Bewustzijn

Spirituele betekenis van de zwaan: partnerschap, vrijlaten en transformatie

Door uitjebewust
Spirituele betekenis van de zwaan: partnerschap, vrijlaten en transformatie

De zwaan is een sierlijk wezen. De zwaan vertelt dat jij mag worden wie je echt bent. Dat je mag zijn in je volle pracht en dat je die tentoon mag spreiden, zodat anderen geraakt worden door jouw schoonheid.

Eeuwige trouw?

Zwanenkoppels zijn elkaar eeuwig trouw. Het is voor de zwaan eenvoudig. Die zoekt gewoon een andere zwaan die goed aanvoelt en wil paren. Ze zijn een paar tot in de eeuwigheid. Voor ons mensen ligt dat anders. Onze intelligentie speelt hierbij een rol. Maar ook wat ons is geleerd, voorgespiegeld en opgelegd in de vorm van normen en waarden. Wie is goed genoeg voor jou? Of zijn eigenlijk een heleboel partners geschikt, maar zijn we geneigd om iemand te willen veranderen. Lief mens, als dit je bekend voorkomt: stop ermee. Iemand verandert alleen als de drijfveer uit hem of haar ZELF komt.

Veel stellen komen erachter dat door de verhoging van de trilling van de aarde hun relaties er ineens heel anders uit zien. Jij bent aan het groeien, terwijl de ander blijft stil staan. Althans zo voelt het. Het enige wat er gebeurt, is dat jij meer in overeenstemming met jouw zielsafstemming wilt ZIJN. Dat je naar jezelf wilt kijken en vanuit onvoorwaardelijke liefde en compassie wilt leven. De ander is daar (nog) niet aan toe. Is dat erg? Nee. Zolang je kunt accepteren dat jouw partner zijn eigen weg heeft af te leggen niet. Het kan voorkomen dat je erachter komt dat het gat tussen jouw dimensie en die van de ander te groot is. In deze gevallen houdt de relatie geen stand, hoe hard beiden het ook proberen.

In elk leven komen partners voorbij die jou iets leren. Soms zijn ze even bij je en soms lang. Het belangrijkste is dat jij je op jouw weg om zwaan te worden nooit laat beperken door de ander (of wie dan ook) en jouw partner de ruimte geeft om zijn zwaan te ontdekken.

Beschermend zorgzaam

Als de zwaan haar eieren uitbroedt, ontstaat er een intense verbinding met de kleintjes in wording. Ook al vindt de zwangerschap zich buiten het lichaam plaats, de energie van moeder de zwaan is volledig doordrongen in de eieren. Net als bij de mens. Na hun geboorte begint de weg naar het zelfstandig maken van de jongeren. Ze te beschermen, maar ze ook hun eigen weg te laten ontdekken.

Zwanenouders zijn uiterst beschermend en de mens weet dat de vleugels van de zwaan eenvoudig botten kunnen breken. Ben jij heel beschermd opgevoed? Bescherm je jouw kinderen op dezelfde manier? Heb je gevoeld dat je hebt geprobeerd onder die bescherming uit te komen? Zie je dat jouw kinderen dat ook proberen? Alles waar te voor staat, lief mens, is overdone. Kinderen, jij zelf of die van jou, zullen altijd proberen om het anders te doen. Om hun eigen weg te vinden.

Vrij-laten

Heb je zelf kinderen en herken je nu dat je zelf dit beschermende gedrag hebt gekopieerd, terwijl je zelf daar zo’n hekel aan had. Neem dan wat over van de kracht van de zwaan en laat jouw kroost vrij om te ontdekken. Denk je nou werkelijk dat zwanenouders met zes jongen tegelijk alles zien wat hun kinderen uitvreten? Joh, daar hebben ze helemaal geen tijd voor. Zwanen scheppen de randvoorwaarden, zodat hun kroost kan opgroeien. Ze hebben het veel te druk met zorgen voor voldoende eten en schieten pas in de bescherming als er zich echt een gevaarlijke situatie voordoet. Dan is er altijd de geborgenheid van moeders vleugels. Het gaat erom dat je de basis meegeeft, waardoor ze begrijpen dat ze zelf hun leven kunnen creëren en daar ook de verantwoordelijkheid voor dragen.

