Home Gezondheid Chinese geneeskunde & immuunsysteem: met deze tips geef je je weerstand een boost!

Chinese geneeskunde & immuunsysteem: met deze tips geef je je weerstand een boost!

Door Conny Coppen
immuunsysteem (3)

In het vorige artikel heb je kunnen lezen over de huid, afweer en overgevoeligheid voor energieën van anderen en hoe dit allemaal te maken heeft met het metaalelement. In dit derde artikel over thema’s van het metaalelement, vind je vooral tips om je weerstand te versterken.

Oefening voor het metaalelement

De longklank, van controle, weerstand en verdriet naar overgave en aanvaarding. Een gratis ingesproken oefening is hier te beluisteren.

1. Activeren

Beklop je borstkas met je handen om de bloedstroom hier te activeren.

2. Afstemmen

Houd nu je handen stil en laat je gewaarzijn tot rust komen in je borstkas. Glimlach in je borstkas en realiseer je de betekenis die je longen voor je leven hebben: de levensadem, het in en uit, dingen in je opnemen en weer loslaten. Je longen brengen levensenergie en zuurstof in je bloed om alle cellen van je lichaam levend te houden. Je kunt dagenlang zonder voedsel, maar slechts minuten zonder lucht.

3. Vraag jezelf:

 • ’Wat leeft er in mijn longen?
 • Ervaar ik voldoende ademruimte?
 • Wat wil er losgelaten worden?
 • Ben ik bereid om los te laten?’

Wees stil. Adem. En luister …

4. Gebaar

Breng dan op een inademing je armen voor je lichaam langs omhoog tot boven je hoofd. Volg de beweging met je ogen. De handpalmen open naar het plafond en de ellebogen licht gebogen. Voel de binnenkanten van je armen en je borstkas zich openen. Kaken losjes op elkaar en een lichte grijns.

5. Klank

Adem zacht, langzaam en gelijkmatig uit met de longklank: Tssssssssssssssss (alleen maar adem, geen stem) en stel je voor dat alles wat oud is en wat niet langer jouw gezondheid of welzijn dient, met de klank wordt losgelaten. Je open ogen kijken naar de lucht.

6. Aandacht

Laat je armen langszij terugkeren. Sluit je ogen en visualiseer een wit kristallijnen licht als van door de zon beschenen sneeuw. Kristalheldere energie. Adem en visualiseer hoe dit witkristallijnen licht je longen vult. Dit is Goddelijk licht, tijdloos, puur, helder, kristallijn …

Met de uitademing verspreidt dit licht zich, samen met de zuurstof, over je hele lichaam en met name je huid. Zie voor je hoe er onder je huid een lichtfilmpje ontstaat dat alle onderhuidse spanningen transformeert. Dit licht begint door je poriën naar buiten te stralen en vormt een natuurlijke beschermlaag tussen jou en de buitenwereld. Het reinigt en heelt je huid van binnenuit.

Leg nu je handen op je longen. Stel je voor hoe het genezende witte licht uit je handen stroomt en je longen geneest.

Affirmeer

‘Ik ben vrij te zijn wie ik werkelijk Ben. Vrij om te ontvangen wat ik wezenlijk behoef, vrij om los te laten wat mij niet langer dient en vrij om nee te zeggen als mij iets niet past. Ik ben vrij. Mijn leven is van mij.’ Herhaal dit ten minste 3 keer en zo vaak je wilt.

Verdere ondersteuning om je immuunsysteem een boost te geven:

  • Slaap veel; rust of slaap als je lichaam daar behoefte aan heeft.
  • Lachen, plezier maken, en dingen doen waardoor je weer levenslust voelt zijn heel goed voor je immuunsysteem.
  • Beklop regelmatig je hele borstkas, met name je borstbeen, en de punten voor je schouderkoppen, waar de longmeridiaan begint.
  • Zorg voor een optimale darmflora. Gebruik 4-6 weken lang elke dag 1-2 eetlepels Molkosan, bijvoorbeeld met wat appelsap. Zeker wanneer je een antibioticakuur hebt gehad, is dit aan te raden, daar zo’n kuur meestal ook de nuttige bacteriën vernietigt. Een goede darmflora is van het grootste belang voor een gezonde afweer en een gezonde huid. Raadpleeg eventueel een natuurgeneeskundig therapeut ter ondersteuning hiervoor.
  • Voeding: Gebruik voeding die rijk is aan groente en vitale stoffen; versgeperste groente- en fruitsappen, kiemplantjes zoals alfalfa of taugé, liever geen gewone melk. Yoghurt mag wel. Pittig gekruid voedsel activeert de longen, maar wanneer ze erg zwak zijn, kun je dit beter vermijden. Veel pittig gekruid eten belast juist de energie van longen en dikke darm.
  • Supplementen: neem een goede vitamine C, hoge docering
  • Kruiden: Echinacea en oregano olie capsules versterken je afweer.
  • Vraag eventueel hulp bij het verwerken van je verdriet of bij het transformatieproces waar je in zit.
  • Masseer gevoelige plekken op de dikke darm meridiaan en de long meridiaan. Klop deze meridianen en strijk of masseer ze met de stroomrichting mee. Begin met de longmeridiaan, net voor de schouderkop, tussen de ribben. Strijk of klop dan in een rechte lijn over de arm naar de duim. Ga door naar de dikke darm meridiaan. Deze begint bij de wijsvinger en loopt midden over de arm, over het midden van de schouder, over de nek naar de neusvleugel aan de andere kant. Visualiseer wit kristallijnen licht in je vingertoppen. Doe dit aan elke kant 2-4 keer.

Long meridiaan (links) en Dikkedarmmeridiaan (rechts)

Boekentip: De Tao van gezondheid

In het boek ‘de Tao van gezondheid’ gaat Conny Coppen ook in op andere aspecten van het metaalelement, zoals verstopping, een slechte afweer, huidklachten en meer. Ze gaat in haar boek ook dieper en vollediger in op alle aspecten van het metaalelement, waardoor je dieper inzicht krijgt en nieuwe handvatten om jezelf vooruit te helpen. Je leert het lichaam lezen en begrijpen. Het is het instrument van je Ziel.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,50.

Lees ook deze artikelen Conny Coppen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

4 reacties

Sonja Spruyt 24 december 2019 - 23:11

Heel interessant.

Reply
Natasha Zwartkruis 25 december 2019 - 18:01

Bedankt voor hele goede, praktische en eenviudige tips. Ik ga ermee aan de slag!

Reply
Emmy Sijbers 27 december 2019 - 20:27

THX!! <3 hier kan ik iets mee idd!! <3

Reply
manuela Feliksdal 5 januari 2020 - 14:08

Bedankt voor de tips ik ga er mee aan de gang.bedankt…….

Reply

Laat een bericht achter