Bewustzijn

Ascensieproces deel 2

Door Diana Douma
Ascensieproces deel 2

Het hele ascensieproces brengt, door alle emoties die er loskomen en energieën die er rondgaan, ook allerlei verschillende klachten met zich mee. Verschillende processen die voorbij kunnen komen en die ik zelf ervaren heb zijn: onregelmatig slapen of rusteloos slapen, veel lucide dromen en soms zo moe zijn dat je bijna niet vooruit komt. Misselijkheid en duizeligheid. Tintelingen op je lichaam, drukkend gevoel en griepverschijnselen. Maar ook suizende oren, brandende ogen of je letterlijk uitgeput voelen: in dat geval is het verstandig om even je rust te nemen. (Heb je Ascensieproces deel 1 gemist? Die lees je hier.)

Je lichaam kan ook gaan veranderen, je balanceert als het ware tussen oud en nieuw. Het ene moment lust je haast niks en het andere moment heb je trek in alles wat je normaal afgezworen hebt, zoals vlees of junkfood. Laat dit gewoon toe, want dit is tijdelijk. Je lichaam wil zich aarden tijdens het hele proces, en heeft dit ook echt nodig om te kunnen aarden. Ik ben de afgelopen maanden ook wat kilo’s aangekomen, maar weet dat dit uiteindelijk gaat stabiliseren. Ook daarin mag je vertrouwen hebben. Het is in dit proces belangrijk dat je gaat leren luisteren naar je lichaam. Jouw lichaam weet heel goed wat het nodig heeft en dan mag je verstand dat niet in de weg zitten. Dus eet en rust wanneer je er behoefte aan hebt, en waar je ook maar behoefte aan hebt.

Lichamelijke klachten

Er kunnen zich ook verschillende lichamelijke klachten voordoen. Bepaalde kleine klachten, waarvan je dacht dat je ervan af was, kunnen weer de kop op steken. Je kunt regelmatig ziek worden of last hebben in je darmstreek: darmen staan voor emotie en loslaten. Darmen worden ook wel de tweede hersenen van het lichaam genoemd, dus als je emotioneel ergens mee zit kan dit weerslag hebben op je darmen.

Ieder orgaan geeft een ander signaal

Elk lichaamsdeel staat ook ergens voor: de nieren en blaas staan bijvoorbeeld voor angst. Lever en gal staan voor boosheid, frustratie en letterlijk gal spuwen. Longen staan voor verdriet en de dikke darm voor onveiligheid. De maag staat voor emotionele bezorgdheid, zoals depressie, angst en gevoel dat alles teveel is. Je milt staat voor zelfvertrouwen of het gebrek hieraan, maar staat ook voor je spijsvertering. En dan heb je nog je dunne darm: je krijgt bijvoorbeeld diarree als je meer op je bordje krijgt dan je kan verdragen. En als laatste en mooiste deel van het lichaam het hart: dat staat voor kwetsbaarheid.

Emoties hebben heel veel directe weerslag op jouw lichaam. Dus als je in het ascensieproces zit en jouw lichaam wil zich helen met behulp van de energieën die nu rondgaan op aarde, dan kunnen er verschillende lichamelijke klachten voorkomen. Dit hoort allemaal bij het proces, dus verlies geen vertrouwen en weet dat je onderweg bent. Dat neemt niet weg dat je bij bepaalde klachten die je niet vertrouwt altijd even een hulplijn kan inschakelen. Verder kunnen al deze processen ook lichamelijke klachten zoals spierpijn en dergelijke veroorzaken. Rust is belangrijk en lief zijn voor jezelf ook. Ga naar de sauna, laat je masseren of ga naar een healer om het proces te versnellen of verzachten. De natuur doet ook wonderen, dus ga naar buiten. Blijf luisteren naar de behoeften van jouw lichaam, maar weet dat dit allemaal bij het hele proces hoort.

DNA verandert

Je DNA verandert letterlijk en je lichaam is zo intelligent dat het zichzelf kan genezen. Weerstand maakt het op dit moment alleen maar moeizamer. Doordat je DNA verandert kan je gevoeliger worden voor alles. Dit kan betekenen dat je zomaar uitslag kan krijgen van bepaalde producten, die je voorheen altijd hebt gebruikt. Maar jouw lichaam kan dit niet meer verwerken, mede omdat het niet goed is voor jouw lijf. Bepaalde allergieën kunnen voorkomen, zoals eczeem of andere schimmels om maar een voorbeeld te geven. Doordat je gevoeliger wordt, kan het ook voorkomen dat je van eetpatroon wil of moet veranderen. Je kan bepaalde voedingsmiddelen niet meer verdragen en dit kan gaan om vlees of vis of bewerkt voedsel. Dit heeft ermee te maken dat dit voedsel niet meer zuiver is en dus ook niet zuiver voor jouw lichaam.

