Liefde & Relaties

Heks Lunadea over liefdesmagie: wat is het en hoe werkt het?

Door Lunadea
Heks Lunadea over liefdesmagie: wat is het en hoe werkt het?

Traditioneel is de lente de tijd van ontluikende liefde, verleiding, passie, het weer opbloeien van liefde en ernaar zoeken. Na de donkere periode van de winter keert met het licht ook de warmte in je hart terug en het verlangen om dat met iemand te delen. Dat verlangen kan je magisch ondersteunen en uitsturen om liefde naar je toe te halen. Dat wordt liefdesmagie genoemd. Het is de kunst om je te concentreren op je verlangen, het te verwoorden en te ondersteunen met hulpmiddelen en symboliek. Rode kaarsen, geschreven liefdesbrieven, rozenblaadjes, hartjes, etc. Al deze hulpmiddelen hebben de symboliek en betekenis van liefde en ondersteunen daarmee jouw magie.

Meitradities

Vooral mei is de maand van liefde en passie. Vroeger waren er aan het begin van de maand mei allerlei stads- en dorpsvieringen waar je als ongehuwde man of vrouw elkaar leerde kennen en elkaar ongeremd kon verleiden. Sterker nog, volgens de tradities hoorde het verleiden bij de meivieringen!

Het dansen om de meipaal was enkel voorbehouden aan ongehuwde jongens en meisjes. De vrouwen dansten de ene kant op en de mannen de andere kant op. Op die manier zag je elke man en elke vrouw die meedanste.
Het dansen om de meipaal ziet er mooi uit en het is een vrolijke bedoening, maar de symboliek is minder lief: de paal staat symbool voor de fallus die in een gat in de grond word gestoken (de vulva). Het dansen om de paal is de verleidingsdans om de passie in jezelf op te wekken.

Een andere mei-traditie is het springen over vuur, om symbolisch vuur in je op te kunnen nemen en op te laten laaien.
Tenslotte was er de traditie van de jacht van mannen op vrouwen, waarbij de vrouwen werden opgejaagd door de mannen en werden gevangen voor een meihuwelijk. Het meihuwelijk is een huwelijk voor 1 dag en nacht en na alle voorgenoemde passievolle, vurige tradities was het niet verwonderlijk dat in de meinacht er menig stelletje heimelijk in de spreekwoordelijke bosjes belandde.

Liefdesmagie is tricky magie

Dergelijke tradities hebben we eigenlijk niet meer. Ze zijn vergeten of verbannen, en voor het vinden van liefde ben je nu aangewezen op uitgaan of online dating.

Als heks krijg ik geregeld de vraag of ik voor iemand liefdesmagie zou willen uitvoeren. Om iemand (opnieuw) verliefd te laten worden op hem of haar of om degene waarop ze verliefd zijn aan te trekken. Ik snap waar de vraag vandaan komt want dat is natuurlijk het beeld dat er van heksen is geschapen: ze doen aan magie, waaronder liefdesmagie. Maar wanneer liefdesmagie niet op de juiste manier wordt uitgevoerd schaad je anderen ermee, daarom voer ik geen rituelen voor anderen uit maar geef advies hoe ze het zelf kunnen doen.

Wanneer je liefdesmagie uitvoert met het beeld van een bepaald persoon erbij schaad je diegene met jouw magie. Ook al is het niet direct je bedoeling om te schaden: wanneer je een bepaald persoon in gedachten houdt, overschaduw je zijn of haar vrije wil. Daarnaast geloof ik dat er ook nog zoiets is als lotsbestemming en daar mag je niet mee knoeien. Je moet altijd ieders individuele vrije wil respecteren, de keuze om zelf te kiezen naar wie de liefde uitgaat. Dat afnemen van een ander is fout.

En daarom is liefdesmagie een vorm van magie waarmee je een dunne scheidslijn beloopt van wat nog wel kan en wat niet goed is. Je wilt immers liefde aantrekken, maar laat het idee van een specifiek persoon los. Als je iemand in gedachten hebt, noem die dan niet in je magie maar beschrijf je ideale relatie alsof het al zo is. Dan is dat wat je aantrekt. Het is de magie van gedachtekracht waarmee je in gedachten al schept wat je wilt aantrekken.

Alles komt bij jou terug

In hekserij en magie bestaat er een ongeschreven regel die luidt: alles wat je doet, komt driemaal bij je terug. Zelf houd ik het op de natuurwet actie-reactie. Dus elke actie die jij doet geeft ook een reactie. Bovendien heb ik als kind al geleerd dat wie goed doet, goed ontmoet. Voor het tegenovergestelde geldt hetzelfde. Met al mijn acties, dus ook met magie, ga ik uit van die ethische stellingen. Dus als ik een ander schaad, zal ik zelf ook op de blaren zitten. Als ik iets goeds doe, zal ik me daar ook goed over voelen.

Amuletten, talismans en kruiden

In mijn onderzoek naar liefdesmagie kom ik héél veel oude vormen van magie tegen om liefde aan te trekken of te vergroten. Het is een van de meest toegepaste vormen van magie, op beschermingsmagie na. Bescherming en liefde zijn dan ook twee heel essentiële onderwerpen!

