Astrologie

Astrologie van mei 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Door Kate Rose
Astrologie van mei 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Eindelijk! Het intense eclipsseizoen én Mercurius retrograde zijn voorbij. De chaotische en vernieuwende energieën zijn ingedaald en we kunnen rustig genieten van de lente, nieuw geluk én de liefde. Daar wijzen de astrologische energieën van mei 2024 op dankzij de invloeden van Jupiter, Venus, Pluto, Stier en Tweelingen. “Je bent klaar om alles wat je hebt geleerd in praktijk te brengen en de overvloed te ontvangen wat voor jou bestemd is,” zegt astroloog Kate Rose.

“Je moet je eigen geluk creëren.” – Bruce Lee

Lees ook: Maandhoroscoop mei 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Astrologie van mei 2024: dit betekent het voor jou

Donderdag 2 mei 2024

Gebeurtenis: Pluto retrograde in Waterman

Pluto (de heer van de onderwereld) begint zijn retrograde in Waterman en brengt je een nieuwe waarheid en diepere genezing. Pluto retrograde helpt je bij verwerken en groeien, zodat je een relatie en leven waar je naar verlangt ontvangt. De heer van de onderwereld heeft de neiging om je te vragen om diep in jezelf te duiken: het verwerken van jeugdtrauma’s, je schaduwkant en uitdagingen in je relatie zijn onderwerpen waar hij graag naar graaft. Het is deze reis die je diepere waarheid naar boven laat komen. Deze diepe waarheid zal je helpen om meer liefde te vinden in je romantische leven.

Woensdag 8 mei 2024

Gebeurtenis: nieuwe maan in Stier

De nieuwe maan in Stier zal opkomen op woensdag 8 mei en brengt een nieuw begin met een gezonde, stevige basis. Stier is een aardeteken én een van de heersende tekens van Venus. Daardoor is deze energie bijzonder krachtig  om te gebruiken voor je relatie of om een nieuwe relatie te manifesteren. Nu Mercurius retrograde achter de rug is, zou het duidelijker moeten zijn waar je je energie op moet richten, zodat je een stabiele(re) relatie kunt creëren. Denk na over hoe je een nieuw begin kunt vinden, zelfs in een bestaande verbinding, waardoor je je niet alleen veiliger voelt in je relatie, maar ook in staat bent om erachter te komen wat liefde voor jou betekent.

Woensdag 15 mei 2024

Gebeurtenis: Mercurius in Stier

Mercurius verschuift vandaag naar Stier. Dit is gunstig voor de manier waarop je met je partner communiceert en tegen jezelf praat. Mercurius regelt gedachten, communicatie en afspraken. In Stier ben je op zoek naar feiten, kennis en het vermogen om te plannen wat je volgende stappen zijn. Dit is niet het moment om de dingen te nemen zoals ze komen of te zien waar ze naartoe gaan. Heb in plaats daarvan een duidelijk en direct plan voor wat je wilt. Hoewel het leven onvermijdelijk zal verschillen van wat je voor ogen hebt, is het plan dat je vandaag maakt de droom die je morgen kunt leven.

Maandag 20 mei 2024

Gebeurtenis: start Tweelingenseizoen

Het Tweelingenseizoen begint en plotseling heb je zoveel te vertellen! Deze energie helpt je los te komen van de winterdepressie en de energie van het lenteseizoen te omarmen. Je bent gezelliger in deze tijd en wordt vermaakt door nieuwe mogelijkheden en activiteiten. Gebruik deze tijd om het leven en de liefde speelser te benaderen. Dit is niet om de stabiliteit die je hebt opgebouwd teniet te doen, in plaats daarvan is het nu tijd om te genieten van wat je hebt gecreëerd. Geniet van nachtelijke gesprekken met je partner, maak een weekendje weg of plan iets nieuws om samen van te genieten. Leer dat liefde misschien langzaam moet worden opgebouwd, maar dat het ook belangrijk is om achterover te leunen, samen te lachen en het leven niet zo serieus te nemen.

Donderdag 23 mei 2024

Gebeurtenissen: volle maan in Boogschutter en Venus in Tweelingen

De volle maan in Boogschutter staat tegenover de zon in Tweelingen, waardoor thema’s tussen je hogere zelf en die van je mens worden benadrukt. Dit contrast kan je helpen een betere balans te vinden tussen verantwoordelijkheden en het verlangen om alles te ervaren wat je wilt. Boogschutter creëert een behoefte om een diepere betekenis te vinden, terwijl Tweelingen misschien liever gewoon plezier maakt. Vind balans tussen de energieën van deze sterrenbeelden en onderzoek of het verwelkomen van een gemakkelijke, speelse liefde eigenlijk het doel van jullie verbinding kan zijn.

Op donderdag 23 mei verschuift Venus, de planeet van de liefde, óók naar Tweelingen. Dit brengt meer energie en onrust in je relatie. Pas op dat je je huidige connectie niet over het hoofd ziet, alleen maar omdat je een verlangen naar nieuwigheid voelt. Zorg ervoor dat je met je partner communiceert en dat je samen nieuwe ervaringen opdoet, zelfs als je een nieuwe plek uitzoekt om te eten of je routine omgooit. Flexibiliteit en een gevoel van nieuwsgierigheid zullen je in staat stellen om te blijven investeren in je relatie, wetende dat je precies bent waar je hoort te zijn. Voor singles kan dit een goede tijd zijn om nieuwe liefde te vinden, al kan het gevoel om je te binden niet heel sterk zijn.

Zaterdag 25 mei 2024

Gebeurtenis: Jupiter naar Tweelingen

Jupiter, de planeet van geluk en overvloed, zal op 25 mei Stier verlaten en overgaan naar Tweelingen. Jupiter probeert elk gebied van je leven uit te breiden en in dit geval zal Tweelingen ook thema’s rond communicatie en meer genieten in het leven benadrukken. Hoewel bepaalde dierenriemtekens zoals Boogschutter, Vissen en Waterman dit meer zullen voelen in hun romantische leven, kan het elk teken op zijn unieke manier helpen. Het belangrijkste aspect van Jupiter in Tweelingen is dat je woorden meer kracht zullen hebben. Hoewel er kansen kunnen zijn om afgeleid te worden door wat gemakkelijk lijkt, zal het jouw taak zijn om ervoor te zorgen dat je uitbreidt met wat de meeste waarde in je leven brengt.

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. Hansvandenheuvel 28 april 2024 - 14:02
    Reply

    Klinkt hoopvol ,danku

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?