Home Spiritualiteit Zon- en maanenergie: diepere mysteries van ons eigen bewustzijn

Zon- en maanenergie: diepere mysteries van ons eigen bewustzijn

Door Tessa Koop

Als jij jouw energiesysteem kunt vergelijken met de grote centrale zon waar planeten omheen draaien, dan draai jij nu om alles heen en vlieg jij overal achteraan. Het is chaos. Je spant je te hard in of je slaat een maat over. Lichaam en geest lopen niet synchroon. Vanuit je wilskracht ga je misschien voorbij aan wat je lichaam aankan en je voelt je uitgeput. Logisch dat ongeduld, neerslachtigheid en negatieve gedachten de overhand hebben. Geduld en uithoudingsvermogen komen voort uit het hart dat de toekomst kent. Als de zon en maan in jou harmonieus, als in een perfect huwelijk, met elkaar samenwerken, dan weet je dat jij jouw bestemming vervult en dat alles perfect volgens plan verloopt.

Het alchemistische huwelijk

Dit oude alchemistische symbool duidt het ‘heilige mystieke’ huwelijk aan van het mannelijke en vrouwelijke. Dit ‘huwelijk’ is niet werelds, maar iets wat diep binnen de individuele mens plaatsvindt: het uitbalanceren van onze eigen innerlijke levenskrachten. Als de zogenaamd mannelijke en vrouwelijke ‘stromen’ in balans gebracht worden, komt men in een staat die bekend staat als ‘universele androgynie’. Deze evenwichtige staat van bewustzijn opent de poort naar de diepere mysteries van ons eigen bewustzijn. De ronde schrijf symboliseert de ‘zon’ of positief geladen elektrische kracht. De sikkel eronder symboliseert de ‘maan’ of negatief geladen magnetische kracht. Het in evenwicht brengen van elektrische en magnetische krachten in het eigen wezen is een van de doelstellingen van Egyptische alchemie. Bron: Hathor-materiaal.

Balans

Wij worden geregeerd door cycli en ritmes. Als wij onszelf afstemmen op de cycli van de zon en de maan, zijn wij ook volmaakt in harmonie met onszelf en de natuur. Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten. Ook in ons dienen de ‘zon’ en de ‘maan’ in balans te zijn. Hoe meer jij jezelf afstemt op de fases van de maan, hoe meer jij jezelf verbindt met jouw hogere zelf, verbonden aan jouw innerlijke wereld.

De zon vertegenwoordigt het mannelijke aspect, de maan het vrouwelijke. Bij de zon moet je dan denken aan mentale kracht, die zich naar buiten richt op het ‘doen’ en die de wereld overdag bestuurt en voedt. De maan regeert ons onbewuste, ons gevoelsleven. Ze is verbonden met onze intuïtie, die zich richt op het ‘zijn’ en het ontvangen van inspiratie en ideeën. ’s Nachts verwerken we de indrukken van overdag. En daar groeien we en leren we van, met vallen en opstaan.

Energie van de zon & energie van de maan

De man is energetisch meer verbonden met de energie van de zon, en de vrouw met de energie van de maan. De maancyclus is een grondpatroon voor vernieuwing, transformatie en wedergeboorte. Omdat de mannelijke energie, die van ons denken, zo lang de boventoon heeft gevoerd, is het voor de meesten van ons makkelijker onszelf af te stemmen op de zon dan op de maan. De energie van de zon voel je in je zonnevlecht. Hier zit je wilskracht.

Als je wilskracht is verbonden aan je verstand, dan wil je vaak de controle hebben. Je wilt zaken forceren om je zin te krijgen. Met als gevolg dat je vaak achter de feiten aan loopt en jezelf opgejaagd wild voelt. Maar macht komt uit het hart en kracht is van het ego. Ook vinden we het makkelijker te genieten van de lente en de zomer, dan van de herfst en de winter. Zowel de maan, de winter en de herfst dwingen ons naar binnen te kijken. We vinden het ook makkelijker te geloven wat we zien, dan wat we niet zien.

Als jij het symbool van de cirkel, verbonden aan de maanfasen, maakt tot de spil van je leven, en jij je jezelf identificeert met het centrum van je Goddelijke kern, dan word je een stralende zon.

Tessa Koop:’ Ik geloof dat we hier zijn met een reden en dat in ieder van ons een schat ligt, een talent, gekoppeld aan onze bestemming. Het is datgene waar we blij van worden, wat ons vreugde geeft, waar ons hart sneller van gaat kloppen en waar de wereld en Moeder natuur blij van worden. Iedereen heeft zo een greatest joy – iets wat onze frequentie verhoogt. Volg deze vonk, hoe klein de stapjes ook zijn. Elke stap brengt je dichter bij wie je werkelijk bent: een kosmische man of vrouw.’

Boekentip: Cosmic Woman, gelukkiger leven met een kosmisch bewustzijn

cosmic woman

Wil jij je kosmisch bewustzijn ontwikkelen? En leren hoe je kunt omgaan met krachtige energieën? Cosmic Woman is een spirituele autobiografie in drie delen, waarin Tessa Koop haar proces naar Kosmisch bewustzijn beschrijft. Cosmic Woman is een stille getuigenis van een wereldwijde bewustzijnsverandering en geeft antwoord op vragen als: ‘Wie ben ik? Waarom ben ik op aarde? en Wat is mijn taak?’

Ga aan de slag en bestel nu snel jouw exemplaar voor € 29,99.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment