Hooggevoeligheid

Overprikkeld? Zo maak je van je huis een energetische oplaadplek

Door redacteur
Overprikkeld? Zo maak je van je huis een energetische oplaadplek

Ben jij een empaat? Dit betekent dat je gevoelig bent voor de energieën van anderen, over een zesde zintuig beschikt en je innig verbonden voelt met de omgeving. Als de buitenwereld zo bij je binnenkomt, is het logisch dat je veel behoefte hebt aan rust. Stephanie Red Feather, auteur van Ben ik een empaat?, laat zien hoe jij thuis kunt ontspannen.

Rust, harmonie en sereniteit zijn essentieel. Zorg dus dat je omgeving je zenuwstelsel kalmeert

Empaten raken snel overweldigd door prikkels vanwege hun gevoelige zenuwstelsel. Het is daarom heel belangrijk dat je diverse malen per dag aandacht aan jezelf besteedt. Self-care is een manier om stress te verminderen, je (geestelijke) gezondheid te verbeteren en langer te leven. Een absolute noodzaak dus! Omdat we momenteel vooral thuis zijn of veel werken waarbij we in ons huis tijd hebben om op te laden, hierbij enkele tips hoe je self-care in je huis kunt toepassen.

Creëer een prikkel-vrije omgeving

Omdat we zo gevoelig zijn, heeft onze omgeving een enorm grote invloed op onze zijns-toestand. Het is goed om te beseffen dat we leven in een wereld die chronisch overprikkeld is. Honderd jaar geleden waren er geen computers, mobiele telefoons, piepers, zoemers, televisies, gameconsoles, radio’s, elektrische wekkers, magnetrons, e-mails, appjes, laptops of internet. Mensen hadden nog nauwelijks de beschikking over een telefoon, koelkast, wasmachine, radio of auto.

Ons zenuwstelsel wordt te zwaar belast. Het wordt steeds moeilijker om je te onttrekken aan al deze geluiden, invloeden en verwachtingen. Dit is een van de redenen waarom self-care van cruciaal belang is, en niet alleen voor empaten.

Je bent mogelijk niet in staat om te beheersen wat er in de buitenwereld gebeurt, maar in je eigen huis kun je heel veel dingen aanpassen. Sta jezelf toe om alles te veranderen wat om verandering vraagt. Je kunt hierbij denken aan allerlei zaken: hoe je gezinsleden met elkaar praten, de verlichting, de temperatuur, geluiden, geuren, hoe de meubels staan, de aankleding, het kleurgebruik, de tijd waarop het hele gezin tv kijkt, licht en lucht van buiten, kamerplanten, zonwering, gordijnen en nog veel meer.

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de mensen met wie je in huis woont en wil je niet als een dictator dingen bij anderen opdringen. Het is wel goed als je dit soort dingen kunt bespreken met ze, zodat ze je kunnen steunen.

Breng harmonie in huis

Is er geen harmonie in jouw huis, dan is het voor vrijwel alle personen moeilijk om zich te ontspannen en zich veilig te voelen. Raap je moed bij elkaar en ga in gesprek met elkaar. Je kunt ook eventueel een coach of therapeut inhuren om dit proces op gang te helpen.

Omdat we hooggevoelig zijn, raken we snel overprikkeld door lawaai, geweld (echt of onecht), drama’s van anderen enzovoort. Het is dus belangrijk dat je grove, luide, gewelddadige, overweldigende of chaotische energieën zo veel mogelijk of helemaal uit je directe omgeving weert. Het hangt natuurlijk van jou af wat voor soort omgeving voor jou geschikt is en je mag zelf beslissen welke veranderingen goed voor jou zijn. Om je op weg te helpen, doe ik enkele suggesties:

  • Kijk niet meer naar lawaaiige, gewelddadige of heel indrukwekkende tv-programma’s of films.
  • Wees eerlijk tegen jezelf voor wat betreft je overtuiging dat drama’s en trauma’s een manier zijn waarop het leven jou je lessen leert. Ben je iemand die drama’s en trauma’s aantrekt? Trek je mensen aan die een chaotische energie hebben en altijd dramatische dingen meemaken? Geef jezelf toestemming om dingen makkelijk en probleemloos te leren en laat drama’s en trauma’s los.
  • Verwijder alle grove en indringende invloeden of pas ze aan. Laat niet voortdurend de tv of de radio aanstaan, leg geen telefoon of andere elektronische apparaten naast je bed als je slaapt en kijk eens goed naar de verlichting in je huis.

Zorg voor fijne energie

Het feit dat we een hekel hebben aan lawaai, chaos en geweld betekent dat we grote waarde hechten aan rust, vrede, harmonie en sereniteit. Breng dus veranderingen aan in je omgeving die je zenuwstelsel kalmeren. Hier zijn adviezen:

  • Reinig regelmatig de energie in huis. Een gemiddeld huis energetisch reinigen kost mij drie uur, maar zo uitgebreid is niet elke keer nodig.
  • Vertel je kinderen dat ze op bepaalde tijden stil moeten zijn.
  • Verander de verlichting, de gordijnen of de manier en de tijden dat licht en lucht het huis binnenkomen.
  • Sta jezelf toe om er af en toe niet te zijn
  • Luister naar rustgevende muziek, als je daarmee de rust in jezelf
  • Haal de natuur in huis. Neem enkele kamerplanten of een fonteintje, een diffuser voor essentiële olie of een paar stenen of kristallen.
  • Bekijk of de kleuren van de inrichting aangepast moet worden; misschien kun je van een kamer een meditatie of stilteruimte maken.

Tot slot: geef jezelf genoeg ruimte. Als het soms even niet lukt, je gefrustreerd raakt, boos wordt of gebrek aan inspiratie hebt, denk dan niet in problemen maar juist in oplossingen. Je energiemotor heeft af en toe een creatieve en fysieke uitlaatklep nodig, zoals dansen, zingen, muziek maken, schilderen of tekenen, yoga, sport, kracht-oefeningen of bijvoorbeeld schrijven.

Ben ik een empaat?

Ben ik een empaat?

Empaten zijn gevoelig voor de energieën en emoties van anderen, beschikken over een zesde zintuig en ervaren diepe spirituele verbondenheid met mensen en dieren. Dit kan overweldigend zijn en ervoor zorgen dat ze zichzelf totaal verliezen. Met deze praktische gids geeft Red Feather empaten alle tools in handen om zichzelf te versterken en zo hun rol in de ontwikkeling van de mensheid te kunnen omarmen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?