Home Bewustzijn 5 levenslessen van Eckhart Tolle over leven in helder bewustzijn

5 levenslessen van Eckhart Tolle over leven in helder bewustzijn

Door Redactie
helder bewustzijn

Eckhart Tolle laat zien dat we pas echt leven als we leven in helder bewustzijn. Hiervoor hoeven we het niet ver te zoeken: de kern ervan dragen we in onszelf. Het begint met stil-zijn en je focussen op dat ene moment waar toekomst en verleden ons niet afhouden van wie we werkelijk zijn.

5 mooie levenslessen van Eckhart Tolle over Leven in helder bewustzijn

”Als je het huidige moment werkelijk ervaart, wat ik aanwezigheid noem, is daar het nieuwe bewustzijn dat nu op de planeet aan het ontstaan is. Het is een ongelooflijk inzicht dat je hele leven bestaat ui nu. Het speelt zich af in het nu. Elke levenservaring, zelf herinneringen en toekomstprojecties spelen zich af in het nu. Het is altijd nu”.

”Het ego laat ons denken dat zintuiglijk genot voorwaarde is voor geluk. Maar  hoe meer je dat zoekt, hoe meer je het gevoel krijgt dat het niet werkt. Je bent niet in contact met het nu”.

”Maak dit tot je belangrijkste spirituele oefening: dat je het dagelijkse leven voortdurend onderbreekt door moment van aanwezigheid. Als het denken verdwijnt en er alleen puur waarnemen overblijft”.

”Een droom heeft een bewustzijn nodig waarin de droom zich afspeelt. Zonder bewustzijn zou er geen droom zijn. Er is een ding in je leven waarvan je absoluut zeker kunt zijn en dat is de basis van alles: dat je jezelf bewust bent”.

”Innerlijke ruimte is nodig om schoonheid te zien. Je kunt de bloem allen maar waarderen als je innerlijke ruimte hebt. Het verstand kan de bloem niet kennen. Een dieper weten wordt geactiveerd door de stilte of de ruimte”.

Leven in helder bewustzijn

In oktober 2013 trok Eckhart Tolle 2.500 mensen naar De Doelen in Rotterdam. Daar hield hij een lezing waarin hij liet zien dat we pas echt leven als we leven in een helder bewustzijn. Stap voor stap, met zijn kenmerkende humor en zachte stem, neemt Eckhart ons mee naar een staat waar zuiver geluk te vinden is. Bij de DVD zit een prachtig boekje met citaten en foto’s om de Kracht van het Nu opnieuw te ervaren. Nederlands ondertiteld. Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20, met gratis verzending. 

Deze artikelen vind je vast ook leuk

1 reactie

Gedachten omtoveren tot leven in het 'nu' - Vijftigenmeer 21 juni 2020 - 08:10

[…] Tolle heeft voor dit ‘leven in het nu’ een oefening:  Ga op een stoel zitten en houd je rug […]

Reply
Kees 3 juli 2020 - 15:00

Kan men alleen met kennis van het verleden ons heden verstaan?
Wees stil en luister naar je hart!
De liefde voor morgen is NU.
NU is er om blij en vrij te Zijn en met liefde de toekomst te dienen.

Stay Safe and Smiling

Reply

Laat een bericht achter