Bewustzijn

Om uit je pijn te komen: zo ga er doorheen en doorleef je je emoties

Door Diana Douma
Om uit je pijn te komen: zo ga er doorheen en doorleef je je emoties

Te vaak zie ik nog mensen vluchten voor wat er zich aandient. Qua emoties komt er veel los de laatste tijd, en men probeert te vluchten door niet zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Men blijft hangen bij de emoties, en dan gaat men vervolgens in weerstand. Weerstand die je nog meer vastzet en je ergens ook in een vicieuze cirkel laat ronddraaien. Een verhaal wat zich steeds opnieuw afspeelt, een cd die op replay staat. Maar je beseft dan niet dat er doorheen gaan en de emoties/gevoelens te doorleven, jou veel sneller door alle processen heen helpt. En jij weer veel sneller in een staat van vreugde terecht kan komen.

Jij bent het die weerstand creëert, door je gevoelens niet aan te gaan. Door elke keer maar te vluchten of afleiding of antwoorden van buitenaf te zoeken. Ik ben ook maar een wegwijzer die jou de tools aanreikt, maar je mag het zelf gaan doen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat we zelf de verhalen maken en afspelen en herhalen… Dus we kunnen onszelf er ook weer uithalen. Ga jezelf niet uit de weg, ga je emoties niet uit de weg, voel wat voor gevoelens door je lijf gaan, zonder ze weg te duwen. Positief, maar ook negatief. Accepteer nou eens dat jij ook slechte kanten hebt, die jou juist maken tot wie je bent. Slecht en goed is niets anders dan een label dat gecreëerd is, en wij ergens zijn gaan geloven dat dit niet goed is aan ons. JAWEL, alles is goed aan jou! Alles compleet maakt jou juist heel. Als we allemaal perfect op aarde zouden komen, dan valt er toch niks te leren en te ontwikkelen? Ga door de pijn en het verdriet, de frustratie, de onmacht, het onvermogen, de depressie, de boosheid en ga zo maar door. We mogen deze gevoelens echt WEL voelen! We moeten ze voelen, om ze te integreren.

Heb compassie met jezelf!

Dat kritische stemmetje wat steeds door je hoofd gaat, dat je dit niet goed doet en dat niet goed doet. Dat stemmetje dat zegt dat je ergens al moet zijn, om heel te zijn. NEE, accepteer jezelf toch eens zoals je nu al bent. Je bent UNIEK! Je bent PRACHTIG! Je bent MOOI! Je bent BIJZONDER! Je bent PERFECT in jou IMPERFECTIE!

Laat dat kritische stemmetje (ego) toch niet de overhand nemen en ga ook vaker die dingen benoemen die je wel goed doet. En als je dingen in jouw ogen niet goed doet, kijk er dan naar… is dit echt waarheid? Of is dit een oude overtuiging? Is het omdat je vroeger altijd te horen kreeg dat je dit niet goed deed of dat niet goed was? Door ouders, vrienden, andere mensen…de maatschappij. Alles wat de buitenwereld jou verteld, hoeft nog niet jouw waarheid te zijn. Geloof toch eens meer in je eigen kracht en wat je werkelijk allemaal in jou hebt. Heb compassie met jezelf en wees eens liever voor jezelf.

Kies toch eens voor jezelf! Jij bent hier alleen gekomen en je gaat alleen weer weg, dus word je eigen beste vriend of vriendin. Niemand anders doet het voor je, jij moet met jezelf leven…dag in en dag uit. Dit kan alleen door weer van jezelf te leren houden en niet continue af te wijzen. Kijk eens naar wat je allemaal al als mens hebt moeten verduren, hoe zwaar het leven soms kan zijn. En jij hebt alles doorstaan, jij staat er nog. Zie hoe krachtig jij bent! Zie in wat voor POWER jij al in je hebt, maar omdat je zo gefocust was op dat kritische stemmetje heb je dat niet gezien. Maar nu mogen je oogkleppen af, nu ben je wakker, nu weet je dat het anders kan. Nu weet je dat jij alles zelf in de hand hebt.