Ik lees over takjes rozemarijn die omwonden worden met rood draad en onder het bed van de geliefde gelegd moeten worden. Over een briefje met een symbool dat in de kleding van de geliefde genaaid moet worden om hem aan je te binden. Over lokken haar waar draad omheen gebonden moet worden. En over een takje in de vorm van een fallus waaromheen het haar van je geliefde en jezelf omheen gebonden moet worden om hem enkel trouw aan jou te laten zijn.

Het zijn oude vormen van liefdesmagie waarbij blijkbaar nog voorbij gegaan werd aan de vrije wil van de ander. Tegenwoordig doen we dat anders.

Een liefdestalisman om zelf te maken:

Een talisman maak je om iets aan te trekken: geluk, voorspoed, geld en in dit geval maken we een talisman om liefde aan te trekken.

Je kunt deze talisman voor drie dingen gebruiken: om liefde aan te trekken, om een huidige relatie te verbeteren of zelfliefde te vergroten. Het maken van deze talisman gaat in alle drie de gevallen zo goed als hetzelfde, op enkele materialen na, die ik in de materialenlijst zal benoemen.

Het maken van deze talisman vereist allereerst tijd en aandacht. Zelf vind ik dit een heel mooie manier van magie uitvoeren omdat je er tijd aan besteedt en hoe meer tijd en aandacht je erin stopt hoe meer effect de talisman zal hebben.

Nodig: (alles moet van natuurlijk materiaal zijn, dus afbreekbaar door de aarde)

– een roze of rood zakje
– een stukje roze papier
– iets roods om mee te schrijven
– gedroogde rozenblaadjes
– 2 appelzaadjes (1 als je de talisman maakt voor zelfliefde)
– een stukje rozenkwarts en een stukje bergkristal
– paars lint
– iets om het zakje mee te versieren
– als je liefde wilt aantrekken of huidige liefde wilt verbeteren: speenkruid (ware liefde) en een kaneelstokje (vergroten van liefde)
– als je zelfliefde wilt vergroten: een vanillestokje

Versier het zakje. Borduur het, teken erop, spendeer er zoveel mogelijk tijd aan als je wilt en blijf steeds je intentie en bedoeling naar het zakje sturen terwijl je er mee bezig bent. Door er zoveel tijd aan te besteden bouw je de bedoeling van de talisman op. Maak het zo mooi mogelijk want je blijft het bij je dragen.

Schrijf op het roze briefje wat je zoekt aan liefde en verwoord het zo positief mogelijk en vanuit de beleving alsof het al zo is! Zeg niet dat je iets níet wilt, wees niet negatief, maar schrijf het alsof het al zo is in de huidige tijd. Bijvoorbeeld als je een relatie wilt aantrekken: ik heb nu een geliefde waarmee ik een sterke, liefdevolle band heb en alles is goed. Maar manipuleer in je woorden niemand. Noem geen namen. Ook als je verliefd bent op iemand, noem hem of haar niet want misschien is er iemand anders die je nog niet kent die veel beter voor jou zal zijn.

Bovendien zou je diegene die je noemt manipuleren met jouw magie en dat mag niet de bedoeling zijn. Het gaat erom dat jij degene aantrekt die het beste is voor jou, die past bij de liefde die jij te geven hebt.

Hetzelfde geldt als je dit ritueel voor je huidige relatie uitvoert. Schrijf het voor jezelf: ik ben nu volmaakt gelukkig in mijn relatie. Nadat je dit hebt opgeschreven vouw je het briefje driemaal en stopt het in het zakje. Daarna voeg je de kruiden en de kristallen toe. Houd ieder ingrediënt steeds tussen je handen en denk aan het doel waarvoor je het toevoegt, stuur dat doel met jouw gedachten naar het ingrediënt en voeg het dan pas toe aan het zakje. Bind het zakje tot slot dicht met het paarse lint, denk weer aan je affirmatie, en stop er jouw kracht, liefde en energie in. Leg er zes knopen in. Zes is het getal van de geliefden.

Draag het zakje met je mee. Stop het in je tas, bind het aan je middel of aan je riem. Door het mee te dragen houd je de magie in beweging. En als je merkt dat je ritueel effect heeft, begraaf het zakje dan in de aarde. Daarom moest alles van natuurlijk materiaal zijn.

De weg van de heks

De weg van de heks

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Lunadea:

Deel dit artikel online
Lunadea
Lunadea

Ik ben een heks. Mijn leven is doorspekt met magie, symboliek en rituelen. Hekserij is mijn levenswijze. Niet op een religieuze wijze, want hekserij is voor mij heel aards! Heksen voelen aan dat de natuur bezield is en dat je zelf ook onderdeel bent van de natuur. Omdat hekserij zo'n grote rol speelt in mijn leven, schrijf ik er over in blogs, in boeken, geef ik er cursussen en lezingen over. Hekserij geeft diepgang en betekenis aan het leven, en het wordt tijd dat daar meer over bekend wordt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?