Spiritualiteit

Ascensieproces deel 1

Door Diana Douma
Ascensieproces deel 1

We kunnen er niet omheen dat het leven jou bepaalde emoties laat voelen, waar je liever niet bij stil wil staan of die je liever niet wil voelen. We willen niet voelen, omdat we dat al die tijd niet hebben gedaan. We willen niet weten, omdat we liever onwetend blijven. We willen niet wakker worden, omdat we vrezen wat het ons zal brengen. Maar angst is slechts een illusie, als je het zelf kunt en wil zien. Maar om dat te begrijpen zijn er bepaalde processen nodig.

Je zal door bepaalde lagen van heling en bewustwording heen moeten gaan. Dat zal ervoor zorgen dat je weer mag gaan voelen. Je mag het verdriet en pijn en lijden weer voelen, want ook die gevoelens mogen er zijn. Wij zijn er door de jaren heen een ster in geworden om alles te gaan labelen als iets ‘goeds’ of ‘slechts’. Maar waarom is dat eigenlijk? Wie heeft bepaald dat verdriet, lijden en pijn ‘fout’ zijn? Geven niet juist deze emoties en ervaringen zoveel mooie lessen mee? Zijn het niet juist deze emoties die jou laten voelen dat je leeft? Juist deze ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je de andere kant van de munt des te meer kan waarderen.

Want als jij nooit verdriet, pijn of lijden hebt gekend, dan zal je de andere kant ook minder waarderen. Dan weet je niet hoe het voelt om gelukkig te zijn en weet je niet hoe het is om een vreugdevol leven te lijden.

Omarm het proces

Dit proces waar wij allemaal in zitten zal ons dichter bij onszelf brengen. Wij zullen dichter naar onze ware essentie komen en keren terug naar ons gevoel. Dit zal ervoor zorgen dat we weer vanuit ons hart kunnen leven, en dat we daar vanuit weer kunnen creëren.

Het hele creatieproces begint vanuit je hart. Maar om daar te moeten komen, zullen we eerst een paar stappen moeten doorlopen. Je kan met monopoly ook niet gelijk van start naar finish gaan, want je zal toch eerst alle hindernissen moeten nemen. In het leven zijn dat jouw lessen, hoe je het leven leeft. De hindernissen of lessen maken het leven juist zo mooi en onderweg valt veel te leren. Als alles makkelijk zou gaan, dan leef je niet echt en zal je nooit het leven zo compleet kunnen omarmen zoals je nu doet.

Het leven is een proces dat je mag omarmen, met goede en slechte tijden. Want na regen komt zonneschijn, alleen zijn we geneigd te blijven hangen in de negativiteit. We zijn gewend om te klagen en niet werkelijk te voelen. We zijn zo bezig om maar niet te voelen dat we onszelf in een vicieuze cirkel van ‘ellende’ vastzetten. Die tijd is nu voorbij en je mag je bewust worden van alle processen die plaatsvinden en waar jij je in bevindt. Je hoeft niets meer weg te duwen, want alles mag er gewoon zijn. Zonder labels, zonder oordeel en zonder weerstand.

Het helingsproces gaat stap voor stap

Je gevoelens zullen ups en downs kennen. Soms zal je niet weten waar je het moet zoeken, maar besef dat dit er allemaal bij hoort. Je gaat weer voelen, iets wat je al die tijd hebt weggeduwd. Al die tijd heb je niet willen of kunnen voelen, omdat je daar niet toe in staat was of omdat je het niet geleerd hebt. Maar dit is hoe het leven is en mag zijn. Doordat wij vaak blijven hangen, en een comfortzone willen maken van het leven, zal het proces alleen maar langer voortduren. Alleen wanneer je alles toelaat, zullen problemen sneller worden opgelost.

We zitten in een proces van heling. Deze heling kan zo ver terug gaan als je kindertijd of misschien wel je vorige levens. Verwacht in dit hele proces niet dat je meteen bent waar je zijn moet. Ook dit heeft tijd nodig. Blijf in het hele proces vooral lief voor jezelf. Soms moet je lichaam nog volgen, terwijl je hoofd er al is; of andersom. De ene keer neem je een stapje vooruit en dan weer een stapje terug. Maar weet dat jij altijd weer iets wint in die stapjes vooruit. Jij zult in al die stapjes vooruit weer een stukje geheeld hebben, al heb je dat zelf niet bewust door. Vertrouw er maar op dat dit het geval is.

Er wordt aan ons getrokken door verschillende lagen van bewustzijn. Dit kan betekenen dat je het ene moment in het 3D denken (het oude denken met oude patronen) zit, en het andere moment in 4D of 5D. In deze dimensie is je bewustzijn vergroot is en kijk je anders tegen de dingen en het leven aan. Je zult minder oordelen over jezelf, andere mensen en het proces. Dit zal met ups en downs gaan, maar je gaat steeds weer een stapje vooruit. Daar mag je echt op vertrouwen!

Vertrouwen

Vertrouwen is misschien wel het lastigste als je midden in een gedeelte van het proces zit waarin je juist het vertrouwen bent kwijtgeraakt. Maar blijf geloven en blijf vertrouwen dat ook jij zult komen waar je hoort te komen, en waar iedereen zal komen. Elk mens bewandelt een ander pad en elk mens heeft een ander bewustzijnsniveau. Vergelijk jezelf alsjeblieft niet met iemand anders zijn of haar proces, en blijf bij je eigen proces. In vertrouwen!

Vertrouw op jouw gevoel, jouw heling en jouw weg, want op een dag zal jij iemand anders weer helpen met zijn of haar proces. En dan zal jij diegene hetzelfde vertellen wat ik jou nu vertel. Ook jij zal op een gegeven moment een voorloper zijn voor een ander, en dat is niet omdat jij dan beter bent. Want ik ben ook niet beter, aangezien ik al die processen ook heb moeten ondergaan om te zijn waar ik nu ben. En ook jij zal die processen ondergaan, om te komen waar je moet zijn. Ook jij zal andere mensen door hun proces helpen door jouw licht te schijnen.

Je kan alleen een ander helpen als jij jezelf helpt. Als jij jouw licht laat schijnen, dan zullen anderen jou volgen en dan komt er een betere en mooiere wereld. Deze wereld is binnen handbereik, daar mag je op vertrouwen. Maar forceer niets en zet er geen tijd aan vast, want in werkelijkheid leven wij in een dimensie waarin tijd een illusie is. Tijd is 3D en de rest is oneindig, vertrouw daar maar op. Dit is het ascensieproces!

Namasté,

Love D

Verder lezen? Hier vind je ‘Ascensieproces deel 2’

Boekentip: Ontwaken in 5D

Boekentip: Ontwaken in 5D

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reactie
  1. Yvonne 21 november 2020 - 09:39
    Reply

    Woow! Wat mooi geschreven en uitgelegd. Duidelijk en down to earth. I LOVE IT ♡♡♡ dank je wel hiervoor! Het was precies de juiste taal, komt binnen ❤

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?