Bewustzijn

Quantum-Touch: Kunst van genezen met je handen

Door Melissa Oltmans
Quantum-Touch: Kunst van genezen met je handen

Quantum-Touch? Toen ik het hoorde had ik geen idee wat het zou kunnen zijn. Vorige week donderdag kwamen er twee lieve en spontane vrouwen (Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst) langs om een miniworkshop Quantum Touch te geven. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar binnen een paar minuten was het mij duidelijk wat Quantum-Touch is.

Wat is Quantum-Touch?

‘’Quantum-Touch is een methode van praktische healing die letterlijk moet worden gezien om te worden geloofd. Met gebruikmaking van slechts een zeer lichte aanraking van jezelf of andere kun je het zelfhelende vermogen van het lichaam substantieel versnellen. Het effect is zo onmiddellijk en zo bijzonder, dat je daadwerkelijk ziet dat botten in het lichaam zich spontaan herschikken door slechts een lichte aanraking. Omdat het lichaam zelf bepaalt waar deze botten moeten zitten, hoef je je er nooit zorgen over te maken of je het goed doet. Naast herschikking qua structuur worden pijn en ontstekingen snel verminderd, terwijl organen, systemen en klieren in evenwicht worden gebracht’’. (Fragment Richard Gordon – Quantum Touch – Een doorbraak in het genezen met je handen)

Hands-on healing

Alles heeft een trilling. Als een bepaalde plek in je lichaam ontstoken is dan heeft het een lage trilling en door middel van je handen kan je deze trilling weer gelijk laten lopen met de trilling van je handen. De trilling gaat hierdoor weer omhoog waardoor de ontsteking weer gelijk loopt met trilling van je handen, de ontsteking wordt hierdoor minder. Je hebt namelijk de cellen wakker gemaakt, de trilling normaliseert. De healing wordt gedaan vanuit liefde, er zijn voor iemand. De persoon die de trillingen ontvangt is ook de healer, je doet het namelijk zelf! Wat voel je? Je wordt bewust van je eigen lichaam, het is het verhaal van jouw lichaam. Iedereen kan het leren, het is een bewustzijn van de wereld en van jezelf. Het gaat er niet om wat je hoort te voelen, maar wat je zelf voelt.

Collega’s

Na het theoretische gedeelde gingen we over naar het praktische gedeelte. Yolande en Linda lieten ons zien hoe Quantum-Touch werkt en wat het met je lichaam doet. Eén collega had problemen met haar heupen en liep daardoor een beetje scheef. Zij moest gaan staan en Yolande ging met haar handen meten hoe haar onderrug stond, dat was niet helemaal gelijk. Vervolgens moest zij gaan staan en Yolande en Linda legden hun handen op haar onderrug en begonnen met de Quantum-Touch. Het aparte was dat zij echt heel recht stond, maar aangaf dat ze het gevoel had dat ze naar achter zou vallen. Het gevoel dat zij had dat was niet te zien. Na de Quantum-Touch gingen ze weer haar onderrug meten en je zag echt dat het iets rechter was gaan staan. Tijdens de Quantum-Touch kan er gebruik worden gemaakt van verschillende ademhalingstechnieken, kleuren en geluiden. Alles heeft zijn eigen trilling en hierdoor kan je spelen met de frequentie van iedere trilling.

Mijn ervaring

Nu was ik zelf aan de beurt. Ik heb af en toe last van mij schouders, omdat ik vaak verkeerd zit. Ook bij mij ging Yolande mijn onderrug meten en dat was ook niet helemaal recht zoals het hoort. Ze legde haar handen op mijn onderrug en begon aan de Quantum-Touch. Ik sloot mijn ogen en ontspande mijn hele lichaam. Het leek wel of ik in een achtbaan zat! Van binnen ging alles draaien en ik had steeds het gevoel dat ik ging vallen, terwijl ik gewoon recht op mijn benen stond. Het voelt alsof je lichaam van binnenuit alles goed op elkaar zet en als het goed staat houdt het gevoel ook op. Het was echt een vreemd gevoel en dit was ook het gevoel dat mijn collega omschreef. Alleen toen kon ik het niet begrijpen en nu wel!

Daarna legde ze haar handen op mijn schouders, op de plek waar het pijn deed. Na een paar minuten trok de pijn via mijn nek door naar mijn hoofd. Alle energie verzamelde zich op één plek en verdween als het ware uit mijn lichaam. Sindsdien heb ik ook minder last van mijn schouders. Normaal kraakte ik bijna vijftien keer per dag mijn rug door mijn schouders naar achter te rollen dat gebeurd nu nog maar twee á drie keer per dag. Wat een verlichting!

Quantum-Touch 2

Quantum-Touch 2 heeft een andere aanpak dan Quantum-Touch 1, hierbij raak je namelijk de persoon niet aan, maar gaat het via je hart. Je moet je focussen op je hart als het ware wrijven over je hart en daarna kijk je naar de plek van de persoon waar hij of zij last heeft. Als je bijvoorbeeld ziet dat een persoon ergens last van heeft dan kan jij een cadeautje geven aan die persoon door even te focussen op je hart en op de plek en vervolgens gebruik je Quantum-Touch.

Het was heel fijn om dit mee te mogen maken en om een miniworkshop te mogen volgen van Yolande en Linda. Ik ga hiermee zeker zelf aan de slag, omdat ik gewoon weet dat het werkt!

Voor meer informatie over Yolande van Rosmalen: Yolandevanrosmalen Voor meer informatie over Linda Menkhorst: Confort

Quantum-Touch voor iedereen

Helen met je hart en je handen, nu binnen bereik van iedereen, dankzij 'Quantum-Touch voor iedereen' van Linda Menkhorst en Yolande van Rosmalen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Melissa Oltmans
Melissa Oltmans

Een denker, een dagdromer, oude ziel, theedrinker en dol op Parijs! Dat ben ik! Al zes jaar schrijf ik artikelen voor Inspirerendleven.nl. Het is mijn passie en ik ben er dol op! Ik lees graag boeken in alle soorten en maten, ik vind het heerlijk om te struinen in boekenwinkels, ben dol op gezond eten en praat graag over het leven en alle mysterie erom heen.

Reactie
  1. Jgt Tuip 29 juli 2023 - 14:22
    Reply

    Sjamanisme is mijn vorm van heling. Voel je gelukkig in de wereld die jezelf creëert.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?