Boekentips

Boekenladder: 6x lezen over ayurveda

Door Redactie
Boekenladder: 6x lezen over ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer die uitgaat van de filosofie dat ieder lichaam anders is en eigen behoeftes heeft. De basis is balans: als je te veel hitte hebt, heb je behoefte aan koelte. Als je weet wat jouw natuurlijke lichaamstype is en je weet hoe jouw lichaam op dit moment voelt, kun je met voeding je balans terugvinden. Om je hierbij te helpen bestaan er talloze ayurvedische boeken met uitleg. Wij lichten graag onze 6 favorieten uit.

East by West

East by West

Hoe werkt ayurveda in de westerse keuken? Jasmine Hemsley legt het uit in East by West en geeft je 140 ayurvedische recepten om mee aan de slag te gaan. Als je benieuwd bent naar wat ayurveda inhoudt en wat jouw lichaamstype (dosha) is, dan is dit boek een must have (met prachtige foto's!).

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Balans in je leven

Balans in je leven

Als je geïnteresseerd bent in de filosofie achter ayurveda als bron van genezing, dan is Balans in je leven van Deepak Chopra iets voor jou. Chopra legt uit dat ziekte ontstaat door een verstoring van de dosha's (energieën). Wanneer je je dosha's in balans brengt zul je zowel psychisch als lichamelijk beter in balans komen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Ayurveda

Ayurveda

Ben je op zoek naar een introductie in ayurveda? Wil je weten wat die dosha's inhouden? In Ayurveda, gezondheid voor iedereen geeft Coen van der Croon hier antwoord op. Voor een zacht prijsje is dit boek een fantastische introductie in de ayurveda om je te oriënteren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Ayurvedische geneeskunde

Ayurvedische geneeskunde

Ayurveda als alternatieve geneeswijze kom je overal op internet tegen. Ayurvedische geneeskunde van Corwin Aakster en Fleur Kortekaas biedt de meest up-to-date informatie, op een begrijpelijke manier geschreven door medische professionals. Ze geven uitleg over het uitgangspunt van de ayurveda: de diepe verbondenheid tussen mens, natuur en kosmos, en toont de verschillende therapieën in onze cultuur.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Waarom eet je te veel?

Waarom eet je te veel?

In Waarom eet je te veel geeft Deepak Chopra zijn langverwachte antwoord op een groeiend probleem: emotie-eten. Waarom eet je eigenlijk zo veel? Wil je voedsel? Of liefde? Eigenwaarde? Of rust? Deepak Chopra combineert zijn kennis als arts met jarenlange ervaring als spiritueel leider om gewichtsproblemen aan te pakken. Het belangrijkste is om in te zien dat je alleen controle over je gewicht krijgt als je voldoening hebt op alle levensgebieden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Het Hot Belly Dieet

Het Hot Belly Dieet

Ben je op zoek naar balans voor je stofwisseling met ayurveda? Dan is Het Hot Belly dieet iets voor jou: in 30 dagen ga je anders eten, je anders voelen en ontdekken wat ayurveda voor je kan doen als 'dieet'. Dit boek richt zich vooral op de stofwisseling, die voor een groot deel bepaalt hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Een verstoorde stofwisseling leidt tot overgewicht en vermoeidheid.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Ben jij al bekend met Ayurveda? Laat je ervaringen achter in de reactie.

Lees verder over ayurveda:

Deel dit artikel online
Reacties
  1. Cindy 30 september 2018 - 13:21
    Reply

    Wat leuk dat jullie Ayurveda in de spotlight zetten. Kijk dan vooral naar up and coming auteur Sahara Rose Ketabi (www.iamsahararose.com) Haar tweede boek over Ayurveda komt op 2 oktober uit. Net als haar eerste boek dat vorig jaar verscheen heeft Deepak Chopra haar voorwoord geschreven. In het Engels, maar ontzettend de moeite waard!

  2. Suzanne van den Heuvel 30 september 2018 - 16:23
    Reply

    Ja, ik ben redelijk bekend met Ayurveda. Ik kook al jaren uit allerlei Ayurvedische kookboeken en ik vind het heerlijk. Ik mis een paar boeken in jullie rijtje, waar ik heel enthousiast over ben en die ik anderen en jullie niet wil onthouden nl.: Het Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw. Heldere uitleg over Ayurveda en fijne recepten, met foto's. Het CHOPRA KOOKBOEK van D. Chopra, David Simon en Leanne Backer ook met een 30 dagen verjongingsdieet. Hartelijke groet, Suzanne

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?