Home Boekentips Boekenladder: 7x lezen over ayurveda

Boekenladder: 7x lezen over ayurveda

Door Redactie

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer die uitgaat van de filosofie dat ieder lichaam anders is en eigen behoeftes heeft. De basis is balans: als je teveel hitte hebt, heb je behoefte aan koelte. Als je weet wat jouw natuurlijke lichaamstype is en je weet hoe jouw lichaam op dit moment voelt, kun je met voeding je balans terugvinden. Om je hierbij te helpen bestaan er talloze ayurvedische kookboeken met uitleg, en wij lichten graag onze 7 favorieten uit.

1. East by West van Jasmine Hemsley

Hoe werkt ayurveda in de westerse keuken? Jasmine Hemsley legt het uit in East by West en geeft je meteen 140 ayurvedische recepten om mee aan de slag te gaan. Als je benieuwd bent naar wat ayurveda inhoudt en wat jouw lichaamstype (dosha) is, dan is dit boek een must have (met prachtige foto’s!). Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 29,99 met gratis verzending.

 

 


2. Balans in je leven van Deepak Chopra 

Als je geïnteresseerd bent in de filosofie achter ayurveda als bron van genezing, dan is Balans in je leven van Deepak Chopra iets voor jou. Chopra legt uit dat ziekte ontstaat door een verstoring van de dosha’s (energieën). Wanneer je je dosha’s in balans brengt zul je zowel psychisch als lichamelijk beter in balans komen.

Wil je meer lezen? In onze webshop kun je vast door het eerste hoofdstuk bladeren. Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 29,99 met gratis verzending.


3. Ayurveda, gezondheid voor iedereen van Coen van der Croon

Ben je op zoek naar een introductie in ayurveda? Wil je weten wat die dosha’s inhouden? In Ayurveda, gezondheid voor iedereen geeft Coen van der Croon hier antwoord op. Voor een zacht prijsje is dit boek een fantastische introductie in de ayurveda om je te oriënteren.

Benieuwd naar de praktische tips uit dit boekje? Bestel hem direct in onze gecertificeerde webshop Boekenwereld.com voor € 12,99.


4. Ayurvedische geneeskunde van Corwin Aakster en Fleur Kortekaas

Ayurva als alternatieve geneeswijze kom je overal op internet tegen. Maar hoe weet je of deze informatie betrouwbaar is?  Ayurvedische geneeskunde van Corwin Aakster en Fleur Kortekaas biedt de meest up-to-date informatie, op een begrijpelijke manier geschreven door medische professionals. Ze geven uitleg over het uitgangspunt van de ayurveda: de diepe verbondenheid tussen mens, natuur en kosmos, en toont de verschillende therapieën in onze cultuur. Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 12,50.


5. Ayurvedisch kruidenboek van Deepak Chopra

Een hogere weerstand door Ayurveda? In het Ayurvedisch kruidenboek zie je hoe je op natuurlijke wijze een hogere weerstand en meer energie kunt krijgen. Het boek geeft een beschrijving van de veertig meest gebruikte kruiden uit de Ayurvedische keuken. Nieuwsgierig? Bestel hem hier voor €15,99.  Verschijnt op 24 april 2018


6. Het hot belly dieet van Deepak Chopra, Suhas Kshirsagar

Ben je op zoek naar balans voor je stofwisseling met ayurveda? Dan is Het Hot Belly dieet iets voor jou: in 30 dagen ga je anders eten, je anders voelen en ontdekken wat ayurveda voor je kan doen als ‘dieet’. Dit boek richt zich vooral op de stofwisseling, die voor een groot deel bepaalt hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Een verstoorde stofwisseling leidt tot overgewicht en vermoeidheid. Deze lezer van Inspirerend leven probeerde het dieet uit.

Ben je benieuwd geworden? Bestel Het Hot Belly dieet in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.


7. Ayurveda van Happinez

Wist je dat Happinez ook een boekje aan ayurveda heeft gewijd? In Ayurveda leggen ze uit hoe de gezondheidsleer het leven mooier, harmonieuzer en gelukkiger kan maken. Ook delen ze een aantal heerlijke recepten om meteen aan de slag te gaan. Het boek is verkrijgbaar voor € 19,95.


Ben jij al bekend met Ayurveda?

Laat je ervaringen achter in de reactie.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

2 reacties

Cindy 30 september 2018 - 13:21

Wat leuk dat jullie Ayurveda in de spotlight zetten. Kijk dan vooral naar up and coming auteur Sahara Rose Ketabi (www.iamsahararose.com) Haar tweede boek over Ayurveda komt op 2 oktober uit. Net als haar eerste boek dat vorig jaar verscheen heeft Deepak Chopra haar voorwoord geschreven. In het Engels, maar ontzettend de moeite waard!

Reply
Suzanne van den Heuvel 30 september 2018 - 16:23

Ja, ik ben redelijk bekend met Ayurveda. Ik kook al jaren uit allerlei Ayurvedische kookboeken en ik vind het heerlijk. Ik mis een paar boeken in jullie rijtje, waar ik heel enthousiast over ben en die ik anderen en jullie niet wil onthouden nl.: Het Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw. Heldere uitleg over Ayurveda en fijne recepten, met foto’s.
Het CHOPRA KOOKBOEK van D. Chopra, David Simon en Leanne Backer ook met een 30 dagen verjongingsdieet.
Hartelijke groet, Suzanne

Reply

Laat een bericht achter