Bewustzijn

5 levenslessen van Eckhart Tolle over leven in helder bewustzijn

Door Eckhart Tolle
5 levenslessen van Eckhart Tolle over leven in helder bewustzijn

Eckhart Tolle laat zien dat we pas echt leven als we leven in helder bewustzijn. Hiervoor hoeven we het niet ver te zoeken: de kern ervan dragen we in onszelf. Het begint met stil-zijn en je focussen op dat ene moment waar toekomst en verleden ons niet afhouden van wie we werkelijk zijn.

5 mooie levenslessen van Eckhart Tolle over Leven in helder bewustzijn

“Als je het huidige moment werkelijk ervaart, wat ik aanwezigheid noem, is daar het nieuwe bewustzijn dat nu op de planeet aan het ontstaan is. Het is een ongelooflijk inzicht dat je hele leven bestaat ui nu. Het speelt zich af in het nu. Elke levenservaring, zelf herinneringen en toekomstprojecties spelen zich af in het nu. Het is altijd nu.”

“Het ego laat ons denken dat zintuiglijk genot voorwaarde is voor geluk. Maar hoe meer je dat zoekt, hoe meer je het gevoel krijgt dat het niet werkt. Je bent niet in contact met het nu.”

“Maak dit tot je belangrijkste spirituele oefening: dat je het dagelijkse leven voortdurend onderbreekt door moment van aanwezigheid. Als het denken verdwijnt en er alleen puur waarnemen overblijft.”

“Een droom heeft een bewustzijn nodig waarin de droom zich afspeelt. Zonder bewustzijn zou er geen droom zijn. Er is een ding in je leven waarvan je absoluut zeker kunt zijn en dat is de basis van alles: dat je jezelf bewust bent.”

“Innerlijke ruimte is nodig om schoonheid te zien. Je kunt de bloem allen maar waarderen als je innerlijke ruimte hebt. Het verstand kan de bloem niet kennen. Een dieper weten wordt geactiveerd door de stilte of de ruimte.”

Tip van de redactie: De nieuwste cursus van Eckhart Tolle

Gun jezelf stilte middenin de wereld van chaos en laat je inspireren door Tolle’s rustgevende woorden. Het Findhorn retraite is een begrip onder liefhebbers van Eckhart Tolle’s lessen.

Ben je er klaar voor om je onder te dompelen in Tolle’s fijne, inspirerende woorden? Bestel dan jouw vier uur durende cursus (met onbeperkte toegang!).

bestel nu

Lees ook deze fijne artikelen van Eckhart Tolle:

Deel dit artikel online
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de meest invloedrijke spirituele leraren van onze tijd. Hij is de auteur van verschillende bestsellers waarvan The Power of Now de bekendste is. In 2001 verscheen dit boek onder de titel van De kracht van het Nu bij AnkhHermes. Net als zijn andere boeken kent De kracht van het Nu vele herdrukken.

Reacties
  1. Gedachten omtoveren tot leven in het 'nu' - Vijftigenmeer 21 juni 2020 - 08:10
    Reply

    […] Tolle heeft voor dit ‘leven in het nu’ een oefening: Ga op een stoel zitten en houd je rug […]

  2. Kees 3 juli 2020 - 15:00
    Reply

    Kan men alleen met kennis van het verleden ons heden verstaan? Wees stil en luister naar je hart! De liefde voor morgen is NU. NU is er om blij en vrij te Zijn en met liefde de toekomst te dienen. Stay Safe and Smiling

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?