Jouw lichaam is jouw tempel, dus is het belangrijk dat je het zo ook gaat beschouwen en dat je goed voor jouw lichaam gaat zorgen. Beweging is ook erg goed voor jouw lichaam, zodat je alle emoties en energieën die je opgepikt hebt of vasthoudt weer los kan laten en kan laten stromen. Alles is energie en mag blijven stromen. Je hoeft niet heel zwaar te trainen, maar beweeg vooral in de vorm van wandelen, fietsen of cardio. Blijf lief voor je lijf en blijf luisteren naar je lijf!

Emoties

Doordat je gevoeliger wordt en doordat er emoties loskomen, zal je ook meer empathie ontwikkelen. Je zal misschien wel meer gaan huilen en emotioneler worden over bepaalde dingen die je ziet en/of ervaart. Dit kan confronterend zijn en jou uit jouw comfortzone halen maar weet dat jij weer terug gaat naar je ware essentie en jouw authentieke zelf. Je ego begint af te brokkelen, omdat je ego niet meer dienen zal in de nieuwe tijd.

Je terugtrekken

In dit proces zal je je misschien steeds meer terug willen trekken. Zonder invloed van anderen of van buitenaf, omdat je merkt dat je steeds meer op gaat pikken van andermans emoties. Je kan je gaan afsluiten en/of opsluiten en meer soul-searching willen doen. Dit kan eenzaam zijn, maar weet dat je er niet alleen voor staat. Je hele leven kan veranderen, want de keuzes die je eerst maakte dienen niet meer. Je wil niet meer je oude leven leiden, maar kiest een andere weg. Een weg die meer aansluit bij jouw nieuwe ‘ik’. En je gaat gelijkgestemden opzoeken om daar verbinding mee te zoeken, en dan bedoel ik ook ‘echte’ verbinding. Tijdens dit hele proces zullen allerlei emoties de kop op steken, en soms kun je ze maar moeilijk bijbenen. Maar als je bij jezelf blijft en naar jouw behoeften blijft luisteren, zul je steeds meer gaan scherpstellen.

Steeds beter weet je op jouw emoties in te spelen en daardoor weet je wat jouw emoties jou willen vertellen. Je komt steeds beter terug bij jezelf en je gaat alles wat je altijd aangeleerd is weer ontleren. Steeds meer kom jij in jouw kracht en je gaat steeds meer beseffen waar het om draait in het leven en wat jouw potentie is. Je gaat steeds meer beseffen dat jij het licht bent en dat jij tot veel meer in staat bent, dan jou al die tijd voorgehouden is. Je komt steeds dichter bij jezelf.

Negativiteit vs positiviteit

Deze gevoelens die je nu weer opnieuw ontdekt hebt en die diep verborgen zaten onder die lagen van je ego en pijnstukken, gaan je ook anders helpen kijken naar de wereld. Je gaat zien dat bepaalde emoties en bepaalde negativiteit een heel slecht effect hebben op jouw gestel, en jou daarmee ook klein houden. Je gaat ook steeds minder negativiteit, geweld, drama etc kunnen verdragen, waardoor je ook de dingen gaat doen en opzoeken die jouw vibratie/frequentie verhogen. Daardoor kom je altijd in een staat van positiviteit en manifestatie terecht. Deze staat kunnen we allemaal bereiken als we door alle processen heengaan.

Wees je ook bewust van alles wat je eet, leest en luistert gezien alles een bepaalde vibratie/frequentie heeft. Ga de natuur in en maak contact met de natuur. En wil jij meer positiviteit in jouw leven, dan zal je ook niet meer zo vaak naar het geweld op tv of het nieuws moeten/willen of kunnen kijken. Dan ga je niet meer zoveel bewerkt voedsel eten en ga je niet meer zo vaak oordelen of negativiteit verspreiden. Blijf vooral bij jezelf en luister altijd naar jouw gevoel, en laat je niet van de wijs brengen door iets of iemand.

Als je in een transformatie zit, zal jou omgeving hier niet altijd in mee kunnen of willen gaan. En dan kan jouw omgeving proberen om jou weer terug te trekken, maar blijf bewust bij wat jij weet en voelt: wat goed is voor jou. Doordat je steeds meer terug gaat komen bij jezelf, zal je merken dat je ook steeds beter naar jouw gevoel kan luisteren. Twijfel niet aan jouw gevoel en volg die te allen tijden. Ook als je dat nooit gedaan hebt, mag je dat weer gaan leren doen. Je mag weer op jezelf leren vertrouwen en in jezelf geloven! En vooral vertrouwen hebben in het hele ascensieproces.

Namaste,
Love D

Deel 1 gemist? Hier vind je ‘Ascensieproces deel 1’

Boekentip: Ontwaken in 5D

Boekentip: Ontwaken in 5D

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?