Spiritualiteit

De nieuwe aarde volgens Eckhart Tolle

Door Redactielid
De nieuwe aarde volgens Eckhart Tolle

Vraag je je wel eens af waarom we hier op aarde zijn? Of wat de zin is van dit alles? Volgens Eckhart Tolle is het simpel: we zijn op weg naar de verzoening van ons innerlijke en uiterlijke doel. Eckhart Tolle laat ons zien dat de natuur ons een spiegel voorhoudt. Wanneer we de spiegel zelf gaan herkennen, kunnen we ons openstellen voor de verzoening.

Wij mogen een gedeelte uit zijn boek Een nieuwe aarde delen:

De nieuwe aarde

Astronomen hebben ontdekt dat het heelal ongeveer vijftien miljard jaar geleden in een gigantische explosie ontstaan is en sindsdien is gaan uitdijen. Niet alleen is aan het uitdijen, maar het wordt ook steeds complexer en meer en meer gedifferentieerd. Sommige wetenschappers stellen ook dat deze beweging van eenheid naar veelvoud uiteindelijk omkeert. Het heelal houdt dan op met uitdijen en begint samen te trekken, om uiteindelijk terug te keren tot het ongemanifesteerde, het onvoorstelbare niets waaruit het is ontstaan – en misschien de cycli van geboorte, groei, samentrekking en dood keer op keer te herhalen. Met welk doel? ‘Waarom doet het heelal al die moeite om te bestaan?’ vraagt Stephen Hawking, die tegelijkertijd beseft dat geen enkel wiskundig model het antwoord kan geven.

Maar als je naar binnen kijkt in plaats van naar uiten, ontdek je dat je een innerlijk en een uiterlijk doel hebt, en omdat je een microscopische afspiegeling van de macrokosmos bent, volgt daaruit dat het heelal ook een innerlijk en een uiterlijk doel heeft, dat niet los gezien kan worden van het jouwe. Het uiterlijke doel van het heelal is vormen te scheppen en de interactie van vormen te ervaren – het spel, de droom, het drama, hoe je het maar wilt noemen. Het innerlijke doel ervan is zich bewust te worden van zijn vormloze essentie. Dan komt de verzoening van uiterlijk en innerlijk doel: die essentie – bewustzijn – in de wereld van vorm te brengen en daarmee de wereld totaal te veranderen. Het uiteindelijke doel van die transformatie gaat het menselijke voorstellings- en begripsvermogen te boven. En toch, op deze planeet, in deze tijd, is die transformatie de ons toegewezen taak. Dat is de verzoening van uiterlijk met innerlijk doel, de verzoening van de wereld met God.

Een nieuwe aarde

Een nieuwe aarde

Benieuwd naar hoe die verzoening van jouw innerlijke en uiterlijke doel in zijn werk gaat? Eckhart Tolle geeft in 'Een nieuwe aarde' de blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?