zullen nieuwe dingen doen, kansen grijpen en risico’s nemen niet meer zo eng lijken. In plaats daarvan ontwikkel je een dorst naar een expansief en avontuurlijk leven. Dit brengt je op nieuw terrein, waar je je kunt realiseren dat je altijd al de macht hebt gehad om het leven van je dromen te creëren.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: donderdag 23 mei 2024

De volle maan in Boogschutter op donderdag 23 mei valt in jouw huis van financiën en brengt grote beloningen voor al het zware werk dat je hebt gedaan. De energie van Boogschutter regeert over thema’s rond financiën en eigenwaarde en moedigt je aan om te geloven in waar je van droomt, zodat het de realiteit kan worden die je leeft. Volle manen brengen situaties tot bloei, dus of het nu een loonsverhoging is of een onverwacht financieel geschenk: je zult eindelijk het gevoel hebben dat je de goede kant op gaat.

Net na de volle maan van Boogschutter, zal Jupiter op zaterdag 25 mei naar Tweelingen verschuiven. Hierdoor komt je focus te liggen op de positieve transformaties die je probeert te manifesteren in je leven. Tweelingenenergie regeert over wedergeboorte in je leven en daarom zal je worden aangespoord om je meer te richten op wat je wilt in plaats van op verplichtingen over hoe je je leven zou moeten leiden. Jupiter probeert uit te breiden met welk gebied van je leven het zich verbindt, dus dat betekent dat meebewegen met de veranderingen in je leven essentieel zal zijn in 2025. Verandering is wat je nodig hebt om alles te manifesteren wat je hoopt te bereiken.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: donderdag 23 mei 2024

De volle maan in Boogschutter zal de avondhemel oplichten op donderdag 23 mei, waardoor je de kans krijgt om na te denken over je persoonlijke ontwikkeling en hoe ver je bent gekomen. Het idee dat je de afgelopen zes maanden in een staat van voorbereiding bent geweest, is een belangrijke herinnering dat je, om het leven aan te trekken dat je wilt, eerst de persoon moet worden die het kan leven.

Jupiter komt op zaterdag 25 mei in Tweelingen, een paar dagen na de volle maan van Boogschutter. Het zal je aandacht richten op het uitbreiden van je romantische relaties – en je helpen meer te leren over het soort liefde dat je wilt en verdient. Je beste zelf zijn zal noodzakelijk zijn in het werken met de energie van Jupiter, omdat je moet weten wat je waard bent voordat het universum eindelijk zijn beloften aan jou kan waarmaken.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: donderdag 2 mei 2024

Pluto’s retrograde in Waterman op donderdag 2 mei kan je inspireren tot creatieve ideeën en dromen over hoe je meer financiële rijkdom kunt verwerven. Watermanenergie regeert niet alleen zaken van financiën, maar ook eigenwaarde. Eigenwaarde is altijd de basis voor overvloed. Pluto staat echter bekend als de heer van de onderwereld, wiens missie het is om aan het licht te brengen wat eerder verborgen was. Misschien helpt dit je om je eigenwaarde vergroten of het geeft je vertrouwen om een nieuw bedrijfsidee aan te boren. Omarm wat aan het licht komt, want het is voor je eigen bestwil.

Op zaterdag 25 mei verschuift Jupiter naar Tweelingen en brengt je een ongelooflijk gevoel van vastberadenheid. Terwijl je je richt op je eigen gevoel van geluk en welzijn, zal Jupiter je helpen om de vruchten te plukken van de inzichten die Pluto retrograde in Waterman je brengt. Graaf diep om de vastberadenheid te vinden die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Je hebt een schat aan ideeën en dromen. Ga hier nu mee aan de slag en merk hoe geluk je begeleidt op je pad.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: donderdag 2 mei 2024

Een overvloedig leven is niet alleen terug te vinden in je bankafschriften, maar ook in hoe je je voelt. Dit heeft te maken met het zien van overvloed in je plezier in het leven en in de connecties die je hebt met anderen. Om volledig te weten wat jou dat gevoel van overvloed zal geven, moet je ook begrijpen wat er in jouw waarheid omgaat. Op donderdag 2 mei zal Pluto retrograde lopen in Waterman, waardoor je kunt onderzoeken wat leven vanuit je waarheid voor jou betekent en zelfs hoe het is verschoven in de afgelopen tijd.

Door te omarmen van wat zich voordoet tijdens de retrogradereis van Pluto in Waterman, zul je beter begrijpen welke veranderingen je kunt maken om het leven dat je zoekt te bereiken. Je bent voorbestemd voor professioneel succes. Daarnaast is het ook tijd om je te concentreren op hoe geluk en relaties spelen in dit leven. Misschien ontdek je dat je een aantal veranderingen in je leven mag maken, zodat je echt het overvloedige leven dat bij jou past kunt ontvangen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: donderdag 23 mei 2024

Op donderdag 23 mei piekt de volle maan in Boogschutter, wat een moment van erkenning en succes brengt voor je professionele dromen. In deze ruimte bereik je eindelijk een bepaald hoogtepunt in je carrière, maar dat betekent niet dat er niet meer in het verschiet ligt. Boogschutter helpt je professionele overvloed te vinden door je te vragen nieuwe horizonten te verkennen en de diepere betekenis van datgene waartoe je je geroepen voelt na te streven. Boogschutter zal je de weg wijzen naar hoe je meer overvloed in je leven kunt manifesteren.

Net na de volle maan in Boogschutter, zal Jupiter op zaterdag 25 mei naar Tweelingen verschuiven, wat de mogelijkheden van verhuizen of reizen voor je carrière met zich meebrengt. Er is hier een diepe verbinding tussen het financiële succes dat je in 2024 zult bereiken en de uitbreiding en overvloed die je in je huis zult ervaren. Jupiter zal groei brengen in dit gebied van je leven; het enige wat je moet doen is onthouden dat het leven dat je wilt op je wacht om eindelijk aan te komen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. anne de meyer 28 april 2024 - 09:03
    Reply

    goh het is even te moeilijk voor me om te reageren op al die mooie uitspraken.... ik zorg voor mijn man en zit er even onderdoor... ik kan niet meer zo goed voor mezelf zorgen en dat doet me veel verdriet... ik zal sebiet de bossen weer ingaan dat zal me weer een open geest geven zodat ik al het mooie hier weer binnen kan laten

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?