Home Recepten Recept: veganistische witte chocolade met rozenblaadjes en viooltjes

Recept: veganistische witte chocolade met rozenblaadjes en viooltjes

Door redacteur
witte chocolade

Deze superschattige bloemrijke wittechocoladebrokjes zijn niet alleen heel feestelijk, maar ook nog eens gezond en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Versier ze alsof je rondhuppelt in een alpenweide, omringd door bloemen en vrij als een vogel. Perfect voor een verjaardagsfeestje, als lekkernijtje bij de thee of leuk ingepakt als cadeautje.

Zoetigheid voor ongeveer 14 stukjes

• 100 g veganistische witte chocolade
• versiersels naar wens, bijvoorbeeld: gedroogde rozenblaadjes, viooltjes,\ lavendel en madeliefjes, fijnhakte amandelen of pistachenootjes, korreltjes zeezout, gevriesdroogde frambozen en aardbeien, boekweit, bieten-, hibiscus- of blauwebessenpoeder, etc.

Bereiding:

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Zet zodra hij is gesmolten het vuur uit, haal de pan van het vuur en spreid het mengsel over de bakplaat uit. Versier de plaat chocolade naar wens. Leef je daarbij uit! Zet de bakplaat voorzichtig in de vriezer en laat de chocolade daarin minimaal 1 uur uitharden. Haal de plaat dan uit de vriezer, breek de chocolade in stukjes en bewaar deze in een trommeltje.

Profiteer van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden

Dit recept is uit Plant Pharmacy van Lisette Kreischer. Lisette neemt je mee op reis door de seizoenen heen en zet je heerlijke plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de voordelen van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 24,99 met gratis verzending.

v

Leave a Comment