Weerstand doet meer pijn

Het doet geen pijn om de emoties/gevoelens te doorleven. Maar omdat je het nog nooit gedaan en/of geleerd hebt, weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Nou gewoon voelen! Niets meer dan dat. Als je boos bent, stop het dan niet weg en wordt even lekker goed boos. Als je onmacht voelt, ga dan in die onmacht zitten en voel wat het met je doet. Of ben je depressief?…

Ik weet als geen ander hoe moeilijk dit is, omdat je alleen maar in de weerstand zit. Maar bij depressie is overgave de sleutel. Om echt toe te geven aan wat je voelt, want de weerstand maakt het alleen maar zwaarder. Jij moet het doen, een ander kan het niet voor jou doen. Iedereen moet zelf verantwoording nemen voor zijn of haar eigen stukken. Je kan handvatten krijgen, en hulp vragen, maar uiteindelijk zal je zelf alles moeten doorleven, doorvoelen, ervaren. Des te sneller kom je er ook weer uit. Net als de lotus die door de modder heen moet, om te kunnen bloeien. Je moet het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor.

Zeker in deze tijd waarin een heleboel mensen aan het wakker worden zijn, en door dezelfde processen heengaan. De sluier gaat af, en mensen beginnen dingen meer te snappen. Krijgen een ander perspectief op het leven, en gaan andere keuzes maken. Energetisch gebeurd er zoveel dat we collectief in een sneltreinvaart zitten, en daarmee een shift in het bewustzijn van de mensen maken. Iedereen triggert elkaar om hoger in bewustzijn te komen, en iedereen activeert elkaar en zal meer zijn of haar zielengroep vinden. Mensen met wie je resoneert en groeit en elkaar helpt.

Oude tijd vs Nieuwe tijd

In de oude tijd (3d) dwingen mensen elkaar nog dingen af, manipuleren om hun zin te krijgen. Controle over elkaar proberen te houden, omwille van hun eigen geluk. Alles voor hun eigen persoonlijk agenda en hun eigen geluk. In de nieuwe tijd (5d) gaan we naar resonantie toe. Wat wel resoneert met jou, dat volg je en wat niet resoneert met jou laat je los. Niet meer verplicht in een relatie blijven, of bij een baan blijven of iets doen wat niet meer goed voelt. Als het niet resoneert, dan ga je door naar iets anders. Wij zijn als mens hier neergezet om te creëren en niet om onszelf vast te zetten. Vast te zetten in relaties waar we niet gelukkig van worden, banen aan te houden die ons energetisch leegmaken en ga zo maar door.

We zijn hier op aarde om te creëren en dingen uit te proberen, te leren. Om mee te gaan op de flow van het leven en met gemak en zonder oordeel dingen los te laten als het niet meer resoneert. Geen oordeel over elkaar te hebben als we een ander pad kiezen, maar het zien als een kans voor die ander om verder te groeien en te ontwikkelen en dit ook aan te moedigen. En wie weet kom je elkaar wel weer in een andere periode weer tegen, want je hebt even een ander pad genomen ..omdat jouw ziel andere dingen moest leren. Leer weer te spelen op de energieën van het leven, en wat er zich op elk moment aandient.

Leer in het NU te leven, en te genieten van de weg waar jij je op bevindt. Niks meer vast te zetten, of ver vooruit te plannen, maar meer mee te gaan op de spontaniteit van het leven. En iedereen dit ook in zijn of haar eigen vrijheid te laten doen, waardoor we als een vloeiende beweging door het universum heen stromen. Zoals het bedoelt is. Kijk maar eens naar een groep vogels die in de lucht vliegt en in synchroniciteit door de lucht vliegt, zonder tegen elkaar aan te botsen. Die vertrouwen, die gaan mee op de stroom van het leven, die zetten zichzelf niet vast. Hier mogen we allemaal ook naartoe gaan. Vertrouw meer op het leven en wat er zich aandient, en ga spontaner door het leven. Leef met het moment, en voel wat je met elk moment nodig hebt en waar je behoefte aan hebt. Laat de controle maar los, dan zal alles zelf tot bloei komen.

Heb jij hulp nodig in deze tijden? Wil je weer terugkomen bij jezelf en in je lichaam en weer vertrouwen in jezelf en het leven krijgen? Wellicht kan ik jou daarbij helpen. Ik heb mijn eigen massage&healing praktijk waar ik mensen zoals jij weer in contact met jezelf en in balans help te komen. Doormiddel van acces bars/healingen(ook op afstand)/massages/coaching/yoga. Neem gerust een kijkje op mijn website voor meer info www.amishaglow.com Je mag mij ook altijd een bericht sturen als je meer vragen hebt over een behandeling.

Namaste,
Diana Douma

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?