Als alles altijd kan en mag, dan wordt de realiteit hard. Als er nooit iets kan of mag, dan wordt het vrije innerlijk verwoest en ontstaat er een soort wereldvreemd ZIJN. Als je zelf luchtiger in het leven staat en weet dat je neus stoten of je vingers branden (letterlijk of figuurlijk) een les oplevert, krijg je zelf ook meer ruimte en rust om aan jouw ZELF te besteden, want jij hebt zelf ook een weg af te leggen en bent van grote waarde voor het geheel.

Wees je eigen vader, moeder en kind

Dat jouw ouders jou daar nooit in begrepen hebben en waarschijnlijk ook wel nooit in zullen begrijpen, is niet erg. Zij hebben op hun manier hun best gedaan jou mee te geven wat hen het beste leek of waar ze toe in staat waren gezien hun zielsafstemming.

Ben je gekwetst? Boos? Teleurgesteld? Als die gevoelens zijn van JOU en jij bent degene die deze in jezelf moet oplossen. Dat kun je doen door voor jouw (wel)ZIJN zowel vader, moeder en kind ineen te laten versmelten. Dat is niet eenvoudig en vraagt van jou of je echt naar je innerlijk durft te kijken. Het mooie van volwassen zijn, is dat je je niet meer hoeft te houden aan alles wat je ooit opgelegd is. Pff, dat lucht op…

De zwaan in jou

Als de zwaan op wat voor manier dan ook op jouw pad komt, dan is dat een stimulans om verder te groeien. Om de zwaan te worden die je bedoeld bent te zijn in dit leven. Zie je de sierlijkheid van de mooie ronde vleugels als de zwaan rondzwemt in zijn levenspoel? Wil jij ook zo vrij, rustig en zorgeloos dobberen? Het enige wat je hoeft te doen is de ruimte daarvoor te vinden. Weg van de hectiek. De stilte in jezelf heeft bijzondere geheimen te onthullen, die je dan alleen kunt horen, voelen en/of zien. Dit krachtige dier met zijn sierlijke en sterke vleugels staat voor zichzelf. Volledig in zijn eigen kracht. Ga op zoek, lief mens, waar jouw krachten liggen. Wees je ervan bewust dat alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt daar een positieve bijdrage aan levert. Of het nu om nare of fijne ervaringen gaat, de les is altijd jouw verder te brengen op jouw levensmissie.

Zwarte zwanen

Naast de witte zwanen zijn er ook zwarte zwanen. Ze zijn even prachtig als de witte en het dier zelf heeft niets met zwart of anders gezegd duisternis te maken. Toch wordt de link door de mens automatisch gelegd. Lief mens, jij bent een lichtwezen. Maar houdt er rekening mee dat het duister op dit moment volop actief is om jou en alle andere lichtwezens uit hun kracht te halen. Je te verleiden toch op de weg te blijven waar je nu bent. Je voor te schotelen dat de eigenschappen die jou niet sieren en waar je vanaf wilt eigenlijk helemaal niet zo erg zijn. Dat er geprobeerd wordt jou in de derde dimensie te houden. Door verdriet op je pad te sturen. Door je enge dromen te laten beleven. Je ’s morgens wakker te laten worden met een zwaar gevoel. Twijfel en onzekerheden te zaaien. Daar komt bij dat wij vierde en vijfde dimensiemensen in onze vroegere levens vanuit de 1e, 2e en 3e dimensie zeker ook met duister te maken hebben gehad. Om te leren wel te verstaan. En dat is ons gelukt, want anders waren we hier nu niet.

Weet dat jij door wat jij in al jouw levens doorleeft hebt de kracht hebt om het witte licht vast te houden. Fier als een fakkel brandend in de nacht. Als we het over de zwarte en witte zwanen hebben, dan ben jij een witte. En het wordt tijd dat jij jouw transformatie naar de volwassen zwaan in gang zet of ermee doorgaat, wat er ook om je heen gebeurt. Zorg ervoor dat jouw licht blijft schijnen. Wees een baken voor degenen die zoekende zijn en deel wat je in je hebt. Dat is misschien wel meer dan je nu op dit moment kunt vermoeden, maar alles wordt onthult op het juiste moment. Kijk jij er ook halsreikend naar uit? Veel groeiplezier liefdevolle krachtige witte zwaan!

