Spiritualiteit

Kaarsenmagie: de betekenis van verschillende kleuren kaarsen

Door Sanne van Dort
Kaarsenmagie: de betekenis van verschillende kleuren kaarsen

Kaarsenmagie is eeuwenoud en wordt door (natuur)religies over de hele wereld ingezet. Een kaars staat symbool voor het element vuur, voor de kracht van de zon en levensenergie. Wil je zelf beginnen met de magie van kaarsen? Begin dan bij dit artikel waarin je de betekenis van verschillende kleuren kaarsen vindt.

Bij kaarsenmagie zet je de transformerende kracht van het vuur in om jou wensen en zielsverlangens het universum en de fijnstoffelijke wereld in te sturen.

Bij kaarsenmagie zet je de transformerende kracht van het vuur in om jou wensen en zielsverlangens het universum en de fijnstoffelijke wereld in te sturen. Vuur reageert snel op magische handelingen waardoor dit een krachtig manifestatietool is. Je gebruikt de energie die vrijkomt bij het branden van de kaars in combinatie met jouw wens. De energie van de kaars en jouw eigen energie, vormen samen de magie.

De volgende elementen zijn belangrijk bij kaarsenmagie:

Je intentie of doel

Als je start met kaarsenmagie is je intentie het allerbelangrijkste. Tijdens het kaarsritueel is het belangrijk dat je je wens duidelijk kunt uitspreken en visualiseren. Als je kaarsenmagie bijvoorbeeld gebruikt om een nieuwe baan aan te trekken, visualiseer dan je droombaan. Als je vraagt om meer geld, visualiseer dan bijvoorbeeld een gevulde bankrekening. Zie voor je wat je wilt bereiken met je wens.

De grootte van de kaars

Als je een kaars hebt die uren nodig heeft om op te branden, kan dat afleidend werken voor degene die de spreuk uitvoert. Effectiever is daarom om een kleinere kaars te gebruiken die een kortere periode brandt. Er zijn speciale Spell candles die ongeveer 10 minuten branden, hierdoor ben je veel beter in staat geconcentreerd je intentie te zetten en de uitkomst van je doel te visualiseren. Blaas een kaars die je gebruikt voor kaarsenmagie nooit uit, want dan zal de manifestatie niet werken.

Oude of nieuwe kaars?

Gebruik altijd een nieuwe kaars. Een kaars die je eerder hebt gebruikt is niet geschikt. Een gebruikte kaars kan verkeerde energie of onjuiste trillingen hebben opgenomen en dit kan weer leiden tot minder gunstige uitkomsten.

De kleur van de kaars

De kleur van de kaars is erg belangrijk bij kaarsenmagie, naast jouw intentie, je concentratie en de spreuk. Het is dan ook belangrijk om de kleur van de kaars altijd met zorg uit te kiezen. Kaarsen die van binnen en van buiten dezelfde kleur hebben werken het allerbeste. Kleuren hebben ieder hun eigen golflengte, trilling en kracht. Een kaars die bestaat uit één kleur kan jouw wens met extra kracht het etherisch veld in sturen.

De betekenis van kleuren

Rood: Is een activerende kleur die staat voor kracht, vastberadenheid, voor moed, kracht bij tegenwerking en voor veranderingen in moeilijke omstandigheden. Ook wordt deze kleur gebruikt om liefde, passie, verlangen, energie, zelfvertrouwen en seksuele potentie aan te trekken.

Oranje: Is een goede kleur om gezondheid, enthousiasme en vreugde aan te trekken. De kleur wordt ook gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om bijvoorbeeld een project vrucht te laten dragen. Ook bij het vinden van aantrekkingskracht, vriendelijkheid, actie, creativiteit en succes.

Geel: Staat voor licht en wordt gebruikt voor leren, kennis en inzichten. Ook is dit een goede kleur voor samenwerking, optimisme, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en hoop.

Groen: Wordt gebruikt om succes, geluk, groei, geld en voorspoed aan te trekken. Wordt ook gebruikt voor werk, persoonlijke doelen, stabiliteit, kalmte, evenwicht en betrouwbaarheid.

Blauw: Staat voor wijsheid, vrijheid en vrede. Helpt bij het verleggen van grenzen en zorgt voor vertrouwen en veiligheid. Deze kleur wordt gebruikt bij genezing, reinigen van de ziel, communicatie, inspiratie en rust.

Paars: Wordt gebruikt bij spirituele groei, ambitie, dromen en het verhogen van capaciteiten. Wordt ook gebruikt voor eigenwaarde, zelfstandigheid, kracht, macht, een hoger plan, genezing en idealisme.

Roze: Wordt gebruikt bij de zachtere aspecten van liefde zoals vriendelijkheid, voor verzoening en harmonie. Deze kleur kun je ook gebruiken voor liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, ruimdenkendheid en vrouwelijkheid.

Wit: Is de basiskleur van de kaarsenmagie en staat onder andere voor levenskracht, energie, de start van iets nieuws, spiritualiteit en vreugde. Verder wordt deze kleur gebruikt voor maanmagie, zuiverheid, reinheid, meditatie, spirituele kracht en bescherming. Wit kan eigenlijk voor alle wensen gebruikt worden omdat het alle kleuren in zich heeft.

Bruin: Is een fijne kleur voor aarding, balans, dieren, huis en stabiliteit. De kleur bruin biedt ook ondersteuning (fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel).

Zwart: Absorbeert alle kleuren en wordt daarom gebruikt ter bescherming en het weghalen of verdrijven van negatieve energie. Daarnaast staat een zwarte kaars symbool voor bescherming tegen ziekte.

Heb je behoefte aan meer tips over kaarsenmagie of bijvoorbeeld je huisaltaar of edelstenen? Neem dan eens een kijkje op de website van Blooming Home.

Heks in het groen

Heks in het groen

Wil je nog meer leren over kaarsenmagie en andere magische rituelen? Dan is het boek Heks in het groen van Lunadea echt wat voor jou! De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over magie:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?