Bewustzijn

Open je hart

Door Diana Douma
Open je hart

Je hart openen is heel lastig als je veel meegemaakt hebt en teveel en te vaak beschadigd bent. Je hebt een muur om je heen gebouwd en doordat er dingen gebeuren, wordt de muur alleen maar dikker. Het is moeilijk om over te geven aan wat er is en we kruipen al snel weer terug in ons hoofd en het ego weerhoudt ons ervan ons ware potentieel te leven en liefde toe te laten in ons leven. In de ware essentie zijn wij liefde en liefde helpt je groeien en bloeien en het beste uit jezelf te halen.

Liefde is er in vele vormen. Liefde voor jezelf en voor een ander, liefde voor wat je doet en voelt en liefde voor alles om je heen. De liefde kan je doen stralen, maar liefde is ook pijn hebben. Liefde leert je ook de andere kant, want liefde is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. En toch romantiseren we liefde altijd en zien we vaak niet dat de donkere kant ervan ons veel te leren heeft.

Zoals altijd is er dualiteit in het leven, wat je twee kanten laat zien. We neigen allemaal naar de pieken, want de dalen kunnen behoorlijk zwaar zijn. Maar toch als je achteraf na een daling terugkijkt en ziet wat de lessen waren, dan kijk je toch weer anders tegen het leven aan. De groeiprocessen helpen je ontwikkelen en maken je de mens die je nu bent geworden. Je bent in feite een work in progress. Toch vergeten we vaak dat het leven zo mooi kan zijn en we zijn geneigd na teveel diepe dalen weer in ons coconnetje te kruipen. Maar het is juist de bedoeling dat we van een cocon transformeren naar die mooie vlinder en dan de vruchten van het leven proeven.

Open je hart voor liefde

Lief zijn voor jezelf is een sleutel die je drijfveer zou moeten zijn. Als jij niet lief bent voor jezelf en jezelf continu afwijst, dan wijs je de wereld ook af. Je laat het ego overnemen en blijft in die veilige comfortzone die jou niks brengt. Het is lastig en niet met een dag geleerd, want het gaat om een hele verandering in gedragspatronen. Dingen anders aanpakken dan je normaal gewend bent. Iets wat jou al die tijd geholpen heeft om je te beschermen, werkt jou nu tegen om daadwerkelijk te leven. En het leven kan zoveel mooier zijn als jij het wil zien.

Als jij lief bent voor jezelf en daardoor mensen en situaties meer toelaat in je leven en er niet meer voor wegrent of het ontwijkt, dan ontstaan er mooie dingen. Je gaat op avontuur met jezelf en je leert jezelf op een heel ander vlak kennen. Je gaat verdieping krijgen en je ontdekt dat je nog veel meer potentieel hebt dat weer talenten naar boven kan halen waarvan je zelf niet wist. Sommige talenten zijn ook vaak niet herkenbaar, omdat het zo eigen is. Iets wat jou van nature makkelijk afgaat, maar voor een ander een hele mooie inspiratie is. Iedereen heeft talenten en die ontdek je door meer dingen te gaan doen, waardoor je weer in het leven stapt. Je hart volgt en meer open staat voor wat er gaat komen.

Valkuilen

Herken je valkuilen en ga ermee aan de slag. Het is even werken aan jezelf, maar je krijgt er zoveel waardevolle ervaringen voor terug. En is dat niet wat je wilt in het leven? Ervaring opdoen waarvan je hart opbloeit? En als je je steeds meer bewust wordt van je patronen en jezelf steeds meer bijstuurt, dan gaat vanzelf je hart beetje bij beetje meer open en dan ben je ook klaar om meer te ontvangen. Meer liefde van de mensen om je heen en misschien ook wel de liefde van je leven die je tegenkomt, iets waar je jezelf al die tijd voor afgeschermd hebt. Het is niet erg om te falen, want daar leren we van. En door falen leer je het kaf van het koren te scheiden en tijdens het proces leer je jezelf kennen en te ontwikkelen. En er is geen mooier proces dan zelfontwikkeling en zelfkennis. Want zelfkennis is de sleutel naar geluk.

Ga erop uit

Dus ga dingen doen waar je hart van open gaat. Ga mensen helpen als je dat kan, bied je diensten aan als je die mogelijkheid hebt. Want je hart gaat alleen maar meer open als je ziet wat je kan doen bij het helpen van andere mensen die het kunnen gebruiken. Ga een praatje maken met mensen en durf open te staan, je kan daardoor mooie connecties leggen. Neem jezelf mee op date, waardoor je ook de connectie met jezelf kan leren maken. Je leert op jezelf te rekenen en je beseft dat je altijd op jezelf kan bouwen. Dit geeft je weer de zelfvertrouwen die je misschien nodig hebt om erop uit te gaan. Maar heb weer vertrouwen in het leven, want het zal voor jou werken als jij ermee stopt het tegen te werken.

Maak voor jezelf een plan wat je gaat doen om jezelf in dit proces te ontwikkelen. Schrijf het op en spreek het uit, maak er intenties van. Het zal niet altijd makkelijk zijn en vanzelf gaan, maar als je dingen opschrijft, blijft het beter hangen. En je gaat afspraken met jezelf maken. Als je faalt, pak je jezelf later weer op. Onthoud om altijd voor liefde te kiezen. Het ego wil je weghouden en beschermen, maar die taak is vervuld en het is nu weer tijd om het heft in handen te nemen.

Je hart openen

Dus durf jij weer je hart te openen en te kiezen voor het leven dat jij wil? Voor liefde voor jezelf en voor anderen. Want er bestaat geen mooiere connectie dan een ware connectie met jezelf als jij je hart geopend hebt. Dan zal je werkelijk transformeren en als een vlinder uitvliegen en weer in vrijheid verder leven. Dat zou je jezelf moeten gunnen, want dat gun ik jou ook.

Love D

Embodied spiritualiteit

Embodied spiritualiteit

Door je hart te openen en je lichaam te voelen, ben je in staat om te ontdekken wat jou beweegt en kun je groeien in spiritualiteit en in welzijn. Susan Aposhyan weeft inzichten uit verschillende wetenschappelijke, psychologische en spirituele tradities samen tot een praktisch pad naar belichaamde spiritualiteit. De oefeningen, meditaties, visualisaties en tekeningen helpen je bij het vinden van jouw weg op dit pad.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reacties
 1. Astrid 22 oktober 2017 - 09:33
  Reply

  Diana, Dank je wel voor deze prachtige, waardevolle woorden! In liefde, Astrid

  1. Love_D 24 oktober 2017 - 08:47
   Reply

   Met veel liefde geschreven<3 en jij bedankt voor jou lieve bericht :)

 2. H. 5 februari 2018 - 12:01
  Reply

  Dit was net wat ik nodig gehad. Lange tijd was de deur naar mn hart gesloten. Hij gaat nu langzaam open. Bedankt! H.

 3. Sou 11 juli 2019 - 22:18
  Reply

  Danku wel. Dit heeft mij een bepaalde rust gegeven en net die rust in mijn hart dat ik nodig heb. Ik wil u bedanken voor deze prachtige motiverende woorden. Ik was even te ver weg geweest met mijn gedachte en gebroken hart. Wat u hier schrijft heeft weer een flinke stuk bij elkaar gelijmd en zo leer ik elke dag van mensen als u om mijn hart weer optimaal te laten werken en verder te klopen naar deuren die liefde bieden. Sorry maar ik kan mijn gevoelens niet beter omachrijven dan wat dit met mij nu doet. Nogmaals danku wel

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?