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Michelle 15 april 2019 - 13:11
  Reply

  Beste Karen, Allereerst bedankt voor het heldere stuk over de zwaan. Ik had hem al eens eerder gelezen op jouw website, maar aangezien ik de afgelopen week echt heel veel vliegende (witte) zwanen heb gezien, wilde ik toch weer even een kijkje nemen. Bij mij in de buurt zijn er nu veel zwanen aan het broeden, wanneer ik met de hond loop, kom ik er minstens drie tegen (één vrouwtje zit altijd ergens anders). Maar de reden dat ik een berichtje achterlaat, is dat ik nieuwsgierig ben of jij toevallig de betekenis weet van (veel) vliegende zwanen. Zelfs toen ik uit mijn slaapkamer keek, zag ik er één vliegen (dat had ik nog nooit gezien). Liefs, Michelle

  1. uitjebewust 16 april 2019 - 20:39
   Reply

   Beste Michelle, dank voor jou comment! Zwanen zijn trekkende dieren. In de winter zijn ze ergens anders om in de lente terug te keren op hun honk, dat ze weer helemaal fris en klaar maken voor het nieuwe leven dat eraan komt. Misschien mag jij gaan opruimen? Dat kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn, zodat jouw transformatie de ruimte krijgt om te groeien? Daarnaast kun je kijken naar welke richting jouw vliegende zwanen vliegen. Noord, zuid? Elke keer dezelfde richtiing of steeds een andere? Dat zegt iets over welke kant jij op mag gaan. Focus op 1 richting of heb je niet zo'n sterke focus en vlieg je alle kanten op. Verder kun je kijken naar het aantal zwanen. Nummers hebben immers ook een betekenis. 3 of 5? Zoek de betekenis eens op. En hoeveel zwanen, ze hebben duidelijk een boodschap voor jou, heb jij nodig om vaart te zetten achter jouw eigen transformatie? Zet de stappen en ga ervoor! Ik hoop dat dit je geholpen heeft.

 2. Henk, Geldrop 24 augustus 2019 - 22:16
  Reply

  Hallo, Door het lot ben ik verbonden met de mythologie van de zwaan. Ooit heeft een spiritueel begaafd persoon mij alles over de zwaan verteld, gelijk jouw getuigenis hierboven. Ik ben blij het hier nogmaals eens rustig terug te lezen. Mijn drie dochters waande ik kwijt, maar als ik jouw woorden nog weer eens terug lees denk ik dat ik me over hen niet zo bezorgd hoef te maken.....

  1. Angela 17 november 2020 - 22:27
   Reply

   Jeetje, wat een mooie tekst vind ik als eerste.. Vanmiddag had ik een baby zwaan achterhuis dienik ontdekte door een dof geluid tegen het raam en geroep. Hij kon geen kant op en leek hulp nodig te hebben. Leek niet gewond. Dierenambu gebeld en die ontdekten dat mama? Zwaan naast ons huis op onze caravan zat met wat bloed op het borstbeen en kon er niet af. Ze zijn gevangen en in het weiland gezet waar ergens de papa? Ook was en nu hopelijk weer veilig bij elkaar. Was en ben diep onder de indruk en vooral waarom bij mij. Ik vond vanmorgen ook witte lange veren naast dochterlief haar bed die anders altijd in dr vensterbank staan. Extra note. Ik ben 29 weken zwanger en daarom extra benieuwd naar de boodschap van dit gezin.

 3. Mark 10 november 2019 - 17:10
  Reply

  Wat een mooie beschrijving om te lezen! Ik was vandaag vissen met mijn zoon en we schrokken allebei plots klaps want ineens kwamen er 2 mooie zwarte zwanen achter een boom vandaan. Het mooie ervan was om er eerst van te schrikken!! En vervolgens de prachtige schoonheid ervan op te merken. Het gaf mezelf zo 'n fijn gevoel want door mijn hsp en overgevoeligheid wat mijn zoontje ook heeft. gaf het ook gelijk een fijne verbinding samen. Ik ben zo trots als vader om dit verhaal hierboven te lezen en mijn zoon ook op zijn eigen mannier zijn pad laat bewandelen. Samen staan we sterk en laten zorgen snel los.

