Home Bewustzijn Zo herken je een teken van het Universum (en zorg je dat je ze vaker krijgt)

Zo herken je een teken van het Universum (en zorg je dat je ze vaker krijgt)

Door redacteur
universum

We krijgen veel meer tekens van het Universum dan dat we ons realiseren. Wil jij de signalen leren herkennen en ook vaker ontvangen? Lees dan verder.

Vraag om meer tekens

Mensen hebben een vrije wil gekregen als hulp op onze reis hier op aarde. Daarom wil ik je aanmoedigen om voor jezelf te denken: je bent een heel krachtig persoon en kunt veel teweeg brengen. Je kunt bijvoorbeeld zelf vragen om tekens, zo weet je zeker dat je meer begeleiding zult krijgen. Het Universum respecteert, in de meeste gevallen, veel van je vrije keuzes. Vragen om een teken is heel simpel. Je kunt een kort berichtje schrijven in je journal (bijvoorbeeld het Inspirerend Leven Journal) of de vraag in gedachten stellen. Maar ook bidden en meditatie zijn manieren om om tekens te vragen. Het Universum luistert altijd.

Zo communiceert het Universum meestal

Maak jezelf bekend met de meest voorkomende signalen waarmee het Universum met je kan communiceren. Denk bijvoorbeeld aan nummers, synchroniciteit of toevalligheden. Maar tekens kun je ook vinden in wijze worden van geliefden of iets wat je opvangt van een gesprek op straat. Tot slot spelen muziek en profetische dromen ook een rol in de communicatie van het Universum. Door te weten waar je op moet letten, kun je de tekenen eerder herkennen.

Herken de signalen

Schrijf de tekens die je krijgt op in je journal (bijvoorbeeld het Inspirerend Leven Journal), denk erover na in de douche of praat erover met iemand die je vertrouwt, een geliefde of huisgenoot. Wanneer het Universum doorheeft dat jij een teken gaat herkennen, zal het meer openstaan om je meer begeleiding te geven. Weet dat je meer tekens ontvangt dan je je realiseert. Dus als iets voelt als een signaal dan is dat vaak ook zo. Een goede vuistregel is: als het lijkt alsof de tijd langzamer gaat, of een moment voelt heel zwaar aan, of je krijgt een reactie op een teken (zoals kippenvel) dan is het ook een teken. Maar ook als het teken steeds terugkeert in je gedachte een paar uur later of zelfs dagen later, dan is dat zeker iets waar je op moet letten.

Interpreteer de tekens

Zoek de betekenis achter het teken en laat het een paar dagen rusten. Zo zal de betekenis nog dieper worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met orakelkaarten. Je kunt bijvoorbeeld extra geïnspireerd raken door reclames op straat of zelfs een omslag van een boek dat je aanspreekt. Tekens kunnen vol zitten met verschillende betekenissen.

Reageren op de signalen

Begeleiding van het Universum versterkt altijd wanneer we de juiste actie ondernemen na het ontvangen van een signaal. Mensen zijn als superhelden. Het Universum houdt ervan wanneer we actie ondernemen om onze werkelijkheid te creëren. Daarom kun je ervaren dat als je één stap richting je droom zet, dat je droom tien stappen naar jou zet. Tekens helpen ons om ons gedrag te veranderen maar ook ons perspectief en de keuzes die we maken. Dus wanneer je een teken ontvangt, weet dat het vraagt om een verandering.

Bron: Mindbodygreen.com – Tanya Carroll Richardson 

Boekentip van Inspirerend Leven: E-kwadraat van Pam Grout

Wil jij meer lezen over het ontvangen van tekenen en hoe je kunt oefenen met het aantrekken van signalen? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet? Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.

14 reacties

Avatar
H Drent 17 juni 2018 - 09:10

Daag mooie mensen,
Dank voor de gratis berichten…..op dit momemt heb ik minder te besteden, maar groei ik des te meer. Mede door deze berichten vind ik meer rust, en ben ik in staat, verder te denken en voelen, waardoor er meer ruimte komt, en ik net dat extra steuntje krijg om bv toch een confrontatie aan te gaan, op een manier die verbind ipv verwijderd…..ik ben er nog lang niet maar wie is dat wel….
Lieve groet van Hermien

Reply
Avatar
Nelly pico 25 juli 2018 - 12:47

Hallo. Ik wil graag het boek bestellen. Maar ik bankier niet via internet. Op welke manier kan ik dan wel betalen. Mvr gr. Nelly Pico

Reply
Avatar
Melissa Oltmans 25 juli 2018 - 13:06

Dag Nelly,

Bedankt voor je bericht. Je kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van Boekenwereld.com -> klantenservice@boekenwereld.com of anders kijken bij een boekhandel bij je in de buurt. Groeten, Melissa

Reply
Avatar
miranda Meester 25 mei 2019 - 07:55

Hallo boeken bestellen doe ik niet ben lid van de bieb. Ik krijg heel de dag tekens. Mijn man is overleden en die helpt mij. En je moet positief denken dan krijg je alles ook slechte dingen. En mensen die ons pijn ge dan hebben sterven bij bosjes of krijgen kanker. Want karma is a bitch. Het is zwaar soms om te zien wat een rare mensen hier leven wel meer dan 50 soorten kijk maar na ans hoornweg. En aliens bestaan en God ook. Ik weet het zeker. Maar we gaan nog effe door. De Wrotters wrotte nog Efkes troch. Alle liedjes en films zie ik de boodschappen in krijg ik door wat de Engelen of Auke bedoelt te zeggen.

