Home Op zoek naar een inspirerend boek? Lees onze toplijsten

Op zoek naar een inspirerend boek? Lees onze toplijsten

Door Anouschka van Wettum

Vakantie, weekend, of een avondje op de bank: het is heerlijk om weg te kruipen in een goed boek. Ben jij op zoek naar een inspirerend boek, een waargebeurd verhaal of een boek dat je verder helpt in je spirituele en persoonlijke ontwikkeling? Wij zetten voor jou de mooiste, meest inspirerende boeken op een rijtje!

Spirituele & persoonlijke ontwikkeling

Ben jij hooggevoelig of zit je in een transformatieproces? Boeken over spiritualiteit en zingeving kunnen je nieuwe inzichten geven en je inspireren om te groeien. Lees bijvoorbeeld deze spirituele klassiekers of deze boeken over persoonlijke groei. Deze boeken over hooggevoeligheid helpen je op weg als je meer emoties en details opvangt dan anderen om je heen. Ben je je meer intellectueel aan het ontwikkelen, dan zijn deze filosofische boeken echte aanraders.

Ook kun je inspiratie opdoen met de persoonlijke verhalen van anderen of misschien verdiep je je liever in (spirituele) romans en persoonlijke zoektochten. Ben je benieuwd wat de sterren en maan over jou zeggen? Deze boeken over astrologie en de maan helpen je verder. Ook hebben we voor jou de beste boeken over engelen op een rijtje gezet.

Lichaam & gezondheid

Ons lichaam is de basis voor hoe we ons voelen. Boeken over gezondheid helpen je om te ontdekken hoe jouw lichaam zich het beste kan gaan voelen. Wil je jouw voedingspatroon op jouw lichaamstype aanpassen? Dan zijn deze boeken over  Ayurveda iets voor jou. Of bekijk deze boeken over yoga om te zien hoe je met beweging stress kunt verlichten en je mind-body connectie kunt leggen. En met deze Mindfulness boeken leer je je emoties en gedachtes niet langer jou te laten beheersen.

Ben je langdurig ziek en lijkt de standaard geneeskunde jou niet verder te kunnen helpen? Dan helpen deze boeken om je te oriënteren op alternatieve geneeswijzen. En deze boeken over de overgang & ouder worden helpen om je lichaam in iedere fase van het leven met liefde te kunnen omarmen.

Gezin & Relaties

Wil jij je verdiepen in jouw relatie tot andere mensen? Deze boeken over relaties geven je inzicht in hoe jij met anderen omgaat en zij met jou. En deze Valentijnsboekentips zijn speciaal om jouw geliefde cadeau te doen! Ook hebben we inspirerende boeken over kinderen en opvoeding hier voor jou verzameld. Ook kun je interesse hebben in hoe wij ons als mensheid tot elkaar verhouden: dan zijn deze boeken over compassie must-reads.

Ben je juist een dierbare verloren en ben je opzoek naar hoe je daarmee om kunt gaan? Wellicht bieden deze boeken over rouw & verlies troost en begrip.

Vakanties & feestdagen

De beste tijd om te lezen is vakantie! Ieder seizoen heeft zijn eigen energie. Deze boeken zijn heerlijk om tijdens de zomervakantie te lezen en zo je mind, body en soul te voeden. Tijdens de herfstvakantie zijn deze boeken een heerlijke verwennerij, en rond Kerst en Oud&Nieuw kruipen wij het liefste met deze boeken op de bank. En deze boeken zijn in de lente heel toepasselijk.

Dagelijks leven

Tot slot nog enkele boekentips die iedere dag van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar evenwicht in je werk dan zijn deze tips iets voor jou. Of wie weet ben je benieuwd naar het effect van kleur in je leven en wil je meer leren over de wondere wereld van kleuren iedere dag. En schijnt het zonnetje lekker buiten? Dan zij deze boeken heerlijk luchtig om mee in de tuin te gaan zitten, of in een park.

Wat zou jij willen lezen?

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Leave a Comment