Spiritualiteit

Hoe kun je je zielsfamilie herkennen?

Door Willem Glaudemans
Hoe kun je je zielsfamilie herkennen?

Iedere ziel maakt deel uit van een grotere groep zielen die dezelfde missie heeft: de zielsfamilie. Hoe kun je je zielsfamilie herkennen? “Deze zielen hebben een diepe verwantschap, ze delen een groepsziel,” zegt spiritueel leraar Willem Glaudemans. In dit artikel uit Boek van de levensmissie legt hij uit hoe je je zielsfamilie kunt herkennen.

Je kunt soms meteen bij de eerste ontmoeting met mensen een bijzondere verwantschap voelen, een verbinding die er direct is.

Lees ook: Wie behoort er tot je zielsfamilie? Ontmoetingen op het juiste moment

Je zielsfamilie herkennen

Hoe herken je zielengroepsgenoten of zielsfamilie? Met je zielsfamilie deel je dezelfde oorsprong. Je kunt soms meteen bij de eerste ontmoeting met mensen een bijzondere verwantschap voelen, een verbinding die er direct is. Het lijkt alsof er een herkenning is van een aloud verbond, een directe liefde die zich kan uitdrukken in een vriendschapsrelatie, een werkrelatie, een liefdesrelatie. Vaak blijkt er dan ook een gezamenlijke missie te zijn en blijk je frictieloos met zo iemand te kunnen samenwerken aan een groter project, waarbij je vanuit gemeenschappelijke inspiratie iets nieuws in de wereld zet.

Soms zie je jezelf met een grotere groep mensen samenwerken voor eenzelfde goede zaak en word je boven jezelf uitgetild. Opeens komen alle mensen die je voor de uitvoering van je missie nodig hebt naar je toe. Ze staan om je heen en leveren ieder hun aandeel om een missieproject van jou gestalte te geven, ze openen deuren voor je, ze geven je een zetje, ze helpen je over hobbels heen, en je zaken rollen moeiteloos verder.

De ontmoeting was geen toeval

Het zijn vaak de mensen aan wie je met grote dankbaarheid denkt, die jou op een wonderlijke manier geholpen of geïnspireerd hebben. Hun verschijning in je leven was geen toeval. En omgekeerd, jij kunt in het leven van anderen zo’n rol vervullen en hun projecten en hun spirituele ontwikkeling een stapje verder brengen.

Hulp vanuit de lichtsferen

De hulp die je vanuit de lichtsferen ontvangt heeft een wat ongrijpbaarder vorm. Het kan gaan om plotselinge invallen of inspiratie die een creatief proces verder helpen. Een beeld dat hierbij misschien van nut kan zijn: in de lichtsferen is door leden van de zielengroep een bepaald idee ontwikkeld dat op enige manier voor de mensheid behulpzaam zal zijn. Dat kan variëren van een geneesmiddel, een nieuwe techniek, een uitvinding, een wetenschappelijke doorbraak, tot een psychologisch hulpmiddel, een kunstwerk, een boek, een compositie, enzovoorts.

Dat idee wordt als lichtbeeld naar ‘beneden’ gezonden, waar mensen die tot dezelfde zielsfamilie behoren dit opvangen, om het hier een stoffelijke vorm te geven. Daarnaast kun je ook denken aan hulp in de vorm van andere mensen die worden geïnspireerd om naar je toe te komen met precies datgene wat jij nodig hebt.

Pas bij je terugkeer in de lichtsferen, na je fysieke dood, zul je de werkelijke omvang van de hulp zien die je van je zielsfamilie ontvangen hebt. Dan ben je ook in staat om alle leden te herkennen. Maar voor dit moment is het al een fijn idee je geborgen te weten in een groter geheel waar je deel van uitmaakt

(Wil je hier verder over lezen? Zie Boek van het Eeuwige Leven, p. 98-102, 105-109.)

Oefening: Hoe herken je je zielsfamilie?

Kijk eens op deze manier naar je leven. Wie ervaar jij als leden van je zielsfamilie? Het is een oefening in dankbaarheid om de rijkdom van je leven te vieren, je gedragen te weten, omringd door liefde, wetend dat je niet alleen staat in de vervulling van je levensmissie. Deze vragen kunnen het beste intuïtief en met hulp van je innerlijke leiding beantwoord worden. Het is eerder een aanvoelen en een innerlijk weten, dan dat dit ‘bewezen’ kan worden.

Zo herken je je zielsfamilie

Hier gaat het om mensen die jou helpen, met wie je goed samenwerkt, die jouw missie steunen en daaraan behulpzaam zijn, of met wie je een diepe vriendschap deelt.

 • Welke mensen ervaar je als zielsfamilie?
 • Met wie voel je meteen een verbinding, een vertrouwdheid?
 • Met welke mensen werk je samen aan een groter project, of vervul je een gemeenschappelijke geestelijke of sociale taak?
 • Is er een vanzelfsprekende en wederzijds stimulerende samenwerking?
 • Met wie deel je een gemeenschappelijk doel of gezamenlijke inspiratie?
 • Met wie deel je dezelfde passie, dezelfde creativiteit?
 • Welke mensen helpen jou regelmatig op een vanzelfsprekende manier, van wie ondervind je veel steun?
 • Welke mensen hebben een bijzondere impact in je leven?
 • Met wie deel je dezelfde levensmissie?

Schrijf de namen van deze mensen op, zet erachter wat je voor hen van toepassing vindt. Vraag je innerlijke leiding of je nog iemand vergeten bent.

Zo herken je zielsfamilie die je een pijnstempel gaf

Het tweede deel van deze oefening gaat over de mensen die jou misschien al vroeg in je leven een pijnstempel hebben gegeven, dat ervoor gezorgd heeft dat jij je met je aandacht en bewustzijn op een bepaald levensthema moest gaan richten. Of mensen die dat nog doen, met wie je een voortgaande relatie hebt.

 • Welke mensen ervaar je als je uitgezochte leerpartners?
 • Wie heeft je in je vroege jeugd een pijnstempel bezorgd?
 • Met wie is de relatie er een van veel leren en veel vergeven?

Schrijf ook deze namen weer op met achter elk de relevante informatie. Vraag je innerlijke leiding of je iemand vergeten bent. Soms is er hulp nodig bij het vergeven van zo iemand.

Fragment uit: Boek van de levensmissie

Boek van de levensmissie

Durf jij buiten de gebaande paden te gaan om jouw eigen levenspad te vinden en te vervullen? Boek van de levensmissie helpt je om het pad van je ziel te volgen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Willem Glaudemans:

Deel dit artikel online
Reactie
 1. H.a. Banus 28 februari 2024 - 08:09
  Reply

  Hallo, heb een vraag over of zielen zich kunnen splitsen.? Het blijkt dat de ziel van mijn ex mij helpt in moeilijke tijden, maar hij leeft nog en hij doet mij heel veel kwaad ,manipuleert om het leven. Zijn er ook boeken waar dit in beschreven staat? Hartelijk dank

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?