Home Hooggevoeligheid Maak ruimte voor yin-energie in je lichaam en geest door middel van nazomerse energie

Maak ruimte voor yin-energie in je lichaam en geest door middel van nazomerse energie

Door Jolanda Hoogkamer
nazomer

Ineens merk je dat de dagen weer wat korter worden en de zon minder hoog aan de hemel staat. Veel hooggevoelige mensen voelen dat de zomer verandert. De seizoenen hebben grote invloed op onze energie, maar door al onze comfort zijn we ons daar minder bewust van. Door mee te bewegen met de seizoenen kun je jezelf juist krachtiger voelen, waardoor je ook beter met je hooggevoeligheid om kan gaan. In dit artikel lees je tips om je krachtig en energiek te voelen in de nazomer en kun je een aantal zomerse meditaties luisteren die je hierbij ondersteunen.

De invloed van de nazomerse energie

De zomer is het seizoen van yang-energie en het element vuur. Yang-energie gaat over actie, doen, over doelen halen en je aandacht naar buiten richten. Vanaf half augustus verandert de energie langzaam en wordt de energie zachter. Yin en yang vloeien nu door elkaar heen. Yin-energie gaat over overgave, omarmen, zijn en je aandacht naar binnen richten. Het element van de nazomer is aarde. Misschien voel je ook wel dat je lichaam juist meer rust nodig heeft en je niet alleen maar in de actiestand wilt staan. Door je over te geven aan het ritme van dit seizoen kun jij je lichaam meer energie en kracht geven en zelfs je weerstand verbeteren.

Balans tussen ontspanning en inspanning

Ben jij een type dat niet stil kan zitten en altijd maar bezig is? Of heb je de afgelopen zomermaanden veel je aandacht naar je omgeving gericht? Actie en doen is yang-energie. Dat is ook de energie die je in de zomer volop overneemt en kan stromen in je leven. Maar net als de seizoenen kunnen wij ook niet het hele jaar ‘aan’ staan en alleen maar gericht zijn op actie en doelen halen. Te veel yang-energie brandt je op, waardoor je jezelf uitput of een burn-out krijgt.

Meebewegen met de energie van de nazomer geeft je juist energie en kracht. Dit doe je door simpelweg meer yin-energie toe te laten. Weer iets meer je aandacht naar binnen richten en zijn in plaats van doen in overgave en zachtheid. Maak tijd voor selfcare en ontspanning. Door voldoende balans tussen ontspanning en inspanning kun je juist meer gedaan krijgen.

Eet voedsel van het seizoen

De natuur zit briljant in elkaar en biedt je ieder seizoen precies die groenten, vruchten, noten en zaden die we nodig hebben. Vaak zijn deze verse seizoenproducten ook nog goedkoper omdat er een overvloed aan is. Seizoengroente en fruit geeft jou die voedingsstoffen waar je energie van krijgt en die je weerstand versterkt.

Mediteer om diep te ontspannen en je op te laden

Je zal vast wel eens gehoord hebben dat mediteren goed voor je is. Daarnaast is het ook een krachtige manier om met je hooggevoeligheid om te gaan. Als je hooggevoelig bent, dan neem je de hele dag meer informatie op uit je omgeving en verwerk je deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Als je te veel prikkels opneemt dan je kunt verwerken, dan raak je overprikkeld. Dan word je moe en ben je eerder geïrriteerd. Mediteren helpt je om makkelijker prikkels te verwerken en je krachtiger en energieker te voelen. Door meditatie maak je ook ruimte voor de yin-energie in je lijf en je leven. Hieronder heb ik een kleine selectie nazomerse meditaties die jou helpen om je krachtig en energiek te voelen.

Diepe ontspanningsmeditatie om tot rust te komen en spanning los te laten

In deze ontspanningsmeditatie ga je naar het strand waar je alle spanning, gedachten en gevoelens los kan laten en helemaal tot rust kan komen.

 

Heerlijk ontspannen met deze zomertuinmeditatie

In deze zomertuinmeditatie kun jij je helemaal overgeven aan ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen en je mag je overgeven aan rust.

Meditatie met YIN-energie

In deze meditatie word je begeleid om yin-energie helemaal te laten stromen in je lichaam en jouw energieveld. Het helpt je om helemaal tot rust te komen waardoor je jezelf weer op kan laden.

 

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Misschien vind je deze meditaties ook leuk:

1 reactie

Clara 12 oktober 2019 - 17:17

Herkenning

Reply

Laat een bericht achter