Bewustzijn

Wijsheid van Eckhart Tolle: zo vind je de beste oplossingen voor problemen

Door Eckhart Tolle
Wijsheid van Eckhart Tolle: zo vind je de beste oplossingen voor problemen

Een lastige situatie, moeilijke keuzes, vervelende problemen; zie er maar eens uit te komen met een vol paniekhoofd. Juist in deze situaties kun je tijdloze wijsheid van Eckhart Tolle goed gebruiken. In dit artikel lees je Tolle’s simpele aanpak voor elk probleem, hoe groot ook!

Als je verstand stil is,
kun je de vrede voelen
die voortkomt uit de aarde.

Je lost problemen niet op door te denken; je schept problemen door te denken. De oplossing verschijnt altijd als je uit het denken stapt en stil wordt en helemaal in het Nu bent, al is het maar een moment. Dan, als iets later het denken terugkeert, heb je opeens een creatief inzicht dat er eerder niet was.

‘Mijn gedachten drukten altijd zo zwaar op me,
totdat ik me bewust werd van de ruimte ertussen, hoe klein ook …’

Laat het overmatige denken achterwege en let op hoe alles dan verandert. Je relaties veranderen omdat je niet eist dat de ander iets doet om jouw zelfbesef te versterken. Je vergelijkt jezelf niet met andere mensen en je probeert niet meer te zijn dan iemand anders om je identiteitsbesef te versterken. Je laat iedereen zijn zoals ze zijn. Je hoeft ze niet te veranderen; ze hoeven zich niet anders te gedragen om jou gelukkig te laten zijn.

De zon gaat nooit onder.

Het lijkt alleen maar zo door het beperkte perspectief van de beschouwer.
Maar wat is het een sublieme illusie.

Tip van de redactie: online masterclass van Eckhart Tolle

Gun jezelf stilte middenin de wereld van chaos en laat je inspireren door Tolle’s rustgevende woorden. Het Findhorn retraite is een begrip onder liefhebbers van Eckhart Tolle’s lessen.

Ben je er klaar voor om je onder te dompelen in Tolle’s fijne, inspirerende woorden? Bestel dan jouw vier uur durende cursus (met onbeperkte toegang!).

bestel nu

Lees ook deze artikelen van Eckhart Tolle:

Deel dit artikel online
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de meest invloedrijke spirituele leraren van onze tijd. Hij is de auteur van verschillende bestsellers waarvan The Power of Now de bekendste is. In 2001 verscheen dit boek onder de titel van De kracht van het Nu bij AnkhHermes. Net als zijn andere boeken kent De kracht van het Nu vele herdrukken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?