Bewustzijn

Leef meer als een luiaard: 5 bijzondere tips voor een relaxter leven

Door Gastauteur
Leef meer als een luiaard: 5 bijzondere tips voor een relaxter leven

Van wie kun je beter leren wat relaxed leven is dan van een luiaard? De zomer is een ideale tijd om wat stapjes terug te nemen en net als de luiaard te genieten van het langzame leven. In dit artikel lees je 5 luiaardtips uit Leef meer als een luiaard die jouw leven naar een relaxter niveau tillen.

Als je luiaardigheid beoefent, leer je hoe je meer uit het leven kunt halen, juist door het af te remmen.

Dankzij hun traagheid bestaan luiaards al miljoenen jaren. Hun voornaamste vijanden zijn gespitst op het detecteren van beweging, en dus ontsnappen luiaards aan hun aandacht en blijven leven om nog een paar millennia ontspannen te kunnen genieten.

Door af te remmen tot het tempo van een luiaard kun je je beschermen tegen de gevaren van het moderne menselijk leven. Net zoals de luiaard ontsnapt aan arenden, slangen en jaguars kun jij jezelf ook helpen om stress, angst en overspannenheid te voorkomen.

Het is tijd om over te stappen op een levenstempo van 0,25 kilometer per uur!

1. Beoefen luiaardigheid

Luiaardigheid houdt in dat je je drukke geest tot rust brengt en je op het heden concentreert. Het lijkt heel veel op mindfulness, maar in dit geval doe je net alsof je een luiaard bent terwijl je mindfulness beoefent.

Doe je ogen dicht en haal een aantal keer diep adem. Breng je aandacht naar het geluid en het gevoel van je ademhaling. Als je geest afdwaalt naar je to-dolijst of naar iets irritants wat je passief-agressieve collega heeft gezegd, breng hem dan terug naar je ademhaling. Gebruik je ademhaling om je op het huidige moment te concentreren, zonder over de toekomst of het verleden na te denken.

Beschouw je geest als een druk regenwoud. Al je gedachten zijn rumoerige dieren. Dat vervelende geheugensteuntje dat je je belastingaangifte moet doen is een brulaap. Het gepieker over of je de oven aan hebt laten staan is een krijsende papegaai. En het voortdurende onderliggende gevoel dat je niet genoeg werk hebt verzet, is het tjirpen van honderd boomkrekels uit het Amazone-regenwoud.

Beeld je in dat al die irritante dieren een voor een verdwijnen totdat je alleen nog hoge bomen, dikke groene bladeren en die ene luiaard over hebt, die aan zijn tak hangt in een toestand van gelukzalige kalmte. Om je interne monoloog tot rust te brengen en echte rust te ervaren, heb je oefening en discipline nodig, maar die kun je bereiken met luiaard-achtig doorzettingsvermogen.

Als je luiaardigheid beoefent, leer je hoe je meer uit het leven kunt halen, juist door het af te remmen. Het betekent dat je de tijd neemt om te eten en dat je je bewust wordt van de lichamelijke handelingen die kauwen en slikken zijn. Het betekent dat je gas terugneemt op je werk, om erachter te komen dat je daardoor alleen maar meer gedaan krijgt. Het betekent dat je gestaag je taken vervult en jezelf een pauze gunt tussen twee taken in. Het betekent dat je activiteiten als lopen en lezen in een rustig tempo uitvoert, waardoor je de tijd hebt om kleine details op te merken.

2. Glimlach als een luiaard

Er wordt wel gezegd dat je gezichtsuitdrukking je stemming kan beïnvloeden, en ook de manier waarop andere mensen op jou reageren. Waarom zou je dan niet de serene glimlach van een luiaard op je gezicht plakken? Dan straal je de innerlijke kalmte uit van een van de meest tevreden wezens van onze planeet.

Voor sommige mensen helpt het om een zelfverzekerder versie van zichzelf te visualiseren als ze zich in een situatie met veel druk bevinden, zoals een bespreking of een sollicitatiegesprek. Beeld je dus in dat je je vasthoudt aan een tak in een regenwoud en kijk of het je helpt om de zelfverzekerdheid van een luiaard uit te stralen.

3. Klim in een boom

Tegen de natuur aankijken als een luiaard kan je helpen een rustiger toestand te bereiken. Dus waarom zou je niet in een boom klimmen en aan een tak bungelen terwijl je bladeren eet? Als je dit ergens op het platteland doet, heb je minder kans dat je wordt gespot en uiteindelijk op YouTube terechtkomt.

4. Draag gekreukte kleren

Hoewel de luiaard, met zijn lange armen en zijn sterke greep, een kei zou zijn in strijken, is er geen sprake van dat hij er ooit de moeite voor zou nemen. Luiaards blijven liever nog een paar minuten langer relaxen dan dat ze een spijkerbroek zouden gaan strijken, en dat zou jij ook moeten doen. Eigenlijk moeten alle experts op het gebied van luiaardigheid altijd licht gekreukte kleren dragen.

5. Straal het zelfvertrouwen van een luiaard uit

Luiaards vinden het prima om zichzelf te zijn, dus laat je door ze inspireren. Proberen een geïdealiseerde versie van jezelf te presenteren is alleen maar verspilde energie en staat een eerlijke uitwisseling in de weg. Kijk naar de luiaard. Hij gaat nooit naar de kapper en hij zit maandenlang onder de algen, en toch is hij aanbiddelijk.

Bron: Leef meer als een luiaard

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?