Hooggevoeligheid

Er is niets mis met hooggevoelig zijn! + healing meditatie voor HSP’s

Door Jolanda Hoogkamer
Er is niets mis met hooggevoelig zijn! + healing meditatie voor HSP’s

Heel veel hooggevoelige mensen hebben het idee dat ze harder moeten worden. Of dat er iets mis is met gevoelig zijn. Vaak krijgen ze dat ook te horen van hun omgeving, dat ze zich dingen niet zo aan moeten trekken. Ook vragen mensen regelmatig waarom ze zich zo druk maken. Maar juist door te doen alsof je niet gevoelig bent, krijg je er alleen maar meer last van. In dit artikel lees je dat er niets mis is met hooggevoelig zijn en wat je kunt doen als je last hebt van je hooggevoeligheid. Ook kun je een helende meditatie voor HSP’s beluisteren.

Hooggevoeligheid wordt niet altijd herkend of erkend

1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Dat is 20% van de bevolking. Toch weten veel mensen niet dat ze hooggevoelig zijn. Hooggevoeligheid wordt niet altijd herkend en geaccepteerd in onze maatschappij. Sterker nog, vaak is er ook nog een oordeel over hooggevoelig zijn. Zo kreeg ik vaak te horen in mijn leven dat ik echt wat harder moest worden of me niet zo aan moest stellen.

Veel HSP’s weten gewoon niet hoe ze met hun gevoeligheid om kunnen gaan

Deze opmerkingen kreeg ik niet alleen van mensen die geen idee hadden waar ze het over hadden. Nee, ook van docenten, huisartsen, specialisten, bedrijfsartsen, psychologen of leidinggevenden. Onze gezondheidszorg is er veelal op gericht om symptomen te bestrijden en niet iets aan de oorzaak te doen. Zo krijgen nog steeds veel HSP’s bijvoorbeeld antidepressiva of slaapmedicatie terwijl de werkelijke oorzaak is dat ze niet weten hoe ze met hun hooggevoeligheid om moeten gaan.

Symptoombestrijding en doen of je niet gevoelig bent, werkt niet

Door alleen de symptomen te bestrijden en maar te proberen om harder te worden en vooral niet gevoelig te zijn, worden de problemen vaak alleen maar groter en erger. Er ontstaan steeds meer fysieke en geestelijke klachten. Vaak gaan mensen allerlei situaties vermijden en zich steeds meer isoleren omdat ze geen prikkels meer kunnen hebben.

Er is niets mis met hooggevoelig zijn!

Gelukkig wordt er steeds meer gedeeld over hooggevoeligheid en heb je de mogelijkheid om veel informatie op te zoeken op internet. Bij kinderen wordt hooggevoeligheid ook sneller en makkelijker herkend en erkend. Maar wat als jij nu al jaren rondloopt met het idee dat er iets mis is met je? De eerste stap naar verandering is erkennen dat je hooggevoelig bent. Er is namelijk niets mis met hooggevoelig zijn. Hooggevoeligheid geeft je heel veel kwaliteiten die anderen niet hebben. Zo kan jij je goed inleven in andere mensen, heb je een sterke intuïtie, ben je dienstbaar en zachtaardig, creatief en neem je veel meer waar dan iemand die niet hooggevoelig is.

Ervaar je hooggevoeligheid niet meer als last met deze tips

Toch kan het lastig zijn om hooggevoelig te zijn als je nooit hebt geleerd hoe je hiermee om kan gaan. Maar daar ligt ook gelijk de oplossing. De eerste stap is erkennen dat je hooggevoelig bent. Ga op zoek naar informatie over hooggevoeligheid. Op internet vind je heel veel gratis informatie. Maar er zijn ook veel goede boeken. Zo kun jij stap voor stap ontdekken wat jouw gebruiksaanwijzing is. Door je hooggevoeligheid te ontwikkelen, kun je ervoor zorgen dat je het niet langer als last ervaart. Zo kun je hooggevoeligheid echt als een talent gaan ervaren en gebruiken.

Doorbreek je overtuiging met helende meditatie

Als je jarenlang hebt geworsteld met je gevoeligheid en altijd dacht dat er iets mis met je was, dan kun je veel verdriet en afwijzing voelen. Afwijzing omdat je niet gezien bent voor wie je werkelijk bent. Of pijn en verdriet omdat je al die jaren hebt geprobeerd om maar harder te worden. Misschien schaamde jij je zelfs wel voor je gevoeligheid. Speciaal voor jou heb ik een helende meditatie gemaakt. Een meditatie die je helpt om je overtuigingen los te laten die zeggen dat je niet goed genoeg bent. Door de meditatie kun je op een zachte en liefdevolle manier je overtuigingen en gevoel helen. Je kunt de meditatie hier gratis beluisteren.

Heb je na het lezen van het artikel een vraag of wil je iets delen? Dat kan hieronder, ik lees met je mee.

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoeligheid als kracht

Wil jij leren je hooggevoeligheid als iets positiefs te zien? In Hooggevoeligheid als kracht leert Marian van den Beuken je dat als je durft om positief te zijn, je zal ontdekken dat hooggevoeligheid je heel veel kan brengen. Beschouw je hooggevoeligheid niet langer als zwakte. Probeer je gevoelige aard te accepteren, respecteren en beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?