Reply
Avatar
Romy van Niftrik 25 februari 2021 - 17:12

Ik wordt hier stil van en wat ik weleens denk met schrik staat hier vermeld.

Reply
Avatar
Mimmie 3 juni 2019 - 08:06

Hier wil ik even kort maar krachtig op reageren …. mensen die ons pijn gedaan hebben worden ziek of krijgen kanker !
Sorry mevr maar ik denk niet dat jij iets van deze materie afweet , dus kan je maar beter deze woorden binnen houden , ze kunnen héél wat mensen enorm kwetsen .
20 jaar werk ik met palliatieve patiënten , volwassenen en kinderen …..
Nog steeds heb ik geen antwoord waarom het hen en niet de ander overkomt ….
En geloof me , het heeft geen redenen die jij zo maar aanhaalt .
Ik hoop dat iedereen , welke overtuiging ook deze pijnlijke uitspraken voor zich kan houden .

Reply
Avatar
Stéphane 21 augustus 2019 - 11:09

Hallo, bedankt om je reactie Mimmie. De zin waarop je reageerde kwam me ook heel heftig over, kreeg het koud (niet lichaamlijk) bij het lezen van “…. mensen sterven bij bosjes” en vervolgens “karma is a ….”.
Bedankt dat je hierop reageerde, sommige mensen beseffen soms niet hoe krachtig woorden kunnen zijn, wil ook niet met de vinger wijzen want ben zelf ook niet perfect en geloof graag dat mensen soms eens een reactie nodig hebben om te leren/groeien.

Reply
Avatar
Tonny van Hesteren 25 juli 2019 - 09:22

Gisteren vond ik een druppel bloed op de spiegel. Mijn zoon Twan wees mij er op.
Nog geen kwartier later bijt de hond Bas van onze dochter Lilian mij in de lip. Een groot stuk vlees eruit moest naar de dokterspost.
Was dat nu een voorteken?

Reply
Avatar
kristien Van Damme 26 juli 2019 - 15:41

Hoi ik ben Kristien , ik heb deze week een foto genomen van de zon , ik zag enkel de zon op het moment dat ik de foto nam , maar wat ik zag op de foto … dat was totaal verassend !!! een zon met erboven een zelfde kleur een enfgel wiens vleugels overging in 2 slierten precies man en vrouw deze waren kleur van een wolk . onder de zon schijnt een aura bol buitenkant rood binnenkant geel en in het middan kleine stip groen ! kan iemand dit verklaren of me in contact brengen met iemand die dit kan .

Reply
Avatar
Marijke schocker 10 augustus 2019 - 14:52

Dankje wel .
Voor je berichten ik voel me er veel beter door .en begrijp nu ook wie ik ben .en wat ik ben..en begrijp het leven nu beter.met de dingen die ik doe en voel..is echt n verlichting.
Ik ben altijd al anders geweest .als kind voelde ik dat al….nu begrijp ik .het waarom sommige mensen mijn mysterieus vinden of eng. Dank je wel..
Sarinda Marijke.

Reply
Avatar
Martha Haazebroek 22 december 2019 - 11:27

Mooie berichten en Mimi wat ben ik jou dankbaar voor de uitleg richting Miranda Meester.
Ach laten we het maar positief houden en zeggen “zij staat nog in de kinderschoenen”.
Warme groet Martha

Reply
Avatar
J 13 april 2020 - 18:37

In karma geloof ik wel degelijk. Ik ben het met Mimi eens. Je woordkeuze is misschien een beetje heftig.. Hier een voorbeeld van wat is mij overkomen, mijn ex man heeft mij tijdens ons huwelijk mij erg gekwetst. Hij vond mijn lichaam niet vrouwelijk genoeg, dit benoemde hij weekelijks. (tijdens het fil’ kijke’ werd hij ongelukkig als er een mooie actrice is speelde, want waarom had ik niet zulke billen? Dit is maar 1 van de 100 voorbeelden)
Na een huwelijk van 5 jaar heb ik voor mezelf gekozen en dus zijn we gescheiden.

De situatie is nu, ik heb een hele lieve vriend omdat met wie ik al bijna een jaar samen ben die mij op handen draagt. Financieel sta ik er nu beter voor door mijn nieuwe baan. Mijn ex man is depressief, hij is in ons koophuis blijven wonen, sparen zit er voor hem niet meer in. En wat heeft karma gedaan? Mijn ex heeft al een jaar klachten wat lijkt op een soa, maar dit is het niet. Hij bezoekt al maanden op en af het ziekenhuis, ook de dokters weten het niet. Hij durft geen relatie aan te gaan omdat hij zich schaamt voor zn klachten. Karma is a bitch!

Reply
Avatar
Atruus Krotas 25 september 2020 - 11:56

Hoe weet ik of het universum wel echt is. Zelf ben ik nog aan het twijfelen en weet niet meer waar ik in moet geloven. Ik ben op het moment vooral in de war en weet niet wat er aan de hand is help.

Reply
Avatar
Hetty Zonneveld 5 oktober 2020 - 09:37

Ik was nogal bezig met mijn beschermengel in mijn hoofd. En toen kreeg ik over de post een mooi kaartje met een engeltje erop met de tekst, may you always have an angel by your side, erop. Zo’n mooie bevestiging voor mij!

Reply

Laat een bericht achter