Home Boekentips Boekenladder: 13 boeken over rouw en verlies

Boekenladder: 13 boeken over rouw en verlies

Door Redactie
boeken over rouw en verlies

In deze boekenladder vind je 13 boeken over rouw en verlies. Hoe ga je om met de dood van een ander? Waar ga je doorheen? En hoe krijg je je leven weer op de rails, omdat je toch moet doorgaan met je leven? Al deze boeken bieden ervaringsverhalen, handreikingen en troost.

13 boeken over rouw en verlies

1. Wat gebeurt er als je doodgaat?

VOORPLATaanbiedingSTOLP

Als iemand sterft, ziet hij zijn fysieke lichaam wegglijden, samen met de geliefden die rond het bed staan. Anders dan de achterblijvenden denken, is dit een moment van diepe vreugde: de gestorvene ervaart nu dat de geest sterker is dan de materie en dat hij leeft, ook als is zijn fysieke lichaam hem ontvallen.

Bestel jouw exemplaar voor € 13,50 bij onze webshop Boekenwereld.com.


2. Jong verlies

file(10)

In deze geheel herziene editie van Jong verlies geeft Riet-Fiddelaers-Jaspers een theoretisch kader met praktische voorbeelden en adviezen. Ze gaat in op vragen als: Hoe verte je aan kinderen dat iemand is doodgegaan? Neem je hen mee op rouwbezoek en naar de uitvaart? Wat zijn de gevolgen van een ernstig verlies voor de ontwikkeling van een kind? Hoe gaan kinderen met verlies om en hoe kunnen we hen daarin steunen?

Bestel jouw exemplaar voor € 25,- bij onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.


3. Leven zonder ouders

Leven zonder ouders.9789025901141

In Leven zonder ouders vertellen volwassen zonen en dochters hoe het was toen zij, op verschillende leeftijden, hun ouder(s) verloren. Sommigen waren kind of puber, anderen studeerden of waren net aan het werk, weer anderen waren veertigers toen hun ouders stierven. Zij vertellen wat er gebeurde en welke gevolgen het verlies in hun leven had.

Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.


4. Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd

Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd

Hoe kun je stervenden begeleiden op hun soms zo moeizame weg naar de dood? Natuurlijk is het belangrijk om te weten door welke stadia stervenden heengaan. Maar van beslissende betekenis bij die begeleiding is vooral de eigen opvatting over de dood.

Bestel jouw exemplaar voor € 13,50 bij onze webshop Boekenwereld.com.


5. In het licht van sterven

Koedam_licht van sterven_WT_03.indd

In het licht van sterven maakt duidelijk dat er een diepgaande betekenis schuilt in sterven. De momenten voor de dood zijn heel wezenlijk voor mensen in hun laatste fase en duiden op een overgang naar een andere vorm van bestaan.

Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.


6. Omgaan met gestorvenen

file(11)

De auteurs van dit boek laten zien welke ontwikkeling de gestorvene doormaakt en hoe hij of zij stap voor stap toegroeit naar de steeds verdere ontplooiing van het geestelijke lichtwezen dat de kern van ieder mens vormt. De relatie van de overgegane met de achtergeblevenen blijft bestaan en wordt in stand gehouden door de liefde die haar of hem vanaf de aarde wordt toegedragen.

Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.


7. Waar onze doden zijn

untitled

Dit boek gaat over de dood van telkens één mens. De mesten van hen heeft Huub Oosterhuis uitgeleide gedaan. Velen van hen laat hij zelf aan het woord, citerend uit gesprekken, interviews, brieven, gedichten. In die woorden klinken ze na – hoelang nog? Hij hoopt nog eeuwen. Maar hoe dan ook, ze staan geschreven.

Bestel jouw exemplaar voor € 17,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


8. Woorden van afscheid bij het sterven en de dood

Stolp voorplat HR

Hans Stolp – die jarenlang stervenden begeleid heeft en als pastor werkzaam was – schreef in de loop van zijn leven veel troostende teksten. Hij bundelde ze in dit boek. Als een hulp voor mensen die in tijden van verlies en afscheid zulke woorden nodig hebben.

Bestel jouw exemplaar voor € 13,50 bij onze webshop Boekenwereld.com.


9. Troostboek

STOLP Troostboek OS DEF.indd

Soms heb je zelf de woorden niet om een ander kracht, moed of inspiratie te bieden. Hans Stolp staat bekend om zijn inspirerende teksten, waarin heel veel mensen troost en steun vinden in moeilijke tijden. In dit prachtig vormgegeven Troostboek heeft Hans Stolp zijn persoonlijke keuze verzameld. De woorden worden omlijst door sfeervolle beelden.

Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.


10. Het laatste uit liefde

9789021564142 het laatste uit liefde - cover

Het waargebeurde verhaal over een gewoon meisje dat met buitengewone tegenspoed te maken krijgt: haar broer krijgt een bijna fataal ongeluk, waarna haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Bestel jouw exemplaar voor € 18,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


11. De hand op de spiegel

De hand op de spiegel 300 dpi

Precies een jaar na de sterfdag van haar man verscheen er een poederachtige handafdruk op de spiegel in Janis’ badkamer. De twee jaren daarna gebeurde hetzelfde. Dit was voor Janis de aanleiding om een onderzoek te starten dat haar kijk op de werkelijkheid radicaal veranderde. Door interviews met wetenschappers en aanhangers van verschillende spirituele stromingen ontdekte ze hoe fragiel de sluier is tussen deze wereld en de volgende, en dat liefde een brug slaat tussen die twee werelden.

Bestel jouw exemplaar voor € 13,50 bij onze webshop Boekenwereld.com.


12. Meegaan tot het einde

C CMYK Meegaan tot het eind - Def + Rug.indd

‘Hoe lang gaat het sterven duren?’ Deze vraag wordt heel vaak gesteld als iemands levenseinde nadert. Een beladen, maar normale vraag, die Marinus van den Berg in Meegaan tot het einde van verschillende kanten belicht. Een mens in de laatste levensperiode begeleiden kan zwaar, maar ook waardevol zijn.

Bestel jouw exemplaar voor € 14,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


13. Contact met dierbaren na zelfdoding

Barton_Dierbaren_VP 300 dpi

Steffany Barton geeft in dit boek overledenen een stem. Zij legt als medium contact met mensen die ervoor gekozen hebben hun leven te beëindigen en laat hen de motivatie van hun keuze verwoorden. Zo helpt zij nabestaanden bij het zoeken naar antwoorden en het begrijpen en accepteren van de keuze van hun geliefde, zoon of dochter, familielid of vriend(in).

Bestel jouw exemplaar voor € 16,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


Heb jij nog een boekentip die in dit rijtje thuis hoort? Laat het in een reactie weten.

Laat een bericht achter