Spiritualiteit

Zie je vaak dezelfde bloemen? Dit wil het Universum je vertellen

Door Denise Linn
Zie je vaak dezelfde bloemen? Dit wil het Universum je vertellen

Komen bepaalde bloemen steeds weer op je pad of verschijnen ze ‘toevallig’ in je tuin? Dan wil het universum je iets vertellen. Bloemen zijn over het algemeen tekenen van geluk en wijzen op schoonheid en ontplooiing. In dit artikel deelt universum-expert Denise Linn de betekenissen van lavendel, lotus, madeliefjes, rozen en zonnebloemen met je.

Het is geen vergissing als een bloem bij toeval in je tuin verschijnt, want elke bloem die daar onbedoeld opkomt heeft een betekenis.

De betekenis van bloemen

Bloemen zijn over het algemeen een gelukkig teken en wijzen op schoonheid en ontplooiing. Specifieke bloemen hebben hun eigen betekenissen.

De betekenis van bloemen in je tuin

Vaak zijn vergissingen die we toevallig maken verborgen tekens. Toen ik mijn tuin inrichtte, wilde ik dat die rust en vrede uitstraalde, en ik gebruikte uitsluitend planten met bloemen in zachte tinten blauw, paars, roze en wit. Ondanks mijn plannen kwamen er elk jaar planten op met felgekleurde rode, oranje en gele bloemen, terwijl ik die nooit had geplant. Ik besefte dat deze uitbundige kleuren stonden voor vitaliteit en energie.

Hoewel ik bewust verlangde naar vrede in mijn leven (gesymboliseerd door de evenwichtige en serene kleurencombinatie), wilde mijn onderbewuste blijkbaar opwinding en beweging. Toen ik mijn leven onder de loep nam, besefte ik dat ik eigenlijk geen afstand wilde doen van mijn aangename maar oude leefpatroon en niet bereid was het leven ten volle te leven. De felgekleurde bloemen die maar bleven verschijnen waren een teken dat het tijd werd om een beetje pit in mijn leven te brengen. Ik besloot de kleuren in mijn tuin te accepteren zoals ze kwamen, ik begon veranderingen aan te brengen in mijn leefwijze en ik verruimde mijn horizon.

Het is geen vergissing als een bloem bij toeval in je tuin verschijnt, want elke bloem die daar onbedoeld opkomt heeft een betekenis.

Lees ook: Zo herken je een teken van het Universum (en zorg je dat je ze vaker krijgt)

Tekens van het universum: de betekenis van bloemen

De betekenis van lavendel

Als er lavendel in je tuin verschijnt, kan dat een aanwijzing zijn om meer tijd te nemen voor ontspanning en innerlijke rust – lavendel wordt in de aromatherapie gebruikt vanwege zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen.

Lees ook: De kalmerende werking van lavendel op jouw lichaam (+ tips om jouw batterij weer op te laden)

De betekenis van lotus

Deze bloem kan een teken zijn van spiritueel ontwaken. Zoals de lotus oprijst uit de modder, zo kom jij uit de duisternis tevoorschijn en kom je in het licht.

Lees ook: De lotuswortel: 9 redenen om dit bijzondere en gezonde ingrediënt te gebruiken

De betekenis van madeliefjes

Madeliefjes kunnen frisheid en onschuld symboliseren.

Wist je dat je madeliefjes kunt eten? Dit is een heerlijk recept met madeliefjes.

De betekenis van rozen

Rozen staan voor romantiek.

Recept: veganistische witte chocolade met rozenblaadjes en viooltjes

De betekenis van zonnebloemen

Dit is een geweldig teken van vreugde. Omarm de volheid van het leven. Als er spontaan een zonnebloem in je tuin groeit, kan dat een teken zijn dat je jezelf moet openstellen voor het licht en het leven. Het kan een teken zijn om je hart en je ziel te openen voor de wereld om je heen, net zoals een zonnebloem zich opent voor de zon.

Bloemen kunnen je ook helpen: de Passiebloem heeft een kalmerende werking én is ontzettend gezond.
De paardenbloem helpt je om te groeien.

Fragment uit: Tekens van het universum

Tekens van het universum

Tekens van het universum

Leer meer over het herkennen en interpreteren van tekens van het universum van Denise Linn, spiritueel leraar en auteur.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je meer lezen over tekens van het universum?

Deel dit artikel online
Denise Linn
Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?