Bewustzijn

Oefening: hoe leef je met intentie?

Door Vanessa
Oefening: hoe leef je met intentie?

Wat is intentie? Deepak Chopra schrijft hierover het volgende in zijn boek ‘De zeven spirituele wetten van succes’: “Hetgeen zich manifesteert op je pad, wordt geleid door de intentie die je hebt. Een intentie komt vanuit je hart, vanuit de diepste wensen die je voor jezelf en de wereld hebt. Bewust leven in dit moment en jezelf herinneren aan deze intenties is genoeg om te bereiken wat je wilt.” Een intentie is een bewuste positieve gedachte. Het heeft te maken met jouw drijfveer, je waarden, verlangens en dromen. Maar het kan ook verband houden met je doel, je levensmissie, met wat je vanuit je hart en ziel wil bereiken. Leven met intentie kan je een bewuste manier van leven noemen. Door je intenties ben je je dagelijks bewust welke richting je uit wilt, wat je wilt nastreven en welke keuzes je kunt maken.

Hoe leef je met intentie?

Het belangrijkste hierin is natuurlijk te weten welke waarden jij belangrijk vindt en wil nastreven. Zelfkennis is hier op zijn plaats, maar ook een richting bepalen voor je verre of nabije toekomst. Dat hoeven helemaal geen grootse dingen te zijn. Een intentie kan bijvoorbeeld ook zijn: een liefdevolle relatie, een gelukkig gezin, een fijne thuisbasis creëren, genieten van kleine dingen, geloven in jezelf of werken vanuit passie. Door dagelijks je intenties uit te spreken, hardop of in gedachten, creëer je een energie en kan het Universum zich inzetten om deze intentie kracht bij te zetten. Er komen mensen/dingen/gebeurtenissen op je pad die al lang geen toeval meer kunnen zijn en je ganse lijf schreeuwt om je intentie aandacht te geven. Zo ging het voor mij ook met mijn eigen dromen en mijn website Bron van Inspiratie. Mijn intentie hiervoor is mensen te inspireren op hun levenspad naar een gelukkiger leven. De dag dat ik hiermee startte op Facebook, nu bijna een jaar geleden, zag ik overal (in boeken en tijdschriften) deze naam opduiken. Alles ontwikkelde zich als puzzelstukjes die op hun plaats vielen. Alsof het Universum me toen al wilde zeggen: ‘Vertrouw ons en volg je eigen pad, want je zit op de juiste weg’. Ook vandaag, nu ik verdere plannen voor Bron van Inspiratie aan het maken ben, komen deze ‘toevalligheden’ opnieuw op mijn pad. Heerlijk vind ik dat kleine staaltje magie!

Oefening: leven met intentie

Wat zijn jouw waarden? Wat/wie vind jij belangrijk in je leven? Welke waarden wil je aan je kinderen doorgeven? Nadat je je bewust bent van je waarden, kan je voor jezelf een intentie opschrijven. Wat wil je bereiken? En vanuit welke drijfveer? Welke waarden wil je in de kijker zetten of extra aandacht geven? Spreek je intentie uit, schrijf het op en lees het regelmatig na. Stem ook je daden, gedachten en woorden af op deze intentie. Laat je verwonderen door hetgeen op je pad komt. “Those who do not believe in magic will never find it” Deze blog verscheen ook op www.bronvaninspiratie.be

Liefdesroep

Liefdesroep

Ben je benieuwd hoe je steeds meer vanuit je intentie mag en kunt gaan leven? Liefdesroep nodigt je uit om te luisteren naar de roep van je hart en een gelukkiger mens te worden door te kiezen voor jezelf en je passies.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Vanessa
Vanessa

Ik ben de bezielster achter Bron van Inspiratie, Praktijk voor Relaxatie en Bewustwording. Na zelf een periode van burn-out, angsten, hyperventilatie en andere stressgerelateerde klachten te hebben gekend, besefte ik dat de levensstijl van vandaag veel te snel gaat. Stress krijgt op die manier de bovenhand en we raken onszelf kwijt; We MOETEN zoveel dat ONT-MOETEN geen ruimte meer krijgt. Het is mijn missie om anderen bewust te maken van onze huidige levensstijl en deze vanuit zichzelf te veranderen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?