  1. uitjebewust 12 november 2019 - 11:57
   Reply

   Prachtig Mark, wat fijn dat de zwaan jou geholpen heeft. Mooi dat jullie samen hier op aarde zijn en dat je jouw zoon de ruimte geeft voor zijn eigen pad. Dat maakt jou niet alleen een fijne vader maar ook zijn leermeester.

 4. Mary Robben 26 november 2019 - 18:35
  Reply

  Hallo ik heb vanacht een droom gehad over dat ik een nest met witte eieren vond en pakte een ei op en daar zat gouden versiering op ,ik wist ook dat er baby zwaantjes in zaten kan iemand met mij mee.denken over de evt betekenis hiervan ? Alvast bedankt groetjes mary

  1. uitjebewust 26 mei 2022 - 07:29
   Reply

   Hoi Mary, Ben je inmiddels achter de betekenis gekomen van jouw gouden eieren? Zo niet... dan is dit de reminder om jouw uniekheid alle ruimte te geven om 'uitgebroed' te worden. Je hebt eieren met 'een gouden randje' in handen. De vraag is, heb je er inmiddels iets mee gedaan? Dat zegt de zwaan...

 5. Marjolein 18 juni 2020 - 20:03
  Reply

  Ik stond net met een van mijn dochters bij mijn nieuwe huis aan het kijken. Voor het huis kwam er ineens een zwaan aanzwemmen van de linker kant. Ineens zei mijn dochter : kijk mama daar komen er nog meer aan. Van de rechterkant kwam er nog een zwaan aan met 7 kleine zwaantjes. Wij vonden het zo bijzonder! Dat hadden we nog nooit eerder meegemaakt!

 6. Mikkie 10 mei 2022 - 23:39
  Reply

  Ik droomde dat ik werd achtervolgd door een witte zwaan die erg dreigend op me af kwam. Deze droom is meerdere keren teruggekeerd. Ik vond het erg beangstigend. Voordat ik op de vlucht kon slaan werd ik wakker. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. uitjebewust 26 mei 2022 - 07:27
   Reply

   Hoi Mikkie, Dat betekent dat je mag stoppen met te vluchten voor jeZELF. Voor wie jij werkelijk van binnen bent. De zwaan komt je een reminder brengen dat het daar nu echt wel tijd voor is. Je mag stoppen met 'verstoppertje spelen' of je steeds aanpassen en daardoor niet ECHT jeZELF ZIJN. Laat maar zien hoe mooi en krachtig jij werkelijk bent. Dat kan best 'beangstigend' en onwennig aanvoelen in het begin, want ook jij hebt een geschiedenis, waardoor je je anders bent gaan gedragen. Word de zwaan, die je werkelijk bent....

 7. Majoes 24 september 2023 - 17:37
  Reply

  Wow, ik stapte op n zaterdag ochtend rond 8.30 uur uit de voordeur van mijn client van de thuiszorg en wilde naar mijn auto terug lopen, toen ik links uit mn oog hoek een stel zwanen zag staan op een meter afstand; prachtig, vader, moeder en 5 bijna volwassen jongen.. gebiologeerd bleef ik op een afstandje staan kijken.. hoe bijzonder, zo vlak bij me met niemand verder op straat, kreeg ik wel een bijzonder en dankbaar gevoel! Wat een kadootje.. ik zag er n betekenis in.. en begrijp dat ook ik me verder mag ontwikkelen, op oa hobo denk ik dat de baby zwaan die ik 7 jaar geleden was binnenkort als witte volwassen zwaan mag doorspelen:) heerlijk!

 8. Debbie Blankert 14 februari 2024 - 13:59
  Reply

  Ik zou met iemand gaan daten, helaas is er het weekend iets mis gegaan in onze communicatie waardoor we dus al enkele dagen geen contact meer hebben. Ik kom vaak met het uitlaten van mijn hond een zwaan tegen. ( zijn sterrenbeeld is kreeft) Die had ik dus ook al enkele dagen niet gezien. Net met de hond uitlaten zag ik eerst de zwaan en een paar minuten daarna zag ik hem lopen. Ik hoop zo dat dit iets betekend.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?